10 kasım LPG KABLO

Ceed & i30 seçim zor ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 27 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Evet kılıçlar çekildi ve 2012 nin en yakışıklı 2 kompakt aracı karşı karşıya geldi bizde hemen incelemeye koyulduk hatta bir defa daha i30 sürüşüne katıldık . İ30 artık iyi biliyoruz o yüzden ceed ile alakalı fotoğrafları burada paylaşıyorum sonra da 2 modelin birbirlerine olan artı eksilerini yorumlarız .

2. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Araçların fiyatları birbirine çok yakın , piyasada da daralma söz konusu olduğundan pazarlık kabiliyetine göre otomatik en dolu modellerde 1500 tl kadar fark olabiliyor , 50 küsür bin tl veren zaten 1500 tl lerde takılmayacaktır ama seçimi zorlaşıran disiplinler tamamen kullanıcıların otomobillerden beklentileri belirleyecek . Öncelikle kişisel fikrim Kia Ceed i30 dan hem iç tasarım hem de dış tasarım olarak bana daha fazla hitap ediyor ama yanlış anlaşılmasın i30 da kesinlikle çok başarılı ve genel beğeniye çokuygun bir araç ama ufak bir farkla Kia Ceed'in tasarımı daha elit bir imaj çiziyor , i30 ise daha sportif araçlardan hoşlananların tercihi olacaktır . Malzeme kalitesi , teknoloji ve dayanıklılık iki modelde de birbirine çok yakın olduğundan geriye 2.el de değer kaybı - servis sıklığı ve hizmet kalitesi disiplinleri ve en can alıcı kısım olan donanım farkları geliyor . Ben şahsen aldığm araçta2. el değerini hiç sallamam , özgün olsun az olsun 2. elde değer kazanmış kaybetmiş beni bağlamaz , servis kısmında Hyundai ülke çapında daha yaygın ama bu da direkt araba seçiminde tercih sebebi benim için değil . Donanım a ve fiyatlandırmaya gelecek olursak burda biraz bocalıyorum . Hyundai i30 un avantajları yanında Ceed in de bazıavantajları söz konusu , 2 modelin en dolu paketlerini karşılaştırırsak Ceed de ön farlar içinde viraj aydınlatma için ayrı tertibat var , 17 inch boyutunda 225-45-17 jant lastik takımı var bu daha sportif hissiyat verecektir karşılığında konfordan biraz alacaktır , bagaj içerisinde eşyalarımızı koymak için plastik bir düzenek var , dashboradda daha fazla yumuşak plastik kullanılmış birde direksiyondaki deri daha kaliteli gibi geldi bana bilemiyorum . İ30 a gelirsek onda Ceed e oranla daha fazla avantaj var bunları şöyle sıralamak gerekirse , start stop sistemi ,geri görüş kamerası , ön park sensörü , sürücü diz hava yastığı , elektronik park freni , arka koltuklarda kol dayama ve bardaklık , arka kısım için havalandırma kanalları , kumaş ve deri kombinasyon koltuklar ki ceed dekinden daha konforlu , anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi , hareketli ön koltuk kol dayama , elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu gibi avantajlar var umuyorum eksik yada yanlış söylememişimdir kafalar karıştı iyice :D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 28 Mayıs 2012
  3. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Fiyat farkı 1000 TL...

Bu kadar artı...

Ve ceed daha güzel olabilir ama i30 da güzel bence..

Eski i30 Ceed tasarım farkı olsa bedava verseler almazdım i30 u ama şimdiki araç güzel bence..

4. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen abi.. Ayıp etmiş Kia..

Beklemeyeyim artık..

5. y.emre

y.emre Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    ceed'in ön panjur cok boş kalmış , ben i30u daha cok beğendim açıkçası. Arkadan falan daha tok duruyor ceed'e göre.

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Merak ettiğim yıl sonunda ne kadar donanımlısı gelir ? gelirse fiyatı nasıl olur ? her şeyi geçtim Ceed de daha i30 dan bile fazla donanımlar var navigasyon , direksiyon ve koltuk ısıtmalar gibi gibi dahaneler var onlar sanırım hiç bizim topraklara uğramaz ...

7. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Böyle politika mı olur yahu...

Sen Sportage i dizel getirsen QQ esamesi okunmayacak.. Kat kat artacak satışlar..2.0 dizel getirmişsin fiyat 100küsür bin dedin aylarca... Hemen yan bayi de 2.0 dizel D sınıfı SUV satılıyordu 75-80 bine... (Captiva)

Sen Optima'yı 1.6 dizel getisen, hadi 1.6 turbo benzin filan getirsen fiyat 65-70 bine düşecek...

Sen eski nesli hatırı sayılır adette satan sedanın Cerato'ya 1 tanecik dizel motor koysan yok satacak...

Ceed donanımlısı getirsen en az 50 kişi bulalım sana arabayı gözü kapalı alacak...

