Yaklaşık 1 hafta önce sıfır Kia Rio alarak aranıza katılmak istiyorum. Aracım kırmızı renk 1.4 dsl concept HB. Önceleri çok araba değiştirdim ve modeline olan ilgimden ötürü KİA RİO'yu satın aldım. Otomobillere olan ilgim hat safhada, umarım işten de vakit bularak foruma aktif olarak katılım sağlarım. Tekrar herkese selam..
Bugüne kadar neredeyse B-C class her aracı denedim kullandım diyebilirim. Araçta gözlemlediklerimden bahsetmek istiyorum; 1) Aracın tasarım çizgileri çıktığı günden beri hoşuma gidiyordu ve sonunda satın aldım, tasarım olarak neredeyse kusursuz 2) Motor performansı kağıt üzerindeki tork ve güç değerlerini hissettiremiyor.(özellikle kalkıştaki hızlanmalarda), ancak ara hızlanmaları tatminkar 3) Yakıt olarak yeni olmasına veriyorum ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla 1.4 hdi (PSA Motor) ve 1.5dci Renault group kadar ekonomik görünmüyor. Ancak dayanıklılık konusunda ikisinin arasında diyebilirim. 4) Ses yalıtımı oldukça kötü (lastik, çakıl taşı, yağmurlu yolda davlunbaz içinden gelen ses), araç yeni umarım ilerleyen zamanlarda buna karoser ve süspansiyon sesi eklenmez 5) Yol tutuşuna KUMHO lastiklere rağmen hayran kaldım, bu sınıfta bence en iyisi 6) Donanım olarak bir çok C sınıfı aracı bile kıskandırıyor, yok yok diyebilirim Araçta gözlmelediklerim şimdilik bunlar, yakında fotoğraflarını ekleyeceğim. Saygılar