Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cerato Lastik Önerisi

'Cerato Forum - Club' forumunda umutgamli tarafından 24 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. umutgamli

umutgamli Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut Gamlı
    Araç Modeli:
    Kia Cerato 1.6 EX DSL Advance (2008)
    Merhabalar ;
    Lastik değiştirme zamanım geldi sizin önerebileceğiniz lastik markası var mı acaba? En iyi yol tutuşu sağlayan en güvenli lastik size göre hangisi?

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba Umut kardeşim.Bence bizim araçlarda kullanılabilecek en iyi lastik Michelin.Ben 2 sene kadar önce taktırdım.Gayet memnunum.Özellikle lastiğin hala yumuşak oluşu beni memnun ediyor.Piyasada başka lastikler de var kaliteli.Ancak ben Orjinal Kumho lastikleri çıkarmadan önce son 1 yıl araba sağa çekmeye başlamıştı.Lastik yanaklarında çatlaklar vardı ve lastik sertleşmişti.Araba sağa çekiyor diye rot ve balans ayarı yaptırmaya gittiğimde rot ayarının bozuk olmadığını lastiklerin havlu attığını öğrebdim.Lastiklerden birinin iç tarfını dışa getirerek monte ettiler ve sağa çekme biraz azalmıştı.Lastikleri yenilediğimde bu problem hiç kalmadı.
    Birde hangi marka lastik alırsan al,siboplarıda yenilet.Onlarında efektif kullanım ömrü var malum.Ayrıca lastik basıncının sıcaklığa göre çok değişmesini istemiyorsan,lastiğin içinde hava ile birlikte gaz halinde giren suyun(su buharının) lastik içerisinde yoğunlaşmasını istemiyorsan ve lastiğin ömrünü uzatıp ve yumuşaklığını korumak istiyorsan lastiklerine nitrojen bastır:)

3. Dimitri

Dimitri Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Lastik Markası Kimine Görede Farklılıkları Mevcut Sizin Beğendiğinizi Başka Biri Beğenmeye Bilir
    Gelelim Michelin Davasına :) İlk Lastiklerim Kumho İdi 60 Bin Km Yol Yapmıştım Çok Beğenmiştim ( Yıl 2004 ) Sonra Michelin Sonra Bir Müddet Yokohama Ve En Son Bridgestone ( Facia ) Derken Gene Micheline Dönücem Fakat Michelin Bir Çok Ülkede Üretilen Bir Lastik Olduğu İçin Kimi Michelinlerde Sorun Çıkabiliyor
    Tavsiyem Yokohamaya Bir Bakmanız Veya Bizim Yerli Üretim Olan Petlas ( 407 Dizelde 30 Bin Km Kullanıyoruz )

4. drangelman

drangelman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    68
    Gerçek Ad-Soyad:
    B.U.Y
    Araç Modeli:
    Toyota Avensis-2014
    hazır lastik konusu açılmışken umut hocam bir kaç tavsiyem olacak size.

1-dünyanın en iyi lastiklerini NOKİAN firması üretir.ismi sanki nokia cep telefonlarını andrıyor değilmi?ancak yanlış düşünmediniz, zira bu lastiği üreten firma aynı zamanda NOKİA cep telefonlarınında sahibi olan firma.isimleri o yüzden birbirini
    çağrıştırır.

2-lastikler finlandiya lastiğidir.başka bir ülkede üretilmiyor.sadece ve sadece finlandiyada zor ve sert kış koşullarında dünyanın en uzun lastik sürüş pistine sahip NOKİAN firması tarafından test edilerek üretiliyor hemde.

3-porsche marka araçların hepsinde fabrika çıkışı orjinal NOKİAN hız lastikleri bulunur.

4-bizlerin bildiği,goodyear,michelin,lassa v.b firmaların hepsi ürettikleri lastiklerin testini NOKİAN firmasını yaptırır.ondan sonra almanya ve benzeri yerlerdeki firmalara gönderirler.ancak ilk testler her zaman finlandiyada olur.

