aracımı alalı 3-4 ay oluyor henuz 20binde bundan once rio vardi gecen 180'i buldum hızda sonra kırmızı ısıklara yaklasırken yesıl yanıp sonuyordu durayım dedım arabanın durası yok fren pedalını ezdıkce ezdım bayagı bı mesafede durabıldım lastıklerden dıye dusunuyorum yada oyle umut edıyorum cunku rıo ile kıyasladıgım zaman frenleri arasında cok fark var agırlıkta etken tabıı 2 araba arasında bazı forumlarda ceedlerin frenleriyle ilgili sorunlar yasadıklarını gordum sizde durum nedır merak ettım
RIO deseniz eyvallah, gider ama durmaz. Yüksek süratlerede Niyet edip niyet eylemek gerek. Sonra durmaya çalışılır. Ancak, Yukarıdaki ifade Ceed ten beklenen bir davranış şekli değildir. Sadece şaşırırım. Yinede, 2. el yeni aldığınız ve bakım yaptırmadığınız varsayarak, Fren disklerinin kontrol edilmesini tavsiye ederim.
Aga saolsun ben hayatımda oyle kız gormedım poloyla resmen kafa tuttu sonra olcusunu aldı ama bız ısıklara cıkacaktık az daha
Bazıları çok fena kafa tutuyor efsane kullanıyor arabayı bende sportage ile yaşadım aynısını 2014 qashqai ile kafa tuttu bana tatlı bir kapışma olmuştu bazıları çok fena kullanıyor arabayı.Fren konusuna gelirsek ben daha önceden ceedin frenlerinin zayıf ve sorunlu olduğunu duymuştum facebook grubundan frenlerden fazla şikayet vardı o yüzden olabilir serviste baktırmak lazım
Ceedin frenleri zayıf değil, 35 metrelerde 100-0 durma mesafesi var. Abs'nin erken devreye girme sorunu vardı, kısmen yazılımla, kısmen de alışmayla halloluyor. Frene caart diye asılmamak gerekiyor, bir de soğuk asfaltta iyi iken kaymak asfaltta ve eski lastik ile sorunlu biraz.
Bende daha once 2013 fiesta vardi, fren sistemi ceed e kıyasla gerçekten farklı geldi ilk zamanlar. Fiestanin freni daha yumuşak kesinlikle, ilk zamanlar durmayacakmis gibi geliyordu bunun sebebi ayağımın fiestaya alışmış olması ayni sertlikte basarsan durmaz tabi ama simdi alıştı abs devreye girecek kadar sert frenleme yapmadim ama gayet memnunum.
Düşük hızda ani frende BSA sistemi normalden fazla fren basıncı uyguluyor, bu da ABS'yi erken tetikliyor, pedalı yukarı itiyor ve araba kolay durmuyor. 2 defa yaşamıştım bende ceed test ederken. Yazılım güncellemesi ile gideriliyor diye okudum facebooktaki ceed gurubundan sizde servise gösterebilirsiniz.. 2013 ve sonrasında giderilmiş bu sorun galiba makjyalı modellerde olmaz zaten.Ayrıca kiaların fren pedalı gerçekten biraz sert tamam fren güçleri çok iyi ama sportageninde pedalı sert yani ani frenlerde tabi öyle durmama şeyi yokta pedal olarak sert pedalı var.Kiaların bir karakteristiği galiba
valla bakalım bi 30bin bakımına soktugumda gosterecegım zaten kapı kollarında soyulma var onları da hallettırecegım metalık bordolarda sorun varmıs boyalarda hepte bıze denk gelıo boyle seyler