Arkadaşlar merhaba, 10 gün önce 192.000 km'de 2005 model cerato 1.5 ex aldım. Motor Ömrü nedir? 500.000 Diye duymuştum. Yardımcı olurmusunuz teşekkürler.
Mehmet Bey öncelikle foruma hoş geldiniz. Arabanızı güle güle kullanın. Forumda yararlı ve zevkli paylaşımlar dilerim. 192.000 km. dizel motor için aslında çok değil de, bu 192.000 km.'ye nasıl geldi o önemli bana göre. Umarım aracınızı almadan önce serviste sorgulatmışsınızdır ve ayrıca cihaza bağlanıp diagnostik işlemi yaptırmışsınızdır. Bu konuda deneyimli arkadaşlar sizi bigilendirecektir. Bir de Foruma kendinizi tanıtırsanız, memnun oluruz. Hoş geldiniz.
Mehmet Bey hoş geldiniz.Aracınız hayırlı olsun.Cerato güzel araçtır.Kia motorları dayanıklıdır.Ancak Ali Beye katılıyorum.Eğer alırken yaptırmadıysanız;şimdi detaylı bir kontrol yaptırmanızı ve aracınızı cihaza bağlatmanızı öneririm.
ilginize teşekkür ederim aracımı kia oğuşlar bayiinde baktırdım kilometresi orjinal herhangi bir sıkıntısı yok
Mehmet Bey Hayırlı olsun aracınız , aracınızın bakımları düzenliyse , normalden fazla yağ yakma gibi problemleri de yoksa Turbo dan oluşabilecek arıza dışında 500.000 km den fazla bile yol yapabilirsiniz tabii bu birazda sizin dikkatinize bağlı ...
Mehmet Bey burada Süper Moderatörümüz Ersin arkadaşımız yayınlamıştı. Ticari takside 750000 km.de idi CRDİ motor. Dizel motorlar düzgün kullanılırsa sahibini yaşlandırır. Bu gün arabamı bakıma götürdüğüm servisde de ustamla görüştüm. O da 450000 km.de örnekleri var diyor. Tek şart; bakımlarını zamanında yaptırmak ve motor soğukken gaza yüklenmemek ve stop etmeden önce 1 dk. kadar beklemek.
Ali abi o benzinliydi ama dizelde gider. Yani motoru yemeye normal bir kullanici omru yetmez Turbo icin bisey diyemem tabi. HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Turbo da da motoru çalıştırdıktan sonra en az 1 dk aracı hareket ettirmeden turbonun yağlanmasını beklemek,aracın harareti normale gelene kadar gaza yüklenmemek ve düşük devirde yavaş yavaş ivmelenmek,motoru stop etmeden önce turbo kanatçıklarının soğumasını ve burç yatakların yağlanmasını sağlamak için rolantide beklemek.Bakımlarda orjinal hava ve yağ filtresi ile üreticinin önerdiği yağı kullanmak,hava filtresini temizlemek için basınçlı hava tutmamak ve bence en önemli başka bir nokta da aracın yağlama yağı seviyesini F çizgisinin altında tutmak.Fazla yağ dolumu aracın turbo ömrünü süratle düşürür.