Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cerato 1.5 CRDI Yakıt Sarfiyatı

'Cerato Forum - Club' forumunda atamanbey tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. atamanbey

atamanbey Sürücü

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kenan BUDAK
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDI EX Advance
    Merhaba,

1.5 CRDI Cerato (2006 model, 52.000 km) yakıt sarfiyatı ile ilgili bir konuda yardımlarınızı almak istiyorum.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayı içerisinde, yaz tatili için Ankara-İzmir güzergahında seyahat etmiştik. Seyahat öncesinde aracımın bakımını (tam sentetik Mobil 5W-40 yağ, yağ filitresi, hava filitresi, fren hidroliği, antifiriz değişimi ve genel kontroller) yetkili serviste yaptırmıştım.

Bu seyahatte tam dolu depo ile (yaklaşık 60 lt) toplam 1100 km (200 km kadarı şehiriçi) yol yapmıştım. Şehirlerarası ve şehiriçi kullanımda klima devamlı açık ve 21 dereceye ayarlıydı. Şehirlerarası genelde sakin kullanmıştım ve aracımı 100-110 km/s civarında hızlarda sürmüştüm.

15 gün önce yine aynı güzergahta ve yaklaşık aynı şartlarda yolculuk yaptım. Aracımın bakımlarını yola çıkmadan önce yine yetkili serviste yaptırdım. Yol ve kullanım şartları önceki yıl yaptığım seyahat ile neredeyse aynıydı.

Ancak bu sene yaptığım seyahatte gidişte aracım bir depo ile 900 km (650 km şehirdışı, 250 km şehiriçi) kadar yol yapabildi. Dönüşte ise bir depo ile yaklaşık 750 km (650 km şehirdışı, 100 km şehiriçi) yol yapabildim.

Yaklaşık aynı şartlarda yapılan bu seyahatlerde yaklaşık 200-350 km daha az yol yapmış olmam dikkatimi çekti.

Bu sene de seyahat öncesinde aracımın tüm bakım (tam sentetik Mobil 5W-40 yağ, yağ filitresi, hava filitresi, polen filitresi değişimi) ve kontrolleri serviste yapılmıştı ve hiçbir anormallik görülmemişti.

Forumda araçlarla ilgili teknik bilgisi olan arkadaşların olduğunu takip ediyorum. Bu kadar büyük sayılabilecek yakıt sarfiyatı farkının neden ortaya çıkmış olabileceği ve aracımın motorunda yolunda gitmeyen ne gibi sıkıntılarının (sensörlerdeki kirlenme, injectorlerde problem, EGR problemi, ..vs) olabileceği konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Aracımda bildiğim tek sıkıntı, motor soğukken turbodan gelen ıslık sesi. Aracımın çekişinde herhangi bir anormallik de olmadı.

Yakıtı devamlı Petrol Ofisi'nden aynı bayiden ve hatta aynı pompadan alıyorum.

Geçtiğimiz yılki seyahat öncesinde ve bu yıl da aynı şekilde bir depo yakıta Würth Common Rail Diesel yakıt katkısı eklemiştim.

Uzun bir yazı olduğu için hoşgörünüze sığınıyorum.

Bilgisi olan tüm arkadaşların konu ile ilgili fikirlerini bekliyorum.

Saygılarımla,

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Ağustos 2011

Bu Sayfayı Paylaş