Merhaba arkadaşlar. Bakim yaptirdigimda bilgisayarli kontrol ile bakildiginda 3. Silindirde tekleme uyari ekraninda cikmişti. Sonra 3. Buji ile.4. Bujiyi degistirelim bujide bir sorun varsa 4. De goruruz demişti usta ve degisimden sonra bir sorun cikmamişti. Ama gecenlerde Hareket halinde ilken Araçta motor işigi lambasi yanip yanip söndü bir süre. Sonra OBDII cihazini taktim. P0300 p0304 hatasi aldim. Arastirdim asagidaki sonuçlar var. Sorun 3 den 4 e atladigina göre buji kaynakli bir sorun sanirim. Simdi daha once bujiler sokuldugunde uzerinde Ürün kodunu almiştim. Sanirim buydu NGK IR SILZKR6B 10E Teyid etmek için ngk nin sitesinden de baktim asagidaki buji cikiyor. Buji degisimi yapacağım ama iridium buji bunlar sanirim. araç 50.000 km civarinda. Benzin +lpg . Aslinda iridyum bujiler daha uzun sure gidiyor saniyordum. Konu hakkinda bilgisi olan var mi. Buji degistiren degistirten var mi. Resimler asagisadir. Aracin ustundeki orj bujiler ngk. Ben bu ürünü tanesi 25 tl ye buldum. Bosch 19 lira. Bilgisi olan paylasirsa sevinirim. Araç:2013 rio hb otm 109 bg 1.4 cvvt Resimler aşağıda. SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
LpG icin NGK nin lazerli bujileri var, paraniz yeterse alin, tirnak genislemesi, performans kaybi falan gibi konular olusmaz. ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aliexpress de yarı fiyatına fiyatlar. ""NGK İridium Lazer Buji 93815 6216 SILZKR6B10E "" aratarak bulabilirsin. LPG li araçta buji ömrü daha kısa oluyor. Katalogda 60.000 km de değişir diyoyr. 10.000 km erken değiştirmen normal LPG li araçta
Aslinda benim 25 liraya buldugum buji iridyum olmayan buji bu durumda. Benim yazimda yazdigim sizin de belirttiginiz SILZKR6B10E lazer İridyum olanlarin tr de tanesi 50 tl. 2 kati yani. Arasaki performans farkini ve fiyat farkini bilemedim. Kararsiz kaldım. SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aracin üstündeki bujilerin aynisini 170 tl ye spariş ettim. aliexpress te 30$ a vardi fakat birkaç mesaj attim cevap vermeyince buradan ulaşabileceğim parcacidan almaya karar verdim. Aracin silindir dizilimi araca önden bakilirken 1. Silindir en sagda 4. Silindir en solda olarak siralanmisti sanirim. 4. Silindirde tekleme yaratan bujiye isaret koymak için soruyorum bunu. Bilen varsa yazarsa sevinirim. SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba. 170 tl ye orjinal MOBIS kutusunda 4 adet İridyum buji aldim. Ve 20 liraya sanayide degistirttim. Daha sonra p0300 ve p0304 hatasini tekrar aldim ama bujierden olmadigini biliyoruz. Tekrar lpj ye ayar yaptiracagim sanirim. Aldigim buji NGK IR SILZKR6B 10E. SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buji ile alakali bir sikinti yok. Zaten aracin orjinal bujileri bunlar. O nedenle sorun yok. Genel olarak ariza ve ariza işiklari lpg oldugundan yanar. Bujide sorun olmaz. Ngk nin araciniza uyumlu bujiyi bulan uygulamasi var. Ondan da destek alabilirsiniz. SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende 2012 Natty var. Ustanın söylediğine göre bunlar iridyum buji ve bu bujileri araç tekleyene kadar kullanabilirmişim. Araç da çekiş anlamında bir sorun yok aksine çok iyi. Ancak ustanın dediği bana pek mantıklı gelmedi. Aracım 100 bin km de. İnternete baktığımda farklı yorumlarla karşılaştım. Sizin bilginiz nedir? İridyum bujiler kaç bin km de değişir? Fabrika verisi ya da kullanıcı verisi olarak yorumunuz nedir? Değiştirmeliyim? BOSCH Ateşleme Buji Takımı (4'lü) İridyum ( HR8DPP15V ) internette 129 TL. NGK nın Lazer iridyum bujisi ise ( ILFR6A ) 200 TL. Bunlar bizim araca uyar mı?
Ali express den aldığınız bujiler nasıl çıktı. Burdaki fiyatın yarısından daha aşağıda fiyatları var. Eğer memnun kaldıysanız bende düşünüyorum