aracım 2009 cerato 1.6 crdi comfort motor yağı kaç litre alıyor ve mazot deposu kaç litre alıyor. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkkür ederim.
Merhaba Kaan Bey.Aracınızın yağ hacmi 5,3 litre.Depo bildiğiniz üzere kitabi değer olarak 55 litre motorin alıyor.Ancak 55 litrenin üzerine ,tabanca attıktan sonra 9-10 litre daha fazla motorin alıyor.Yani 64-65 litre kadar
bugün yağ değiştlm, 4 litre Magnatec 5-30, yağ çubuğunda max işaretine yarım cm kadar kaldı. Burada da 5.3 litre yazmışsınız kafam karıştı. bi de herhalde 6. Yağ değiştirmemiz, 4'ünü kendim değiştirdim, hep 4 litre koyduk yanlış hatırlamıyorsam ??? Şimdi tahminimce yarım-1 litre daha koysak üst sınırı geçecek.
İlker hocam castrolün sitesinde de 5.3 lt gösteriyordu.. Ben değiştirdiğimde aşağı yukarı o kadar yağ koymuştum. Kontrol etmende yarar var.. GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hakan abi riolarda depo 40 ya da 42 lt ama ben daha 35 lt den fazla aldığını görmedim. Bir ara depo ışığı yandiktan sonra yaklaşık 100 km yaptım ş.içi ama 35.5 aldı. Anlayamadım :s Riocan
Bende de 2007 1.5 crdi rio var aracıma son yağ değişiminde 4,5 litre yağ koydum ve full çizgisinde her değişimde mutlaka filtre değiştiririm 4 5 kez de zaman zaman kontrol ettim hep aynı yerde full de arkadaşımda da aynı araç var o serviste değiştiriyor yağ çubuğunun full çizgisinden neredeyse 0,5 cm 1 cm arasında yukarıda ben anlam veremedim
Serviste o arkdaşınıza fazla yağ koyuluyor o zaman. Servis faturasında kontrol edin kaç Lt yağ konuluyor araca??
1 mayista ben degistirsim ustayada özellikle sordum kaç litre aliyor diye benim aracimda 2008 1.6 crdi usta 5 litre dedi ve 5 litre yağ koydu HUAWEI G610-U30 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi