Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracı kitleyince açık kalan camları kendiliğinden kapatan sistem

'Cerato Forum - Club' forumunda necomedia tarafından 5 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    selamlar arkadaşlar

öncelikle bu zamazingonun bir adı varsa bilmiyorum o yüzden uzun uzun yazdım.

ceratomun bu özelliği var çok kullanışlı birşeydi. 4 camı da kaldırıyordu. geçenlerde aküsü bitti gittik değiştirdik. yeni akü takıldı. sonra arkacamları kaldırmamaya başladı. bu arada akü değişimini AUTOKİNG maslak'ta yaptırdım.

aracı teslim almaya gittiğimde her düğmesini ayrıntısına kadar çalışıyor mu diye kontrol etme şansım olmadığı için, far korna içlambalar gibi birkaç şeye bakıp çalıştığını görüp teşekkür edip ayrıldım.

sonra eve gelip parkettiğimde arkacamları kaldırmadığını gördüm. ertesi gün götürdüm aynı yere. bana "zaten aracımın hiçbir zaman arkacamlar için bir kaldırma sistemi olmadığını söylediler. yahu nasıl olur 2 senedir biniyorum, vardı bu özellik diyorum ama nafile....

yahu temassızlık falandır diyorum. hayır temassızlık olsa görürüz, o sistem hiç yok araçta diyorlar.

sormak istediğim ;

- böyle birşey olabilir mi ? 2 senedir var olduğunu bizzat bildiğim bir özellik, "zaten araçta o özellik hiç yokmuş" deniliyor

- akü değişiminden kaynaklı bir devreden çıkma gibi birşey söz konusu olabilir mi ?

2. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Sizin aracta cam kaldirma modulumu var yada tum camlar otomatikmi kaljiyordu

3. Faruk Can

Faruk Can Sürücü

Alınan Beğeniler:
    42
    Gerçek Ad-Soyad:
    Faruk Can
    Araç Modeli:
    Sportage 2014
    neco kardeşim cam kaldırma modulu benim cerato da da var. 50 TL ye taktırmıstım. kapıları kitleyince tüm camlar otomatik kapanıyor..muhtemelen sigortası atmıs olabilir sigorta kutusunu kontrol et istersen

4. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Sigortalari kontrol edin. Ya da modulde problem olmus olabilir

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.Kendinizi tanışma sekmesinde yeni konu açarak tanıtabilir misiniz?Teşekkürler.

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Arka camları kendi üzerindeki ve sol taraf sürücü tarafındaki düğmelerden indirip kaldırabiliyor musunuz?Eğer cevabınız evet ise anladığım kadarı ile kapıları kilitlediğinizde sadece ön camlar otomatik olarak kapanıyor.

Buna da cevabınız evet ise cam kaldırma modülü ile alakalı bir sıkıntınız vardır.Eğer 2 camı kaldırıyor,ikisini kaldırmıyorsa sorun modüldür.Hiçbirini kaldırmıyorsa o zaman sigorta atmıştır.Cam kapama modülü ve sigortası muhtemelen sol iç kapı döşemesi içerisindedir.Bu problem yüksek ihtimalle de oksitklenmiş soket vb bir sıkıntı olabilir.Ya da modül elektronik arızası.
    Geçmiş olsun.

necomedia bunu beğendi.
  7. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    evet elle kendim kapatabiliyorum.

evet hakan bey tüm dediklerinize evet :D o zaman kapı döşeme sökümü işi beklicek bizi heralde.

ama işte ilginç olan, servisteki usta bakıyor ve 2 senedir çatırçatır kullandığım 4 cam otomatik kapanmasını, "abi burda sadece önleri kapatacak sistem var, arkaları kapatacak sistem hiç takılmamış buna" diyor.

ben bunu anlamıyorum.

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Modülü görerek mi söyledi bunu?Hayır bir de yıllardır bunu kullanan sizsiniz ve siz kapandığını söylüyorsunuz o aksini iddia ediyor.:)

İlginç.Belki uğraşmak istememiştir diye iyi niyetli bir cümle yazayım.;)

Modül çok düşük ihtimalde olsa direksiyon kutusu civarında da olabilir.Kontrol etmeden sökmeyin bence.

Kapı döşemesi nasıl sökülür paylaşmıştım.Daha önce sökmediyseniz oraya bakarak çözebilirsiniz.

necomedia bunu beğendi.
  9. Faruk Can

Faruk Can Sürücü

Alınan Beğeniler:
    42
    Gerçek Ad-Soyad:
    Faruk Can
    Araç Modeli:
    Sportage 2014
    Usta zannediyor ki her kapıya kontrol edilecek kart takılacak. tek kart üzerinde 4 soket cıkısı var. her kapıya tek kart uzerinden gidiyor. yani sıra ile teker teker kapatma tetik sinyali gönderiyor.

sigorta on kaput açma dügmesinin üzerindne bölme var. orada sigorta kutusu var. ölçü aletiniz varsa yada bulabilirseniz bip konumunda uclarını kontrol edinp hangisi atmıssa değiştirin.
    cihaz üzerinde ise kapı dosemesi acılması lazım.

selamlar

necomedia bunu beğendi.
  10. necomedia

necomedia Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Coktesekkurler arkadaslar. Evet direksiyonun altinda bazi seyler bakip " sadece on kapilari kapatacak sistem var bunda" dedi.

Aku degisimi boyle bir devredisi birakma yapabilirmi.

Gerci varolan bi parca devre disi kalabilir. Adam hic yok boyle birsey diyor. Olmayan sey devredisi kalamaz. Peki olmayan seyi 2 senedir nasil kullandim ?

Kafamda deli sorular

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Rica ederim.

Bu Sayfayı Paylaş