5-türkiyede nokian markası pekde bilinmedik bir markadır.kendimde 2 yıl önce öğrendim bu lastiği.bursada bile tek bir yerde satılıyor.

6-kendi aracımda 4 yıldır yaz ve kış olmak üzere goodyear optgrip (yaz)kullanıyorum.şu anda üretimden kalktı yerine efficent grip gelmiş.kışlastiği olarak ise ultragrip 7 kullanıyorum.lastiklerimin diş durumları iyi olduğu için halen kullanıyorum.beni utandırmadılar açıkçası.hemde benim ceratoyu bazen yollarda zorlamama rağmen ne kaydırdı nede frenajda sorun yaşadım.

7-michelin lastiklerine gelince.yumuşak bir lastik olduğunu herkes bilir.bu bazı kullanıcıya iyi gelsede bazen yol tutuş ve aracı zorlama durumlarında dezavantaja dönüşebilir.yani kullnıcının aracı nasıl kullandığınıda biraz bağlı.yumuşaklığından ötürü yanaklarından balon yapma ihtimali yüksek olan bir lastik.

benim size tavsiyem eğer nokian.com.tr den bulunduğunuz yerdeki bayiyi bulup lastikleri kendiniz çıplak gözle bir inceleyin.eğer almancanız varsa almanya sitelerine girip nokian lastiklerin aldıkları sonuçları inceleyin derim.yol sesini içeri alma konusunda michelin kadar sessiz değildir onu söyleyim.ancak goodyear ile aynı seviyede diyebilirm.

benim kullandığım goodyearların ömrü bitince hem yaz hem kışda nokianlara geçicem kısmet olursa.saygılar...

5. vksg

vksg Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    ARKADAŞLAR BU ÖNERİYİ DİKKATLE OKUYUN.BEN ÇOK YOL YAPTIĞIM İÇİN ÇOK ÇABUK LASTİK AŞINDIRIYORUM BÜTÜN ÜNLÜ MARKALARI KULLANDIM.SİZE TECRÜBELERİMİ PAYLAŞAYIM.Bridgestone LASTİK ÇOK SERT SANKİ KAĞNI ARABASI SÜRÜYOR GİBİ HİS VERİYOR İNSANA.MİCHELIN GÜZEL AMA ABARTMAMAK LAZIM ÇOK YUMUŞAK OLMASI VE 20 BİN KM DEN SONRA KENDİNİ SALMASI BİLİNEN BİR GERÇEK.BENDE ÇOK ARAŞTIRDIM VE KULLANDIM EN SON OLARAK cooper tires kullanmaya başladım ve gayet memnunum.Amerika nın en büyük lastik üreticisi ve anadolu grubu tarafından ithal ediliyormuş.bayağı araştırdım ve kullanmaya başladım çok memnunum.ses yok içeriye hiç ses almıyor fren mesafesi çok güzel yumuşak gayet de.bi araştırın derim kullanan herkes memnun bende bir de siz araştırın.

6. bloodmen

bloodmen Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim daha önce kullandığım 4x4 aracımda Cooper stt kullanıyordum gayet başarılı

7. vksg

vksg Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    evet bende şuan kullanıyorum ve gerçekten çok başarılı..

8. ibrahim

ibrahim Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bridgestone er300 195/60/15 1 aydır kullanıyorum memnunum.

9. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Arkadaşlar lastik konusunda önceki araçlarımda da çok araştırma yapmıştım, kullandığım lastiklerden ve araştırmalarımdan edindiğim birkaç deneyimi hatırlatmak isterim:

-Bu işte beklenti en önemlisi, eğer performans lastiği denilen H serisi ,V serisi gibi üst hızı 210, 240 km / st gibi yüksek limitleri olan lastikleri alacaksanız evet daha performanslı, viraja daha rahat giren, çabuk ısındığı için fren mesafesi daha kısa olan bir lastiğiniz var demektir ama diğer taraftan bu tür lastikler daha erken aşınır, konforu daha düşüktür, ses vb biraz fazladır, daha erken km lerde yıpranmaya başlar..

