Ceratolarda , Motor parça yerleşim şeması aradım bulamadım. Bir ara Köksal bezinlinin kini vermiş ama anlatamadım. MAP=Manifold absolute pressure=Mutlak basınç sensoru. kısaca ve basıtce anlatmak gerekırse motor yuku ıcın referans olan emme manıfoltundakı mutlak basıncı olcer. Bu sensor puskurtulen yakıt mıktarını ve egzoz gazı devırdaım (EGR) sıstemını etkıler Crdi ların MAP sensörü (Mutlak BASINC Sensörü) Turbo intercooler üstündemi yoksa Önde Emme manifoltunun Sol altında mı. ayrıca Temizlenmesi gerekmez mi ? Bunun yanında; O2 sensörü (lambda ISI sensörü) bu zman kadar hiç bakmadım. Arıza vermiyor Lakin Temizlenmesi gerekmezmi ?
1.5 dizellerde map/boost sensörü emme manifoldu üzerindedir.Konunun birinde paylaşmıştım resim ve temizlenmesini.1.6 larda ise intercooler üzeri dedir. Oksijen sensörü ise benzinlilerde kat ve egzost sistemi üzerinde üzerinde.Ama bizim dizellerde yok.En azından 1.5 lerde yok.Kat dahil hepsini söktüm turbo değişiminde.
arıza vermiyorsa lamptaya hiç el sürmeyin derim.mesela bende map coolerda,lampta eksoz manifoldu üzerinde kat.dan önce tek