İyi günler arkadaşlar ben 2009 1.6 crdi 90 hp manuel ceed sahibiyim aracı alalı henuz 2 ay oldu istanbulda şehir içi trafiğnde kullanmaktayım.ve yakıtı benı oldukca rahatsız etmekte 100 km 8-8.5 lt yakıt tuketımı mevcut teknık verılerınden oldukca uzakta.normal mı bu yoksa fazla mı bu konuda yazarsanız sevınırım.
Oldukça fazla, 2000 Crdi sonata İstanbul şehiriçi 8-9 litre tüketiyor, araç otomatik vites ve 1750 Kg.
işte sebebinin ne oldugunu bılmıyorum o yuzden danısmak ıstedım arac oldukca agır 1374 kg fakat yınede bu kadar yakmamalı..
Gökhan bey aramıza hoş geldiniz. Forumda küçük harf kullanıyoruz. aracınızı 8-8.5 litre istanbul içi yoğun trafikte,agresif veya kısa mesafeli kullanıyorsanız normaldir. Ayrıca yol bilgisayarı yanıltıyor yol bilgisayarında yazan değilde aldığınız yakıtla gittiğiniz mesafeyi kıyaslayarak kendiniz bir hesap yaparsanız daha mantıklı olur.
tesekkurler muhammet bey sagolun aracın yol bılgısayarına gore hareket etmedım aslında yakıt bazında hesapladım 30 krş yakmakta fakat sıtede daha anlasılır olması ıcın lt bazında yazdım ayrıca almadan evvel sordugum ve yapmıs oldugum arastırmalarda 22-25 krş arası cevaplar almıştım fakat fazla yakıyor acaba problem mı var..
Yakıt aldığınız istasyondanda kaynaklanabilir ben shell den devamlı yakıt alıyorum opet le arasında dağlar kadar fark var ama ne olursa olsun 8-8.5 lt çok fazla aracınızı yetkili bir servise göstermenizi tavsiye ederim.
8 - 8,5 L. çok fazla tüketim. siz yazalı epey oldu bilmiyorum yakıtta değişiklik oldumu ? Opet yakıtı daha fazla yaktığını ben de şahit oldum. ona rağmen gene de fazla. Ben daha önce benzinli araç kullanıyordum ve dizel araca geçtiğimde aynı alışkanlıkla bende fazla yakıyor diye düşündüm. Ancak daha sonra vites değiştirme aralıkları ve yüksek devirli kalkışlardan vaz geçince yakıt tüketimi de düştü. Şu anda şehiriçi 6 - 6,5 l., şehirdışı 4 - 4,5 l. yakıt tüketiyorum. iyi sürüşler..
pedala basma oranınızı degıstırın ..... gıdewrken bır deney yapın anlık tuketımı acıp bu tuketımı her vıteste mınımumda tutmaya calısın yakıtınız dusecek