Merhaba, aracım henüz 185 KM olduğu için bu süre zarfında karşılaştığım aşağıdaki konular için uzun süreli Rio kullanılarının yorumlarına ihtiyacım var. 1 - Torpidoda dan gelen cızırtı: son bir kaç gündür torpidodan bir cızırtı gelmeye başladı ara ara geliyor ama sanki artacak ve devamlı olacakmış gibi bir his uyandırıyor. sanırım benzer bir sorun forumda mevcut , bu durum kronik olabilir mi? çözüm için işlem yaptıran arkadaşlar var mı? 2 - Yakıt; suan aracın supervizor ekranın ort yakıt tüketimi 10.8 - 11 Lt arasında ve 1,25 motaro göre çok fazla sarfiyat olduğunu düşünüyorum. araçtaki tahmini kalan mesafe göstergeri çok çabuk düşüyor. örneğin 1 Km yol gittiğimde ekrandan 3 Km eksiliyor. aracın normal yakıt tüketimi için kaç KM geçmesi gerekir? 3 - Ses yalıtımı: ses yalıtımı çok başarılı değil sanırım özellikle taş ve çakıl sesleri çok rahatsız edici ziebart da araç altı yalıtımı 600 TL civarında ne kadar mantıklı olur bilemedim? yaptıran yada farklı bir önlen alan arkadaşımız var mıdır? 4 - Forumda okuduğum karaı ile aracın altındaki davlumbaz sanırım yarımmış, bu aracın motor aksamına nasıl bir zarar verebilir? önlem almak için yapılabilecek bir işlem varmıdır? 5 - Araçdaki dikiz aynasının altında bir mandal mevcut, bu ne işe yarıyor? kullanan arkadaşımız varsa yorumunu rica ediyorum. sorularımın yaıtları ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. herkese kazasız belasız sürüşler ...
Allah kazasız belasız bir şekilde kullanmayı nasip etsin... sorularınıza muhakkak rio severler cevap verecektir.
5 numaraya cevap veriyim. Babamın 2001 Vectra B 'de vardı bu özellik. Manuel karartmalı dikiz aynası mevcut aracınızda. O mandal sayesinde ayna geceleri gelen rahatsız edici ışığı engelliyor. Tabi mandal bunu otomatik yapmıyorda sizin hareketiniz ile yapıyor.
1- cızırtı konusu gündemde bunu dıkız aynası veya teyp bolgelerı yapabılır bunlara bastırarak once ses gelen yerı tespıt etmenızı onerırım 2-Aracınız çok çok yeni ş.içi vs oldugundan bu lıtrelerı gostermıs olabılır 8lıtre yakmalı aracınız normalınde orta kullanımda 3-öncelıkle davlumbaz yarım olduğu için ve araç b sınıfı oldugu için ıllakı bu sesı alacaktır ama ses yalıtımı yaptırırsanız yararlı olacaktır yınede bunu hıssedersınız 4-kedi girebilir :blush: sanırım bunu bu aracı yapan muhendısler düşünmüştür çok çok önemli birşey olmaz olsada 5 yıl garantılı araç değiştirmek zorundalar 5-arkadaşımız blgiyi vermiş zaten. mandalı bastırdıgınızda dıkız aynası yukarı kalkar yukarıyı gosterır zaten deneyın bunuda fark edeceksınız *****hayırlı olsun guzel bır seçim güç yetip 1.4 dızel alsınız daha hoş olabılırdı polodan daha hoş olduğu aşikar.iyi gunlerde kullanın
Merhaba.Arkadaşlar gerekli cevapları vermişler zaten.Ben aracınızı kazasız belasız kullanmanızı dilerim.Hayırlı olsun
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Cevaplarımı sorularınızın altına yazdım. Kazasız sorunsuz sürüşler..
Aracın altında karter koruma maalesef yok yolda giderken dikkat etmek gerekiyor. dikiz aynasındaki o şeyi hafiften arkaya doğru ittiğinizde ayna kararan dikiz aynasına dönüyor ki hakkaten kararıyor hiç bişey görünmüyor geceleri. çıtırtı konusuda bende de var geçer diyorlar boşu boşuna torpidoyu söktürmeyin söktürürseniz eskisi gibi olmaz illaki bu sefer başka yerden ses gelir diyorlar ( zannederim onlarda bilmiyolar nasıl düzelteceklerini ) bekliyoruz bizde bakalım ))
Ortalama hızınıca göre yakıt normal, ortalama hızınız 25 in üstüne çıktığınızda yakıt ta aynı oranda düşecektir.. Vites değişim göstergesine de riayet ederseniz minimum tüketime sahip olursunuz. Tahmin ediyorum sıkışık trafikte kullanıyorsunuz aracınızı ?
Malesef ist trafigi cok kullanma firsatimda olmadi bir ayda 250 km yapaboldim. Vites gostergelerine max dikkat ediyorum. Umarim dususe gcer. Tsk ler bilgi icin.
Merhaba ömer bey.. konuyu incelediğimde aracınıza göre yakıt tuketiminiz bence çok fazla. Ben spoda daha az yakıyorum. Sonuçta sizin araç sehirici az yakması açısından yapıldı. Belki yanılıyorumdur.