Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arka cam kapı

'Sportage Forum - Club' forumunda selahattin tarafından 19 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. selahattin

selahattin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    selahattin ciftci
    Araç Modeli:
    Sportage 2,0 DSL 2008
    Merhaba,
    forumda aradım bulamadım Benim arkadaki cam kapakta boşluk var elimle baskı uyguladığım zaman içeri doğru esniyor park halindeki başka storage'lere baktığımda sımsıkı duruyordu bir kaportacı /camcı ustasına gösterdim (kocaeli sanayide) bana "silikonlu fitil spreyi" kullanmamı silikonun yüzeylerin şişkinliğini artırdığını tavsiye etti menteşeler de sorun yok dedi..Ama pek güven vermedi baştan savma/ işi beğenmeme gibi algıladım..Bu boşluk yolda ses yapmasına sebep oluyor rolantideki vibrasyon silecek koluna da etki ediyor olmalı ki silecek kolu çok yumuşak tam camı öpmüyor(!)

..Teşekkür ederim.

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Arka kapak/bagaj kapağının camından mı bahsediyorsunuz?

3. selahattin

selahattin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    selahattin ciftci
    Araç Modeli:
    Sportage 2,0 DSL 2008
    Teşekkür ederim, evet arka bagaj camı

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    O cam fitiline silikonda sıkılsa o problemi çözmez.Haklısınız.Akfix diye yerli bir firma var.Onun oto camı yapıştırma mastiği var.16 TL civarında.Onunla sıkılaştırabilirsiniz.

5. selahattin

selahattin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    selahattin ciftci
    Araç Modeli:
    Sportage 2,0 DSL 2008
    Sorunumu tam anlatamadığım için anlamakta zorlanıyorum cam kapı sportage bagaj camı menteşelerinde boşluk vardı sıktırdım kilitlenmede sorun yok ama camda esneme var sol köşesi den bastırdığım zaman oynuyor esneme yapıyor aynı araçları inceledim onlarda bu durum yok kilit dili kilit menteşe gibi nesneler sıkı sıkı ama cam kapandığı zaman esneme yapıyor fitillerde sanki boşluk var bir birine örtüşmüyor gibi ya da yumuşamış gibi oysa yıkama veya yağmurda su almıyor bunun mantığını çözemedim usta silikonlu sprey önerdi başına gelen varsa veya konuyu bilen vardır diye yazdım kendim yaparım diye konuyu açtım ama aklımın almadığı mantığımın çözemediği işleri yapmıyorum .Motoru söker toplarım ama ayar yapamam yani usta değilim ..uzman değilim..İlginize çok teşekkürler..yapıştırıcı silikonu anlayamadım..

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Resim çekip eklerseniz tam olarak problem de anlaşılır ve daha isabetli çözümler üretiriz.Ancak böyle probleminiz tam olarak anlaşılamıyor.Benim ceratom var.Sportage hakkında yorum yapmam için en azından sorunlu yerin fotosunu görmem lazım.
    Bahsettigim silikonluk bir durum varsa ben size linkini akşam atarım.

Lütfen fotoğraf ekleyiniz.Servis çalışanı olsak belki her türlü aracın yapısı hakkında fikir üretebiliriz ama bizlerde sadece kia araç kullanıcılarıyız.

7. selahattin

selahattin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    selahattin ciftci
    Araç Modeli:
    Sportage 2,0 DSL 2008
    uzman kullanıcı servis elemanından daha tecrübeli olabiliyor rutin işler serviscilik parça değiştirmece ama usta dediğiniz kişi o parçayı tamir eden kişi arabayı tamir etmiyor ki nerede o karbüratör rölanti veya distribütör avans ayarlaması yapan ustalar depodan al parçayı yerine tak. ..neyse konu uzadı ve farklı yöne gitti sonuç olarak 3-5 gün sonra usta yanına uğrayıp bir ıhlamurlarını içerken bakım yaptırırım artık..İstanbul Maslak Atatürk Sanayide samimi ve güvenilir bir tamirhane buldum hata yapana kadar onlar bakarlar artık(aynı arızadan 2 defa gittiğim tamirhaneye 3. Defa asla uğramam) ..Sağlık ve Şanslar sizlerin olsun.

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Geçmiş olsun.Teşekkürler.

9. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Uyemiz sorununu anlatamadigindan dolayi kapatılmıştir. Bir muddet sonra da silinecektir.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş