Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CEED DİZEL YAKIT HAKKINDA

'Cee'd Forum - Club' forumunda gokdem61 tarafından 24 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. gokdem61

gokdem61 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi günler arkadaşlar ben 2009 1.6 crdi 90 hp manuel ceed sahibiyim aracı alalı henuz 2 ay oldu istanbulda şehir içi trafiğnde kullanmaktayım.ve yakıtı benı oldukca rahatsız etmekte 100 km 8-8.5 lt yakıt tuketımı mevcut teknık verılerınden oldukca uzakta.normal mı bu yoksa fazla mı bu konuda yazarsanız sevınırım.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Ağustos 2011
  2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    889
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Oldukça fazla, 2000 Crdi sonata İstanbul şehiriçi 8-9 litre tüketiyor, araç otomatik vites ve 1750 Kg.

3. gokdem61

gokdem61 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işte sebebinin ne oldugunu bılmıyorum o yuzden danısmak ıstedım arac oldukca agır 1374 kg fakat yınede bu kadar yakmamalı..

4. toprak83

toprak83 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınz yeni olduğundan fazla yakabilir 5-6 bin devirin normala dönebilir...

5. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Gökhan bey aramıza hoş geldiniz. Forumda küçük harf kullanıyoruz. aracınızı 8-8.5 litre istanbul içi yoğun trafikte,agresif veya kısa mesafeli kullanıyorsanız normaldir. Ayrıca yol bilgisayarı yanıltıyor yol bilgisayarında yazan değilde aldığınız yakıtla gittiğiniz mesafeyi kıyaslayarak kendiniz bir hesap yaparsanız daha mantıklı olur.

6. gokdem61

gokdem61 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tesekkurler muhammet bey sagolun aracın yol bılgısayarına gore hareket etmedım aslında yakıt bazında hesapladım 30 krş yakmakta fakat sıtede daha anlasılır olması ıcın lt bazında yazdım ayrıca almadan evvel sordugum ve yapmıs oldugum arastırmalarda 22-25 krş arası cevaplar almıştım fakat fazla yakıyor acaba problem mı var..

7. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Yakıt aldığınız istasyondanda kaynaklanabilir ben shell den devamlı yakıt alıyorum opet le arasında dağlar kadar fark var ama ne olursa olsun 8-8.5 lt çok fazla aracınızı yetkili bir servise göstermenizi tavsiye ederim.

8. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Ben 2500 Motor İle 10 Litre Yakıyorum . Zorlasam Altına Düşerim Bile :) ( Araç Boş 2300 Kg )

9. kanikarali

kanikarali Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    150
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Kanıkara
    Araç Modeli:
    2006 Cerato 1.5 CRDİ
    8 - 8,5 L. çok fazla tüketim. siz yazalı epey oldu bilmiyorum yakıtta değişiklik oldumu ? Opet yakıtı daha fazla yaktığını ben de şahit oldum. ona rağmen gene de fazla. Ben daha önce benzinli araç kullanıyordum ve dizel araca geçtiğimde aynı alışkanlıkla bende fazla yakıyor diye düşündüm. Ancak daha sonra vites değiştirme aralıkları ve yüksek devirli kalkışlardan vaz geçince yakıt tüketimi de düştü. Şu anda şehiriçi 6 - 6,5 l., şehirdışı 4 - 4,5 l. yakıt tüketiyorum.
    iyi sürüşler..

10. uzuncocuk

uzuncocuk Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    pedala basma oranınızı degıstırın ..... gıdewrken bır deney yapın anlık tuketımı acıp bu tuketımı her vıteste mınımumda tutmaya calısın yakıtınız dusecek

Bu Sayfayı Paylaş