Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cee'd kullananlar....

'Cee'd Forum - Club' forumunda Çağrı tarafından 9 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Çağrı

Çağrı Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben Dizel consept versiyonunu kullanıyorum ceed'in 2010 model.

hemen hemen 6 aydır kullanıyorum.Otomatik vites performans odaklı değil gibi geldi bana.Konfor odaklı vites geçişleri yumuşak.Tam otomatik şanzuman sorunsuz.Yakıt tüketimi yeni nesil şanzumanlara göre fazla sayılır.

Hız sabitleyicisi ve otomatik vitesin uyumu gayet güzel.Aracın ağırlığına gore ataklığı gayet yeterli.Neredeyse 1500kg yakın bir araç.

Aracın yol tutuşu gayet güzel.Bir tabir vardır yola oturuyor diye aynen bu tabire uyuyor araç.

Bazı sensörler yok araçta ( far,yağmur v.s) hatta park sensörü bile yok.Ama bayiler genelde hediye ediyorlar.

İç kısıma gelecek olursam kalitesi çok iyi diyebilirim.Fakat beğenmediğim yönü gösterge panelinin ışıklandırması.Göğüste yumuşak malzeme kullanılmış.İç mekan gayet geniş.

Performansa gelecek olursak : İlk alırken teredütlerim vardı.1500 kg yakın aracı bu 1.6 dizel motor ve otomatik vites nasıl kaldıracak diye.İnanın bana şaşırdım gayet güzel götürüyor.Rölantide motorun sesi yüksek.Ama hızlanınca sesten eser kalmıyor

Yalıtım: Motor sesi rölantide yüksek.Hızlanınca kayboluyor motor sesi.Yol sesini biraz alıyor

Müzik Sistemi:Tek kelime ile süper

Boya:Aracın boyası ince.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

2. Çağrı

Çağrı Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Rica ederim can yardımcı olabiliysem ne mutlu.

5-10 dk sürüşte fazla birşey anlaşılmıyor doğru diyorsun.Yokuşta denemiştim bende aracı araçta hem geriye kaçırmama hem de otomatik vites var (tam otomatik) geriye hiç kaçırmadı.Performansı da etkileyici geldi.

Eski ceed'i pek beğenmiyordum.Ama makyajlanınca ayrı bir araba olmuştu araç.Biraz araştırmadan sonra Ceed'e karar verdik

Almayı düşünüyorsun anladıgım kadarıyla.Consept versiyonunun donanımları gayet yeterli.Aldıgımız zaman Sunroof yoktu şimdi Sunroof opsiyonlusu da gelmiş 128 ps olanları da gelmiş.

Sadece consept versiyonunda esp var.Önemli bir güvenlik unsuru

3. Çağrı

Çağrı Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Katılıyorum can.Avrupada Esp standart gibi birşey.Sunroof'u yeni çıkmış oldugu için soyledim.Aslında ben de sunroof olayını pek beğenmiyorum tercih meselesi.Yeni nesil otomatiklere göre fazla yakıyor ama konforuyla bunu örtpas edebiliyor.Uzun yolda aracın harcadıgı yakıt düşüyor 5.5 litrelerde olabiliyor.Hız sabitleyicisi ile.Çok büyük bir rahatlıkmış hız sabitleyicisi.Rampalarda kick down yaparak vites bile düşürebiliyor.Klasik otomatik şanzuman oldugu için oturmuş bir yapıya sahip yani sorunsuz diyebilirim.

4. inimicus

inimicus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bravo'yu ben de düşünmüş ama alamamıştım pahalı olduğu ve dualogic şanzıman yüzünden. O yüzden ceed motion dizel a/t aldım memnunum. İmzadaki aracı mı satıyorsunuz ve neden acaba?

5. Çağrı

Çağrı Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    C segmenti araçlar birbirlerine benzemeye başladı gerek donanım gerekse teknik açıdan

Bravo bu konuda biraz daha ileride 1.6 multijet motoru 120 hp ve 300 tork.duallojic şanzumanda güç kaybının tam olarak bilmiyorum.Tam otomatik şanzumanda %15 kadar güç kaybı sözkonusu.

6. tt1

tt1 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Bende manuel pro ceed cool, eşimde otomatik ceed motion var. ikisi de 115 beygir dizel motorlu. 4 ileri otomatik şanzıman çok başarılı. geçişler hemen hemen hiç hissedilmiyor ve o ağırlığa rağmen aracın hızlanmansı oldukça iyi. ayrıca her vitesin ayrı bir yuvaya sahip olması aracın kontrolünü kolaylaştırıyor. istediğiniz anda istediğiniz vitese geçebiliyorsunuz. bu da arabayı yokuş aşağı giderken, virajlarda ve sollamalarda daha rahat kontrol etmenizi sağlıyor. ortalama yakıt tüketimi 7,5lt/100km. belki diğer markalardaki gibi 7 ileri tam otomatik bir şanzıman daha verimli olabilirdi. ama genel anlamda konforlu ve güvenli bir otomobil.

Pro ceed ise kullanım olarak ceed den oldukça farklı. yere yakın oluşu ve sert amörtisörlere sahip olmasından dolayı yol tutuşu çok iyi. ancak sert amörtisörler bozuk yollarda yerde ne varsa size hissettiriyor. bendeki araç beş ileri vitese sahip. şu anda ortalama 6,5 lt/100 km lik tüketim yapıyorum. 6 ileri şanzımana sahip araçlarda tüketim daha düşük olacaktır.
    Doğal olarak ufak tefek sıkıntılar ve eksikleri var. Ancak her iki aracımızdan da memnunuz ve tüm arkadaşlarıma gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.

7. baharktm

baharktm Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle conesp 128 bg harika gücü hissetmek güzel fiat la kesinlikle kıyaslama kia kia kia

8. msunar

msunar Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yeni Ceed SW Motion dizel otomatik vites aracımı temmuz ayında aldım. Almadan önce diğer SW'ları çok araştırdım. Ford, Pegueot,Hyundai, Renault SW'lar bu aracın yanında gerçekten sönük kalır. Aracımdan çok memnunum. Performansı (115 BG) mükemmel. Vites gecişleri mükemmel. Eski nesil otomatik vites olduğu için düz vitesli araçlara göre biraz fazla yakıyor. Ama bence değer. Çizgileri çok başarılı. Hem sportif görünümlü hemde yıllar sonra bile göze çirkin gelmeyecek klasik bir havası var. Yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti mükemmel.Frenleri çok başarılı. Güvenlik paketi oldukça yeterli. Konforu iyi. Ses düzeni iyi. Bu arabanın tek kusuru sertleştrilmiş süspansiyonu. Kasislerde sesi içeride hafiften duyuyorsunuz ama sizi sarsan arabayı zıplatan bir olumsuzluk değil. Yol tutuşun mükemmel olmasının bir nedeni de sert süspansiyonu. Yani gülü seven dikenine katlanır. Tam bir aile otomobili. Düşünenlere gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

9. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Yeni aracınız hayırlı olsun Allah kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı nasip etsin aramıza hoş geldiniz :thumbup1:

Bu Sayfayı Paylaş