-Eğer günlük kullanım için konforu yüksek bir lastik isterseniz, bu lastiğin hamuru daha yumuşak olup araçta 2. süspansiyon gibi kasiste çukurda konforu hissedersiniz, daha uzun km yaparsınız ama fren mesafeniz ve yol tutuşunuz performans lastiklerinden biraz daha kötü olacaktır..

-Markalar kendi -gizli- yayın organları aracılığıyla test yayınlar dururlar, müşteriyi kapmak için birbirlerini yenerler sürekli,(tv reklamlarında 2 metre daha kısa fren mesafesi lafını çok duymuşsunuzdur, bu o işte) ne hikmetse bu testlerde hep 3-4 marka arasında ilk sıra paylaşılır, ayrıca bir testte çok iyi denilen lastik başka bir testte o kategoriden elenebilir,örneğin bir testte 100 km hızla 38 metrede durup en iyi seçilen lastik diğer testte 42 metrede durup sonuncu olabilir, bu ve benzeri sebeplerden bence testlerin güvenilirliği şüpheli, en iyi test kullanıcının farklı modelleri deneyerek yaptığı testtir,

-Lastik alırken en çok dikkat edilecek konulardan birisi üretim tarihidir, çünkü lastik kullanılmasa bile rafta durdukça hamur yapısı havayla temas etmeye vb etkenlere bağlı olarak değişir, mukavemeti azalır, dot numarası olarak bilinen üretim tarihine dikkat edip olabildiğince yakında üretilmiş lastikleri almak gerekir,

-satıcıların dört mevsim diye itelediği lastikler aslında yaz lastiğidir, gerçek dört mevsim lastikler 1-2 marka tarafından üretilir ama onlarda ne yaz lastiği gibi yaz performansı verir, ne de kış lastiği gibi kış performansı, en iyisi yaz için yaz lastiği, kış için kış lastiği almaktır..

-Kendi kullandığım markalara gelince:
    Yazlıklar:
    -continental premiumcontact:sessiz, konforu, yol tutuşu ve freni çok iyi ama 20 bin km den sonra aşınma, gürültü ve yıpranma başlıyo,
    -brigdestone er30:sert, gürültüsü yüksek, konforu düşük bir lastik,
    -pirelli p6000: süspansiyon konforu iyi ama sert, yol tutuşu kötü bir lastik
    -michellin energy:yumuşak, sessiz, km ömrü uzun konforu yüksek bir lastik, ciddi bir negatifini görmedim..
    -michellin primacy hp: ilk kez kullanıyorum, şimdiye kadar çok iyi, zamanla görecez.

Kışlıklar:
    -bridgestone ice crucier: harika kış yetenekleri var, utanmasa kar buz demeden düz duvara tırmanacak, km ömrü uzun ama biraz gürültülü,
    -kumho ızen kw17:konforu üst düzeyde, sessiz, yumuşak bir lastik ama sert karda buzda vasat,
    -michellin alpine3:mükemmel bir kış lastiği, çekiş harika, kar buz demiyo ,çok sessiz ve yumuşak, bir negatifini görmedim..

Nokian lastikleri konusunda bilgim teorik, kullanmadım ama kullananlar olumlu konuşuyolar, merak ediyorum açıkçası..

Kaliteli lastiğe verilen para boşa gitmez, yılda bir kez panik fren yaparsınız, 10 cm önce- sonra durmak belkide bir insanın yaşamını kurtarır-bu durumu yaşadım!, lastiğim kötüydü araba duramadı köpeğe çarptım, başka bir arabamda lastiğim iyiydi yayaya çarpmaktan kurtuldum..

Şimdi lastik alacak olsam michellin alırdım..

10. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    arkadaşlar continental lastik kullanan var mı aranızda? Eger varsa memnuniyetini ya da şikayetini bildirirse sevinirim.Michellin energy serisine 170 lira adet dediler oysa continental lastiklere 165 lira fiyat aldım.Bayisi michelin lastikler ile bizimkiler nerdeyse aynıdır ancak bizimkilerde fazladan bir madde daha var dedi-tam hatırlayamıyorum ama söylenişi slikona benziyordu- Benim aklımda continental iyi markadır diye kalmış ama kullananlar doğrusunu daha iyi bilir..

11. emre99

emre99 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    continental çok güzel lastik özellikle ıslak zeminde harika ama kötü yolda kullanıyorsanız çok çabuk eskiyor parça kopmaları yaşanabiliyor. ben 20.000 de bi takım bitirdim nasıl başardımsa.
    ama en çok merak ettiğim ise yokohama c drive modeli çok olumlu yorumlar duydum ama kullanmak nasip olmadı.

12. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    20.000 km de lastik bitirebilmek için ya çok agresif bir şoför olmak ya da zımpara gibi yollarda araç kullanmak lazım :) Yaşadığım şehrin yollarının neredeyse tamamı yenilendiği için kötü zemin sorunum yok.Denizlide yaşadığım için agresif sürüş de gerekli değil.Ama parça kopma olayını anlayamadım :confused1: Lastikten parça koparabilmek için ne yapılır tahmin bile edemiyorum :) Asıl önemlisi lastiğin yapısında süspansiyonu destekleyici yumuşaklık var mı bunu da belirtirseniz sevinirim...

13. emre99

emre99 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    walla şöyle söyliyeyim kaldırıma sürtesniz bile parça kopabiliyor o derece yumuşak bir lastik
    ford aracımda kullandığım için yumuşaklık pek yoktu ve sesli bir lastik
    ama sizin cerato sessiz bir araç zaten o yüzden memnun kalabilirsiniz

14. Dimitri

Dimitri Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Opel Corsa Sport Aracımızda Vardı Çabuk Aşınan Bir Lastiktir

15. umutd07

umutd07 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    632
    Gerçek Ad-Soyad:
    Umut dürüş
    Araç Modeli:
    2008 cerato Ex
    Hocam benim aracıma 3 ay önce taktırdık continental. Yol tutuş ve özellikle fren mesafesi muazzam. ilk taktırdığımızda araç sağa cekiyordu. Lanet okuyordum ne kadar kötü lastik diye ama iyi bir rot-balascıya gittim 20 tl karsılığı aracım ok gibi gidiyor =) kesinlikle tavsiye ederim biraz tuzlu bi lastik ama araclarımız güclü anca zapdediyor bu lastık.

Lastik bu hocam:http://www.lastix.com/?urun-1625.html

16. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Ben daha önceki aracımda continental lastik kullanmıştım yalnız yol sesinden biraz şikayetçiydim yol tutuşu falan güzeldi. Şuan araçta orjinal lastiği olan bridgestone ER 300 var bu lastiğin yol tutuşu falan güzel ayrıca sessiz bir lastik. Tavsiye ederim. 205/50/16 200 tl gibi bir fiyatı var.

17. sencer86

sencer86 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Yazın Goodyear Efficient Grip

Kışın Goodyear Ultra Grip.

10 numara lastikler.ses yok.

18. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    Goodyear lastikleri sert olarak biliyorum. Ama sizin görüşünüze de saygı duyarım. Bence Michellin ve Nokıan lastikler yumuşaklık açısından bayağı tatmin edici.

19. batuhan-18

batuhan-18 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de en iyi lastiğin nokian olduğunu duydum ve güvenerek aldım çok memnunum

20. sencer86

sencer86 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Ali abi yeni nesil goodyear'lar öyle değil artık.İnan Michelin ile başa baş gelir yumuşaklıkta.

Bu Sayfayı Paylaş