DS4 ü alalı tam 4 ay ve 7000 km oldu, bir ara değerlendirme yapayım dedim Arkadaşlar forumlarda en çok konuşulan citroenin mcp şanzumanı, evet 1, den 2 ye ve 2 den 1 geçişlerde hissedilme var, zamanla ayağınızı ayarlayarak bunu hafifletebiliyosunuz, ama 3-4-5-6 . vitesler çok konforlu, ne zaman arttı ne zaman düştü anlamıyosunuz. Bugüne kadar sadece bir kez ışıkta durduğumda stop etti ama ayağımı frenden çekince start devreye girmedi, neden oldu, sonra neden tekrarlamadı bilmiyorum, bir iki gün canım sıkıldı o zaman sonra en fazla stop-start düğmesine basar kapatırım dedim geçtim, ama aldığımdan beri yaşadığım ilk ve tek sorun buydu, elektroniktir olur, bu kadar karışık donanımı olan her marka bu tür sorunlara gebe, çok ta umursamadım açıkçası.. Sessizlik: Bugüne kadar kullandığım ses yalıtımı en iyi olan aracım, ve kendi adıma aracın EN BEĞENDİĞİM YÖNÜ, yakıtından daha ön planda bence! Daha önce test ettiğim audi a4 dizelden farksız ses yalıtımı, inanmayan ikisini de kullanıp görebilir, bunun sessizliğinin üzerine biraz zor araba beğenecez gibi.. Yol tutuş: Bence çok iyi, 140-150 de yaptım bu hızlarda bile demiryolundaki tren gibi aynı çizgide gidiyo, fren yapınca da aynı hisle duruyo, yalnız sponun yol tutuşu daha yüksek olmasına rağmen bir gömlek daha iyiydi. Aldığımdan bu yana 7000 km nin yaklaşık 3000 km si uzun yolda geçti, başlangıçta fark verdik bunu nasıl ne zaman çıkarırız diye biraz tedirginliğim oldu ama kullandıkça gördüm ki, gaza rahat basarak çok az yakıt tüketmek, yüksek torkun gücüyle yokuşları yırtarak çıkabilmek, araç geçişlerinde yine torkun etkisiyle çok seri olabilmek gerçekten müthiş bir konfor, artık nereye kaç lira yakar hesabı yapmadan rahatça dolaşabilmek, en son yakıt aldığın tarihi unutmak.. Aldığımdan beri hiç sıfırlamadığım 2 nolu yol bg ort:6,1 lt yakıt gösteriyo. Özellikle uzun yolda torkun gücüyle mesafeler çok kısaldı, eskiden az yaksın diye 100 ü geçmediğim yollarda şimdi üstelik daha az yakıt harcayarak 120-130 la gidiyorum, uzun yolda çok konforlu bir araç, yine yakıtından dolayı aldığımdan bu yana bir kez bile hız sabitleyiciyi açma gereği duymadım.. Renkler tartışılmaz ama gösterge ekranım maviye ayarlı, gece müthiş görünüyo.. Beğenmediğim yönü yok mu, tabi ki var: spor tasarımdan dolayı arka kapının iniş-biniş alanı dar -hele de sponun üzerine- aile ya da sürekli arkada da yolcu taşıyana ara sıra sorun olabiliyo, ama arkadaki oturma alanı geniş, bagajı da çok iyi.. Arka camın açılmaması o kadar değil ama arada sorun olabiliyo, babam ve eşim bir türlü alışamadı bu duruma Park sensörü iyi hoş ama tabiki sponun geri görüş kamerası başkaydı. Bir de o kadar ayrıntı düşünmüşler ön konsola bir gözlük saklama yeri yapmamışlar.. İyi hoş, daha sessiz, daha ekonomik, daha seri falan ama yolda spo görünce hala hiç görmemiş gibi bakıyorum, spoya 1,6 dizel motor koymayan zihniyeti buradan selamlıyorum
İlk ara diyelim daha doğru olur Şimdi hyundai elantra'nın dizelini getirecek diye duyduk, tabii benim tahminim i40'da yaptıkları gibi 1.7crdi gibi vergi avantajı olmayan bir motor gelebilir.
Bu ülkede dizel motor şart, otoparkta, yıkamacıda vb rastgele yerlerde araba hakkında konuşan herkesin ilk sorusu 'dizel mi?, benzinliyse ne yakıyo?'. Vergi emisyona göre olacak deniliyor da ne zaman, bir de o zaman da alttan girip üstten çıkıp aynı hesaba getirirler gibime geliyo, devlet durduk yere topladığı paradan neden vazgeçsin ki..
bir önceki kasa c4 lerin ön takım ve süspansiyon sistemi sıkıntlıydı.çukur geçişleri sesli ve rakiplere oranla rahatsız edici reaksiyon veriyordu. ds 4 te durum nedir.
