Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracını aldığı fiyattan fazla fiyata satan varmı?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda raif1983 tarafından 7 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. raif1983

raif1983 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    şimdiye kadar kaç kere araba alıp sattınız bilmiyorum ama bir konuyu merak ettiğim bir konu var? Bu alım satım işlerinden kar eden varmıdır acaba ? Gerçi kar etmeseler oto galeriler olmazdı herhalde ? demek istediğim ticari olarak değilde bireysel anlamda kar eden varmıdır? görüşlerinize saygılar :thumbup1:

2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Alıp-satan ve kâr eden tanıdıklarım var. Riskli bir iş, ayrıca elektronik ortamda satışları artık maliye takip edebiliyor. Mükellef olmadan alım satımda dikkat çekerse vergi ödemek zorunda kalabilirsiniz. Gerçi Türk aklı çözüm bulunur yine, eş dost üzerinden v.b.

3. PATRON

PATRON Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bireysel anlamda araç satışlarımın %95'inde zarar ettim.

4. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Ben şu ana kadar zarar etmedim ama bunu satsam zarar edebilirim, motor hacmi büyük olunca korkuyor millet, talibi daha az.

5. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Raif Bey belki bir istisna ama spo piyasaya ilk çıktığında 49900 liradan satıldı, sonra fiyatı sürekli yükselerek 63 bine kadar çıktı, haliyle 2. eli de yükseldi. İşte o 49900 liraya alanların çoğu, 51, 52 hatta 53 bin liraya kazançla sattılar..

2. el alıp sonra satarsanız zarar etmez hatta kazanç bile edebilirsiniz ama sıfır araçta yukarıda verdiğim istisna örnek hariç zarar kaçınılmaz.

6. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Ben şimdiye kadar dört araba aldım ama satmadım.Hepsinide birbiriyle takas ettim.Karda etmedim zararda etmedim.Kısacası başabaş oldu diyebilirim.

7. kanki

kanki Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Muhammet KISA
    Araç Modeli:
    CEED
    Ben ceratomu 24.000 tl aldım 1 yıl sonra 28.000 sattım. Ticaret amacı gütmedim ama nasip öyleymiş aracım temizdi ve km side düşüktü.

8. kaan1

kaan1 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    2000 yılında 1989 şahin 1650 tl ye alındı.2002 de 1950 satış
    2002 de 97 accent ls alış 4750 2004 te satış 9000 tl (reşat altını mübarek:)
    2004 te 2000 milenyum accent lx alış 12500 satış 2006 da10250 (altın fiyatları düştü:mad:
    2006 da accent admira 1.3 gp alış 14500 satış 2010 yılı 14900 .

9. Crystal

Crystal Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Babam zamanında hasarlı oto alımı yapar ve bmw, merces, audi gibi aracları 10 numara bir şekilde toplatıp satardı tabi sene 1999 civarları o zamanlar hasarlı oto alım satımında iyi para vardı. şimdi tabi bu işlerde para yok en büyük etken eskisi gibi iş çıkartacak ustalar yok varsa da sayılıdır. zaman zamanda bireysel olarak araç alıp sattık hem farklı araçlar kullanmış hemde kar etmiş olduk ve ettiğiniz karın büyük bir kısmını kenarı atıp birikim yaparak misal veriyorum 2000 model bir bmw 5.20i'ye binerken üst kasası 2005 model bir 5.20'ye binebilirsiniz. aslında bu ilerde kovalamak lazım kelepir diye tabir edilen arabalar bulmak lazım misal araba temizdir kazasızdır fakat sahibi paraya sıkışmış olduğu için satmaktadır çok sıkı bir pazarlıktan sonra ucuz bir miktara arabayı alıp ufak tefek belki eksikleri varsa giderip çok daha güzel bir fiyata satabilirsiniz. bu işten hiç zarar ettiğimizi hatırlamıyorum. ama şöyle bir şey oluyor mesela siz aldınız aracı koydunuz internete kesin satılır hemen alıcısı çıkar dediniz.. evet elbet çıkıyor ama geç çıkabiliyor. diğer bir örnek ucuza bir araç düşürdünüz güzelde araç ama pek tutulan bir model değil satılmaz yavaş gider piyasası diye düşündünüz hop bir bakmışsınız 2 günde 3 tane alıcı çıkar en güzel fiyatı verene verirsiniz aracı.. en güzel etken ağzınız iyi laf yapacak satacağınız arabayı alıcı tanıyor olsa bile güzel tanıtmanız lazım misal internet üzerinden güzel fotoğraflar ile güzel bir tanıtım ile hatta güzel bir video ile müşteri çekersiniz. kesinlikle alıcıyı aldatmamalısınız araç neyse odur boyası vardır boyası yok gibi şeyler denilmez beddua almaya kötü dua almaya gerek yok.. gibi gibi :)

10. raif1983

raif1983 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    gerçekten herkesin güzel tecrübeleri olmuş herkese teşekkürler. Bende 11.700 aldığım corolla 1.3 terra mı takasla 10500 e verip ceratomu almıştım.

Bu Sayfayı Paylaş