Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arka sağ kapıdan kilitli kapıyı açarken çıkan ses nedir

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda centillboy tarafından 16 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. centillboy

centillboy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Bahar
    Araç Modeli:
    Kia Cerato
    Arkadaşlar araç ama kumandadan ama anahtardan kilitliyken ve kapıları açmak istediğimde arka sağ kapıdan cırrr diye rahatsız edici bir ses geliyor sanki yağsız yada içinde bir şey saca sürtüyormuş gibi varmı bu konu hakkında bilgisi olan nedir sizce bu durum işlevini yapıyor ama her an elde kalacakmış gibi bir izlenime kapıldım

2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    kapı pompası yapıyordur, akşamları kontrol edin kitlediğiniz halde açık kalmasın kapı.

3. centillboy

centillboy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Bahar
    Araç Modeli:
    Kia Cerato
    teşekkür ederim ben pek anlamam artık bir elektrikçiye göstereceğiz teşekkür ederim bilgi için bu zamana kadar işlevini hep yaptı zaten her kilitlediğim de o kapıyı kontrol ediyorum açık mı kapalı mı diye

Ya yine çok farklı bir konuya sıçramış olacağım bağlantısı olabilir mi diye düşündüm birden ben bu aracın kapısını kumandayla kilitlediğim de 4 sinyaller yanmadan kapılar kilitleniyor fakat nedendir bilmiyorum bir süre sonra hiçbir şey yokken alarmı çalmaya başlıyor aracın birde tam olarak çözemedim bazı kilitlemeler de 4 lü sinyaller yanıyor bazı kilitlemeler de yanmıyor kesin ben bir şeyi yanlış yapıyorum yada o pompa arızasından alarm devreye giriyor olabilir mi lakin şu var kapıyı anahtarla kilitlediğim de alarm çalmıyor

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.
    Normalde aracınızı kumandadan kilitlediğinizde eğer 4 kapı,bagaj ve motor kaputu tam olarak kapandıysa sinyaller kilitlerken 1 kez uzun yanıyor.Fakat bunlardan 1 tanesi bile açık kaldıysa o zaman sinyaller yanmıyor ve kapılar kilitleniyor.
    Sanırım sizin aracınızda sağ arka kapıyı merkezi olarak kilitlediğinizde kapıyı açık olarak algılıyor.Kapı içerisinde kapı kilitlendiğinde devreye giren/ikazlanan mikro süviç olması lazım.Aslında kapıyı kapattığınızda aracınızın ön panelinde kapı açık ikazı yanıyor mu?Kapının oturduğu yerde de bir süviç var biliyorsunuz.Sebep oda olabilir.Bu söylediğimi kontrol edebilir misiniz?

Bildiğiniz üzere Ceratolarda motor kapağı için olan alarm süvici, motor bölmesinin sol tarafında.Şayet o süviç aracınız da arızalı ise bunu araba içerisinde,ön panelde görebileceğiniz hiçbir ikaz lambası yok.Birtek kumanda ile kapattığınız da sinyaller bir kez uzun olarak yanmıyorsa şüphelenebilirsiniz.Eğer o süvici denemek isterseniz;motor kapağını açın.Aracınızın kapıları ve bagajı kapanmış olsun.Bagaj kapağı süvicini bulun ve parmağınızla süvici sanki motor kapağı kapalıymış gibi ittirin.Kumandadan aracınızı kilitleyin.Süvici bırakın.Eğer süvici bıraktığınız da alarm çalmaya başladıysa süviç sağlamdır.Aksi halde aracı kilitlediğinizde sinyaller bu yüzden yanmıyordur.
    Tabi bir ihtimalde süvicin sağlam olup kapağın üzerine tam basmaması olabilir.

5. centillboy

centillboy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Bahar
    Araç Modeli:
    Kia Cerato
    Birazdan aracın başına gidip kontrolleri yapacağım dediklerinizi harfiyen uygulayıp size bilgi vereceğim aracı uzun zamandır anahtarla kilitliyorum çünkü bir tek o zaman alarm çalmıyor onun dışında ne yaptıysam alarm belli bir süresi yok şekilde devreye giriyor ama dediğinizi hiç düşünmemiştim çok mantıklı çok büyük ihtimalle sağ arka kapıdaki sıkıntıdan kaynaklanıyor gibi göstergede kapı açık ikazı yok yalnız kaput kısmına da bakacağım bulmam lazım problemi dün başka bir şey daha fark ettim anahtarla kapıyı kilitledikten şöyle bir 30-40 saniye sonra 1 kez 4 lü sinyal yakıp söndürüyor araç ve kilitler kilitlemez iç kabin aydınlatmasını söndürmüyor kumandayla kilitlediğim de hemen sönen iç aydınlatma anahtarla kilitlediğim de belli bir süre sonra sönüyor ama alarm çalmıyor

Merhaba hakan bey dediklerinizi harfiyen yaptım tüm kapıların süviçleri sorunsuz çalışıyor tek tek kapıları açtım kumandayla kapıları kilitledim sonra açık olan kapının süviçini elimle bastırdım ışık yandı ve sistem devreye girdi elimi çektiğim an alarm çalmaya başladı buna kaput süviçi de dahil sağ arka kapıyı açtığımda göstergeden kapı açık uyarısı alıyorum kapattığımda uyarı gidiyor sanırım süviç problemi değil gibi bir tek kaput süviçine kapatıldığında baskı yapan lastik takoza yorum yapamayacağım dediğiniz gibi yukarıda kalıp tam süviçe baskı kuramıyorsa ona bir şey
    diyemeyeceğim geriye başka ne kalabilir ki diye düşünüyorum sağ kapıdaki sorun buna etken olabilir mi oda teknik bir konu sanırım baktırmam lazım yalnız bu kapı süviçlerini kontrol ederken arka sağ ve solda çocuk kilidi devreye nasıl sokulduğunu gösteren etikette renk farkı dikkatimi çekti birinde renk mavi birinde renk siyahtı bu bir sorun değil fakat acaba kapı değişikliği falan mı yapıldı da renk farkı oluştu yoksa orjinal hali böylemidir çünkü aracı gösterdiğimde değişen yok diye belirtilmişti ilgili serviste

6. centillboy

centillboy Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Bahar
    Araç Modeli:
    Kia Cerato
    arkadaşlar bugün eresin kia servisine götürüp baktırdım aracı sağ arka kapının merkezi kilitinde arıza varmış 230 tl istediler normal mi bu rakam sizce

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu

Bu Sayfayı Paylaş