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler ,citroeni yakından tanımak için iyi fırsatlar bunlar ..
Selahattin Bey DS4 ds serisinden olduğundan malzeme kalitesi ve üretimdeki işçilik c4 lerden çok daha iyi, ki bunu da dediğim gibi en basitinden aracın iç yalıtımında görebiliyosunuz. Süspansiyonunda ben sorun yaşamadım, forumlardaki c4 kullanıcıları bozuk yolda c4 lerin ses aldığından şikayet ediyo ama önceki c4 e göre araba çağ atlamış deniliyor.
Daha önce Fransız malı olan pejoyu(okunuşunu yazdım)4 yıl kullanmak zorunda kalmıştım.Satın alırken ödediğim para kadar değişmesi gereken parçalarına ve bakımına harcama yaptım.Pejoyu verip imkanlar dahilinde Daciya almak zorunda kaldım.Daciyada da basit parçalar kullandıklarından herşeyi elinde kalıyordu.Örneğin klimasını tam kullanmadan bozulması yine bagaj kapağını kapatırken butonun yerinden fırlaması vb gibi akla hayale gelmeyecek bir çok hasarın meydana gelmesi.Onun için Fransız arabalarına hiç sıcak bakmıyorum.Citroende bir Fransız arabası olduğu için ne kadar güzel olursa olsun benim için değersizdir.Yine de deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederim Mehmet Bey.
C4 ile karıştırmamakta fayda var, C4'ün her yeri problemdi, ama bu araçta vites geçişi hariç bi şikayet yok henüz.
Değerli arkadaşlar bir gözlemimi paylaşmak istedim: Aracımın yakıtı 7000 km den sonra - şu an 9700 km de- ciddi bir ivme ile sürekli düşüş gösteriyor. İlk aldığımda ağır ş içi trafiğinde 7,5 lt lerde dolaşan tüketim, son 2 ay ve 2500 km dir 6,5 lara ve en son olarak ta 5,5 lara kadar indi, hatta sabah 5,3 lt gösteriyodu. Birkaç mesaj vesilesiyle buradaki yol çalışmaları vb sebeplerden trafik şartlarının ağır olduğunu yazmıştım, bu ağır şartlara rağmen tamamı ş içi 5,5 lt düzeyinde yakıtı var DS4 ün, bu arada otm olduğunu da - mcp şanzıman- hatırlatayım. Aracı ilk aldığımda İstanbul gibi bir yerde 4 küsürlü yakıtlardan bahsedenlere inanmıyordum doğrusu ama doğruymuş, benimki bu hızla azalırsa ş içinde bu rakamları görecek gibi, Mutluluk ve hayret duyguları karışık bende, bu fransızları yaptıkları motor için taktir ettim doğrusu, yakıt derdi nedeniyle citroen dizel düşünenlere tereddütsüz öneririm, gerçekten çok çok ekonomik motorları var..
Şimdi de benden bir değerlendirme: Araç: C4 2012 E-HDi MCP Şanzıman Araç vites geçişleri otomatik olmasına rağmen çok kötü, sadece 1 -2 viteslerinde değil tümünde aynı, resmen viteş geçişlerinde 1 saniyelik duraklamalar oluyor ve çok gecikmeli oluyor ayrıca yığılmalar çok fazla ve sollamalarda insan tedirginlik yaşıyor. Aracın her yerinden ses geliyor, ses yalıtımı çok yetersiz. 120 km üzerine çıktığınzda fazla ses alıyor içer, dışarıdaki trafik seslerinin bariz bir şekilde içer yansıtıyor. Performans iyi değil, tek artısı yüksek oturma pozisyonundan dolayı çevreyi çok iyi görebiliyorsunuz. Kendi düşüncem, Fransız mı ASLA ...
Murat Bey evet bu motor bmw ile geliştirilen motormuş.. Fatih Bey belirttiğiniz şikayetleri c4 kullanıcıları yazıyolar ama ben DS4 te bunları yaşamadım ve kullanıcılarından da duymadım. Mcp şanzımanın hissettirmesi doğru, ben aracı 'M' modunda kullanıp vitesi kendim büyütüyorum, bu şekilde hissedilme ve 1.-2. vites kararsızlığı daha az oluyor..