arkadaşlar sabahları ve 3-4 saat araç dinlendiğinde ilk çalıştırmamda boğuluyor aracım ama çalışmama gibi sorun yok az önce internette araştırdığımda mantıklı sonuca ulaştım sizinde fikirlerinizi almak istedim aracı stop ettikten sonra gaz enjektörleri kaçırma yaparsa manifotta gaz oluyor ilk çalıştırmada benzinle çalıştığı için zengin karışım olduğundan dolayı boğulma yapıyor deniyor mantıklı geldi enjektör temizliği videoları izledim çözüme ulaşamazsanız enjektörleri değiştirin diyor faydalı olacağını düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar?
http://www.lpgkablo.com/lpg-enjektor-arizasi-nasil-anlasilir-seID12198.html alıntıdır LPG enjektör arızası belirtileri aşağıda sıralanmıştır 1- Araç LPG de çalışırken rolantide inişli çıkışlı dalgalanma meydana gelir. 2- LPG de iken gaza basarken belirli devirlerde tekleme yaparak aracın çalışma düzenni bozar. 3- LPG enjektörleri arıza yaptığı zaman gaz kaçağı yapar. Bu yüzden manifolda biriken gaz yüzünden sabah ilk benzinde çalışınca araçta boğulma meydana gelir ve araç çok geç çalışır. 4- Aracın LPG de çok yakmasına neden olur. 5- Arızalı LPG enjektörü araçta yüksek devirlerde performans kaybına yol açar. 6- Bazı LPG sistemlerinde arızalı enjektör yüzünden araç benzinden gaza geçmez arızalı enjektör değişene kadar.
boğulma sebebi burada makul gözüküyor. eski karbrütörlü araçlarda motor çalışmıyorken gaz pedalına bastığımızda benzin doluyordu hava almıyordu ve ateşleme yapamadığı için motor çalışmıyordu