Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

cerato 1.6 ex comfort ve 3 soru..??

'Cerato Forum - Club' forumunda muhammet61 tarafından 13 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. muhammet61

muhammet61 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır formunuzu takip ediyorum,ve burdaki kullanıcıların yorumları üzerine focus almaktan vazgeçip 22.900 tl ye 2008 model 1.6 ex comfort (160 bin km'de) cerato aldım,alalı 2 hafta oldu konfor ve performansından oldukça memnunum ancak sanki söylenilenin aksine biraz yakıtı fazla gibi geldi (% 7.2 şehir içi kısa mesafe.).3 sıkıntım var önerilerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum
    1- Araç gayet temiz ve bakımlı,5-6 adet ufak hasar kaytları var ,değişen sol arka çamurluk,boya ön ve arka tampon sadece..(1500,2050,2000,250,250,..TL gibi ayrı ayrı)İçi dışı pırıl pırıl bir araç,zaten bu haline vuruldum ya...Hasar kyıtlarını bu yüzden önemsemedim pek,
    Aracın fiyatı normalmidir....?yakıt normalmıdır..??
    2-Vites geçişlerindeki sertlik,1. ve 2. vitese geçerken çok sert miş gibi geliyo ayrıca 2. vitesten 1. vitese düşürmek için örneğin bir kasiste veya keskin bir manevra yapacağım zaman iyice aracı durdurmam gerekiyo,havalar soğuk ondan dır dedim ancak uzun kullanım sonucu yani araç ve şanzıman iyice ısındıktan sonra biraz yumşama oluyo ama genede sert geliyo bana.Acaba Şanzuman yağı ile alakalı olabilirmi ,yağı değiştirsem düzelebilirmi yoksa kronikmi,35 bin km önce baskı balata değişmiş,debriyaj çok dipte kavrıyo ve malesef ne kadar özen göstersemde yinede kavrama esnasında silkeliyor ve vuruyo buda canımı sıkıyo...
    3 -Birde koltuk alt yan süngeri yada döşemesi çok yeni gibi ancak oturunca sol baldırımın alt tarfımı uyuşturuyor demir iskeleti,birazda kafama taktım ya her an aklımda sanki demire oturuyorum gibi hissediyorum,bu duruma bi önerisi olan varmı,döşemecilere destek attırsam koltuğa olurmu,düzelirmi yada kılıf taksam kurtarırmı...

2. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    fiyat güzel bence, vites geçişi debriyaj üst merkezi değişince biraz düzelecektir ama kısmen yine sert gelebilir. Zaten 1'e atmak için nereseyse durmanız gerekiyorsa yakında vitese geçiremeyebilirsiniz, bozulmak üzeredir. Ceratonun herhalde tek kronik arızası bu parça, 100 tl civarı maliyeti var. Yakıt normal. Psa dizelleri aynı şartlarda 0.5 litre daha az yakar ama crdi kadar sessiz ve sorunsuz değiller. En basitinden yağ kaçakları var onlarda mesela. Uzun yokda sabit 90-100 ile 4.3 litre gibi, 110 ile 4.7 gibi yakar. Koltuk sorunu bende yok bişey diyemeyecegim.

3. muhammet61

muhammet61 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yorum ve ilginize teşekkürler..Evet galiba üst merkezin değişmesi gerekiyor en kısa zamanda değiştirip deniyeceğim.Ancak yetkili servismi özel servislerimi önerirsiniz,yani maddi olarak vede ilgi olarak yetkili servisler nasıldır hiç bilmiyorum..

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Ben bu iş için yetkili servisi tavsiye ederim.Fiyat olarak biraz farklıdır ancak hem orijinal parça kullanılır,hem de yapılan iş içn 1 yıllık garanti sahibi olursunuz.Bir de debriyaj üst merkez değiştikten sonra devrenin havasını almak gerçekten önemlidir.Serviste bu iş daha iyi yapılır diye düşünüyorum.

5. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    *Aracınız hayırlı olsun Km. ve yazılı kayıtlarına göre fiyatı çok uygun tam piyasa fıyatı bence,Yakıt olarakda malum kış aylarında ve dediğiniz gibi kısa mesafede kullandıgınız için yakıtı normal (Kendi aracımda ki tecrübemden biliyorum,yazın bayağı bir düşüş görürsünüz yakıtta)

*Diğer iki sorunuz içinde ilker bey'in yorumlarına katılıyorum

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Ocak 2014
  6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Koltuklar için de süngerlerini yeniletebilirsiniz.Koltuk döşemelerini alttan çıkarmak çok kolaydır.Döşeme kumaşlarına zarar vermeden süngerleri yeniletebilirsiniz.

7. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Koltuk süngeri ile ilgili sohbet bölümünde sünger ezilmesı konu başlıgı açmıştım ve tamirini yaptırmıştım ordan bakabilirsiniz

8. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    koltuk problemi ciddi ise çıkmacılardan yenisi alınabilir.

9. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    hayırlı olsun.

bence yakıt normal, koltuk için bişey diyemicem fakat vites olayı için, eğer kullanımınızı çok etkilemiyorsa, yani bir detaysa, havaların ısınmasını bekleyin öyle karar verin derim.

soğuk havalarda 1. vites şu ana kadar gördüğüm tüm arabalarda çok nazlıdır. ısınınca da sütlaç gibi olur.

herneyse karar sizin. kazasız belasız sürüşler...

10. muhammet61

muhammet61 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim yorum ve önerileriniz için,biraz beklemek en iyisi galiba ,..

11. Proceed GT

Proceed GT Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    57
    Araç km yüksek. Şanzıman yağını bir baktır değiştir

Amcama 35000 kmde clio hb 2005 model otomatik vites aldık şanzumancıda yağı değiştirdik , eski yağı iyi olmadığını söyledi,

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Ocak 2014
  12. muhammet61

muhammet61 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    evet haklısınız olabilir,değiştirmekte fayda var mutlaka...

Bu Sayfayı Paylaş