Ama bunların tam tersi yapılarak ne amaçlanıyor anlamadım ben...:thumbdown::thumbdown:

Ben bi tavsiyede bulunayım... boş bir bina kirala.. satış danışmanına da gerek yok.. içeri koy VW grubundan 3-5 araba.. fiyatları da yapıştır.. ay sonu çek bankadan hasılatı :)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 28 Mayıs 2012
  8. başqan

başqan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sabri
    Araç Modeli:
    i30 Elite otomatik crdi
    canlı görüp karşılaştırmak gerek..
    ama şu an için ceed'te;
    -çapraz görüşe etki eden ön kelebek camı,
    -otomatik vites kolunun çok demode duruşu dikkatimi çeken kötü unsurlar..
    +ama gösterge tablosu ise i30 göre daha can alıcı..
    i30 ise;
    -beyaz ibre yerine kırmızı kullansaymış (ki ingiltere de kırmızı) daha iyi olurmuş..
    -ama en kötüsü klima ve cd çaların mavi ışığı çok demode duruyor..
    +deri-kumaş koltuklar aşırı yumuşaklık dışında iyi..
    +gösterge üstü deri kaplama da gayet başarılı..
    +iki kardeş arasında i30 un far yapısı ve ön duruşu daha dikkat çekici..
    şimdilik bunlar..
    potansiyel alıcı olarak canlı ceed testinden sonra daha iyi karşılaştırma yapabilirim..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Haziran 2012
  9. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Sabri Bey Ceed'in ön kelebek camları görüşe etki değil görüşü direkt daha kolaylaştıran bir uygulama ki i30 da dikkat ederseniz ön kelebek camı tercih edilmemiş .

10. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Beklediğim gibi yine makasladı çelik motor. Yıl sonu da pek farklı olacağını sanmıyorum.

11. başqan

başqan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sabri
    Araç Modeli:
    i30 Elite otomatik crdi
    benim araçta ve başka araçlarda etkiliyor.. canlı görmek lazım ancak o zaman belli olur.. işin garibi aynı kasa ama niye kelebek cam tercih edilmiş anlamadım..

http://www.kia.com.tr/foy-ve-brosurler/yeniceedconceptplus-arac-foyu.pdf

araç föyü çıkmış..

12. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    KIA Markasının en sevdiğim modeli olan Ceed kendi adıma söylüyorum şu ihtişamlı dış görüntüsüne isinaden iç konsol çok basit kalmış. Burada malzeme kalitesini kastetmiyorum. Sadece göze çok boş gelen bir konsola sahip.
    Bana göre daha baş döndürücü olacak şekilde bir dizayn olabilirdi. Mevcut eski kasanın dahi iç konsolu daha gösterişliydi.
    Elbette ki bu benim fikrim. Ama bu denli bir fiyata sahip bir araç alacak olursam ve bu araç en azından "C" segmentiyse sunduğu donanımlar haricinde görsellik olarakta biraz zengin bir yapı sergilemelidir. En azından bu parayı hak ettiğini belli etmeli.
    Şahsen ben bir Ceed hayranı olarak hüsran yaşadım.
    Saygılarımla.

13. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi azıcık çirkin olsa azıcık kötü olsa hiç düşünmeden i30 u alıcam ammmmma...:)

Ceed çok güzel yahu...:thumbup: vazgeçemiyorum...

14. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet, canlı olarak gördüm ve bindim. Araç güzel ama ön konsol çok sade kalmış. Bu paraya ve sınıfa göre olmamış. Zevkler ve renkler diyorum.

15. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:

Ne giyse yaşıyor bu kerataya da , birde kırmızı vardı ki fotoğrafını çekmeyi unuttum :(

16. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Eyvah eyvah...:)

17. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    ceed sw , kia dan tek ümidim olarak kaldı. fiyatını yüksek olacağından endişeliyim. bir ara optimanın 1,6 benzinlisinden bahsediyorlardı aynı sportagede olduğu gibi acaba bir gelişme varmı?

18. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Ben Rio'yu almadan önce İ 30'a da baktım.O da güzel ama fiyat olarak farklı.Rio'nun donanımı ile orantılı olarak İ 30 elit modeli denk geliyor.Fiyatını yazmıyorum ama benim alım gücümün çok üstünde çıktı.Bu fiyata İ 30'u almam mümkün değildi.Bana göre daha iyi fiyata ve en az elit model kadar iyi olan Rio'yu aldım.Tabiki karşılaştırma yapılan ceed'in yeni model ve fiyatı başka.Ben Rio'yu alırken ceed de vardı.Bana 2013 yılında yeni modelinin geleceğini ve fiyatlarında farklılıklar olacağını söylediler.O yüzden normal fiyat sayılan Rio'yu aldım.İyi de almışım ve çok memnunum şimdilik.

19. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    2013 i30 elite ten mi bahsediyoruz Ali bey ? eğer oysa Rio Fancy ile i30 un style donanım paketi az çok denk diyebiliriz ki sanırım i30 style da bile daha fazla oyuncak var , aslında biri b diğeri c segmenti tam karşılaştırma yapmakta olmaz , B segmentinde Rio bence tek geçilecek araç C de ise i30 elite ;)

20. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Yol gürültüsü , rüzgar gürültüsü ve klima nın gürültülü karakteri de var ama Biraderim :( Bunlar rağmen donanım i30 la aynı olursa ceed derim bende dışını ve içini çok beğendim yoksa ;)

Bu Sayfayı Paylaş