Arkadaşlar kullandığınız araçların motorları sizce kaç km den sonra açıldı, yakıtı düşmeye başladı. Benim DS4 7000 km den sonra yakıtta hissedilir şekilde düşme gösterdi. Sizlerin bu konudaki deneyimleri nasıl?
benim araç 2 haftalık daha 220 km de geçen servise danıştım bu konuyu yaklaşık olarak 7000 km den sonra düşecegini söylediler
İlker Bey ş dışı genelde benzer şartlar olsa da ş içi kavramı şehirden şehire çok değişiyor. Benim yaşadığım yer olan Malatya'da araç sayısının hızlı artması (doğudaki 17 il içerisinde araç yoğunluğu en çok olan il), buna bağlı olarak trafikte sürekli dur-kalk yapmak zorunda kalmak, yolların yetersiz olması ve son 6-7 aydır altyapı çalışmaları nedeniyle mevcut yolların da bozulmuş olması nedeniyle güzergah hayli zor burada, spoyu kullandığım zamana göre biraz daha zorlayıcı bir yol durumu var şu an burasının. Bu durum yakıtı da etkiliyor, ister ismez. Yukarıda saydığım negatiflere ek olarak benim bir de bahçem var, haftada en az 3-4 gün o bozuk yolda 1 ve 2 viteslerle gidiş geliş yaptığımı da ekleyeyim, şu an yol bg 6,9 lt gösteriyor, aldığımdan beri hiç sıfırlamadığım 2 nolu yol bg ort tüketimi 6,2 lt gösteriyor. En son depoda 52 lt yakıt almıştım, 705 km gittim, kalan 155 km gösteriyodu az önce arabadan inerken, yani bu şartlarda 52-53 lt yakıtla 800 km rahat gidiyo. Başka bir forumda örneğin Manisa'dan bir arkadaş o şehir için şartların çok kolay olduğunu yazmıştı, yine İstanbul'dan bazı kullanıcılar 4,9 lt yaktığını yazıyolar ama dediğim gibi burada bir araç için yakıtı artıracak ne varsa hepsi bulunuyor, o rakamlar bize hayal, ben 6,0 lt ye razıyım bu şartlarda. Tabi burada benzinli araçların yüzüne kimsenin bakmadığını belirtmeme gerek yok, ya lpg ya dizel. Ş dışına gelince, şimdiye kadar bir kez Malatya-Antalya yaptım, 4,8 lt yaktı, iki kez Malatya-Gaziantep yaptım birisinde 4,8 lt, diğerinde 4,9 lt yaktı. Yalnız bunlar ilk 5 bin km de oldu, 7 bin km den sonra yakıtında belirgin düşme gördüm, şu an uzun yolda daha az yakacağına eminim, tahminim 4,5 civarı olur gibi, bayramda gideceğiz bakalmı ne yakacak.
Bizim araç 15 bin Km bakımından sonra düştü yakıtı . İlk geldiğinde ( 0 Km ) Yakıtı 7.9 yazıyordu Sonradan düştü yavas yavas. Su an 40.590 olması lazım. 5.5 Yakıt