BMW, 2003 yılından 2010 yılına kadar üretilen 5 ve 6 serisi 1,3 milyon otomobilini üretim hatası nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada, bazı araçlarda bir akü kablosunun yanlış kurulduğu belirtilerek, bu hatanın aracın çalıştırılmasını engelleyebildiği ve çok nadir olarak yangına neden olabileceği kaydedildi. Şirket, bu sorun nedeniyle herhangi bir kaza ve yaralanma bildirimi alınmadığını vurguladı. Açıklamada, otomobil sahiplerinin bir mektupla bilgilendirileceği ve onarımın yaklaşık 30 dakika sürdüğü kaydedildi. Almanya’da 290 bin, dünya çapında toplam 1,3 milyon otomobilin çağrıldığı belirtiliyor. Kaynak : Otomobil dünyam . Bmw'de cozuttu ama her halini severim ben onun
Bir dönem bu geri çağırmalar utanç vesilesi olurken şimdi ve bence şirkete değer katıyor ve katmalı. Bu durum en azından müşteriye değeri gösteriyor. Ne demişler hatayı kabul etmek erdemliktir...
Tabiiki ürettikleri aracın arkasında durmasalar daha kötü olurdu . Bizim araçlar 5 sene garantili bu garanti süresi içine çıkan sorunları hallederlerse benim canım sıkılmaz ama lak luk derlerse olay biterdi ..
Malın arkasında bu şekilde duracağına bence böyle hataları yapmamak daha önemli aldığım bir ürünün sorunlu olduğunu bana fabrikası söylüyorsa bu o firmanın ürettiği araç hakkında yaptığı incelemelerin ne kadar zayıf olduğunu gösterir.bu durumu algılamak zevk meselesi tartışılmaz ama bana göre güveni düşürür.aldığım yeni bir ürünü tutup servise bırakmak ve elden geçişini izlemek bence çok kötü bir durum bu bir pc de olabilir bir arabada hiç farketmez.
Bütün dünyada iz bırakmış bir firmanın 2003 yılından başlamak üzere üretim hatasını düzeltmek üzere bazı araçlarını çağırması ses getirir.Ama bu olayın yeni farkediliyor olması ne kadar manidarsa,adını dünyada kaliteli firmalar arasına kazımış BMW nin adına leke sürmek riskine karşı bunu isminin önünde tutması ve garantisi muhtemelen sona ermiş araçlarını dahi çağırması da o kadar taktire şayan bir erdem bence.Bravo.Başka firmalar üzerini örtbas edebilirdi belkide!!!.:alkiseg6:
Nasıl yani? Kullanıcı hatası der çıkarlardı genelde bu işlerin içinden.. Haber iki ucu keskin bıçak gibi, geç farkedilmesi mi kötü, yoksa ne kadar geç olursa olsun sahiplenilmesi mi iyi tartışılır ama bence bunu kabul etmek büyüklüktür.