merhaba arkadaşlar 2012 1.4 rio sedanım var.50binde bakım 47 binde bakımını yaptırdım.arabam benzinli fakat ilk çalıştırmamda dizel araç gibi ses çıkarmaya başladı.erzurumdayım acaba havalar soğudu ondanmıdır araç içerisine çok fazla ses alıyor.camı açıp dışarıdan dinlediğimde o kadar ses yok sorun ne olabilir sizce?
Merhaba, bende de 2014 1.4 rio sedan vardı, 1 ay önce değiştirdim.Bende aracımı 2014 yılının Ekim ayında almıştım, havalar soğuyunca dediğiniz gibi aracın motor sesi değişti, aynen dizel motora yakın bir ses ile çalışmaya başladı, çok moralim bozulmuştu, sıfır araçtan nasıl böyle bir ses gelir diye, servise dahi götürdüm aracı baktılar hiç bir sorun yok dediler, ben üşenmedim, netten 1.4 rio sedan motor seslerini dinledim, ki bunu bir sorun gibi düşünüp motor çalışma sesini videoya kaydedip nete yükleyenler dahi vardı.Yani soğuk havalarda rio lar en azından 1.4 benzinli motorlar bu sesi veriyorlar, aracınızda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.Erzurumun soğuğunu da hesaba katınca motor sesi gayet normaldir emin olun.
1.25 im de aynı hava soğuk olduğunda oluyor motor ısınınca normale dönüyor. Vuruntulu sarsıntılı çalışma sonrası rölanti deki dalgalanmada normale dönüyor devir saati 1 in yukarısına çıkıp iniyor ve düzeliyor ben bu sürenin yani 1 dk bekliyorum. Sorun etmedim bunu ama götürüp baktırmada fayda vardır ileride büyük sorunun habercisi olabilir de sizinkinde soeun gözükmemiş endişe etmeden devam edin bence. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi