Arkadaşlar Merhaba Benim 2005 Model Ceratom var Araç 40-50 Kilometre hızla giderken aniden direksyon agirlasiyor ve kitleme yapıyor.Çözümü Nedir Bilen arkadaşlardan Bilgi alabilirmiyim???
Oncelikle gecmis olsun... Normal sartlarda direksiyon hızlandıkca agırlasır ama sizinkisi gibi kitlenmez. Insallah en kısa surede cozum bulursunuz
Evet Fatih arkadaşımın söylediğine katılıyorum.Direksiyon hidroliğini kontrol edin bence.Direksiyon hidrolik seviye kontrolünü aracın motor kapağını açtığınızda sol tarafta,cam suyu tankının hemen arkasından kontrol edebilirsiniz. Muhtemel problemler arasında eğer yağ seviyesi düşük değilse hidrolik soğutulamıyor olabilir.Yani direksiyon hidroliği kuleri tıkalı olabilir.basınç kontrol ve ya yön hidrolik çek valf ve kontrol valflerinden herhangi birisi görevini yapmıyor olabilir. Ya da problem elektro hidrolik kontrole sahip direksiyon sisteminin elektrik kısmında olabilir.Aracınızı en azından iyi bir tamirciye ama bana sorarsanız servise götürüp baktırın.Allah korusun bu durum aracı kullanmak için çok tehlikeli.
Arkadaslar aracin hidroliginde herhangi bir sikinti olmadigini biliyorum Hakan kardesim senin su soyledigin hidrolik kulleri aklima takildi ben buna kendi imkanimla nasil bakabilirim bakabilirmiyim yada
Kuler arabanın sağ tarafında bulunan klima radyatörünün hemen önünde.Küçük bir radyatöre benziyor.Vallahi onu sökmeden kontrol etmek imkansız.Sökeceksenizde tüm hidrolik boşalacaktır.Bence diğer yazdığım ihtimalleride göz ardı etmeyin.İnşallah bu problem kısa sürede çözülür.Çünkü maazallah çok tehlikeli bir durum bu.