Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Fırça ve sünger çiziyor deniliyor. Peki aracı çizmeden nasıl temizce yıkayabiliriz Eski arabam da beyazdı fırçayı kullanırdım.
zerzavatçılarda sarı kalın süngerler var babamın 2011 mondeoyu onunla yıkıyoruz herhangi bir çizik durumu söz konusu değil. süngerlerde kalite kalite olarak satılıyor. ciddi baskı uygulanmadıktan sorun oluşturacağını sanmıyorum.
Biraz detailing işinden anlarım anlamak zorundayım esasen 9 senedir siyah araba var ister istemez çiziksiz yıkamayı öğreniyorsunuz. İlk adım arabayı tazyikli su ile kabasını almak. İkinci adım kaliteli bir cilalı oto şampuanı (meguiara,sonax,carpex vs...) Yumuşak kaliteli bir yıkama eldiveni yada kuzu postu peluşu. Çift kova yöntemi her zaman çizikleri önler. Tabiki yıkamak kadar boyayı da beslemek lazım. Kolay bir yol var. Sonax bsd adlı detailer sizin boyanızı hem korur(kir,su,kuş boku) hemde parlaklık verir. Ben seramik yapayım fırça ile gireyim çizilmez olayı maalesef bir ütopya seramik yapılan arabanın oto şampuanı bile özel.
İlk iş kaliteli şampuan ve yıkama eldiveni. Daha sonra Umut Beyin tarif ettiği gibi bir yıkama şekli. Tabi bunlardan önce aracınızın şuanki boya durumu da önemli
yıkamaya müsait yer varsa öncesinde su ile ıslatıp üzerindeki toz kristallerini dökmek gerek, devamında Allah bileğinize kuvvet versin, müsait yer olmadığında 3-5 tl ye yıkamacılarda köpük ve tazzikli su tutturup kendim siliyorum, bunda da yine iman gücü gerekiyor
Bundan aldım, ama hiç kullanmadim daha. Sanırım modifiye edip saatli saksı sulamaya cevirecegim. ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi