Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ARAÇ SEÇİMİNDE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

'Rio Forum - Club' forumunda cil_berkcan tarafından 17 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Merhabalar.
    Yeniden bir (0 km ) araç almak için araştırma yapıyordum bütçem dahilinde ve karar verdiğim arabaların bilgi paylaşım sitelerine üye olup siz değerli büyüklerimden araçlarından memnun olup olmadıklarını sorarak kafamdaki sorulara cevap bulup sorunsuz bir araç almak istiyorum
    1-Bütçem dahilinde 0 km araç olarak "hyundai'den yeni i20 1.2 motor,renault'tan clio 4 1.2 motor,kia'dan rio 1 .2 motor"
    2- Bunlar haricinde bir araç bakmadım değil fiesta'ya 56 bin tl söyledikleri için direk eledim zaten başka bir b segmenti araç bakmadım.
    3-Kia rio neden düşündüm araç makyajlandı sorunları varsa çözülmüştür dedim sorunsuz alır binerim dedim ki i20 nin full paketi ile rionun orta paketi aynı donanım seviyesinde hava yastıkları benim için cok önemli (kaza yapmadım hiç ama her ihtimali düşünmek gerek )
    4- rio dan memnun musunuz bir sorunu var mı ?
    5-yakıt tüketimi nası ?
    6-Bu sefer alıp satmıycam aramı o yüzden uzun dönemde bana geri dönüşü nasıl olur aracın genel olarak aşırı sakin kullanan biriyimdir.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Rio ile ilgili konular var inceleyiniz

3. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Zaten baktım kafamdaki sorulara cevap bulamadığım için yorum yapanlara sorular soracaktım ,ilk forum kullanan biri değilim konu açmadan evel açılmış konuları incelerim.

4. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Iyi o zaman kafandaki sorulara cevaplar bulursun

5. emmare

emmare Sürücü

Alınan Beğeniler:
    38
    Gerçek Ad-Soyad:
    sait bilal
    Araç Modeli:
    Kia Rio concept 1.4 crdi 2015
    hocam 10 gün once concept dizel aldim...

aynı donanimdaki sair araclar çok daha pahali bu bir gerçek....peki muadillerinden daha uygun fiyatli olmasi amiyane tabirle daha adi olmasindan mi kaynaklaniyor,tabiki hayır.... ben 2013 fiestadan geçiş yaptim...muadillerine gore iyi ve kotu yanlari var...

clio bu aracla hic bir sekilde kiyas edilmez bence digerleri ile kiyaslayabilirsin...

rio nun süspansiyonları biraz sert...iyi bir lastik secimi ve zamanla süspansiyonlarin birazda olsun yumasamasi ile tolere edilebilir...yakit olarak muadillerinden biraz daha fazla yakiyor bildigim kadar..benzinliyi bilmiyorum ama dizel bu sekilde...

uzun vadede ne olur bende merak ediyorum ama suan icin dogru tercih yaptigimi dusunuyorum...genel olarak memnunum...konforlu ve genis...donanimi zengin ve daha uygun fiyatli...uzun sure binmeyi dusunuyorsaniz bu segmentteki ilk tercihlerinizden olmali...

6. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Kullanıcılar muhakkak yazacaktır ama i20 ve rioyu kesinlikle tavsiye ederim. İkisi de çok güzel ve donanımlı araçlar. İ20 nin avantajı daha yeni olması ve kasa değişikliğinin daha ileriki zamanlarda olmasıdır. Ikinci el satış politikasında ise ha deyince satılamayabilir.
    İyi forumlar dilerim.

7. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Yorumun için teşekkür ederim bende bir fiesta kullanıcısıyım 2010 titanium xpaket benzinli,fiesta ile yol tutuşu ve frenleri karşılaştırsan hangisi daha iyi sence

8. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Ben çok teşekkür ederim yorumunuz için,bende de işte bu satış işinde tam tersi düşünen biriyim.Yeni çıkan arabaların bitmek bilmeyen zamanla km yaptıkça çıkan sorunları hiç hoşuma gitmemiştir bu zamana kadar,rioya yönelmemin en büyük sebebide budur makyaj gördü ve tam alınacak hale geldiğini düşünüyorum.Sadece kronik sorunu var mı ,trim seslerine filan biraz takıntılı biriyimdir de :)

9. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ses olayıyla ilgili bir kaç paylaşım vardı sanırsam şikayet olarak. Kronik sorun hatırlamıyorum ama yinede biraz bekleylim, riocular yazacaktır.

10. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Bir rüzgar sesiyle ilgili konu okudum sol kelebek camının ordan geliyor diye de tabi bu bütün araçlarda varmı en önemliside o açıkçası :)

11. emmare

emmare Sürücü

Alınan Beğeniler:
    38
    Gerçek Ad-Soyad:
    sait bilal
    Araç Modeli:
    Kia Rio concept 1.4 crdi 2015
    yaklaşık 2 hafta önce bende çeşitli platformlarda aynen bu soruyu soruyordum:) hatta burda da bulabilirsiniz...yol tutuşu,acaba fiestanın yol tutuşunu bulabilirmiyim diye....haftaya cuma uzun yola çıkıcam bu konuda çok daha iyi bir değerlendirme yapabilicem ama yinede şunu söyleyebilirim seni üzmeyecektir...yol tutuşu iyi ve oturaklı bir araç....frenler ise fiestayı aratmaz...

ben rüzgar sesi tecrübe etmedim ama bir kaç konuda bozuk zeminde sol kelebek camın ordan camda boşluk varmış gibi "çıt çıt" ses geldiğinden bahsettim sanki camda boşluk varmış gibi...bunuda servisle konuştum ocak ayı içinde ilk fırsatta servise gidicem bakacaklar...

ayrıca tekrar edeyim,uzun yola çıktıktan sonra çok daha iyi bir deneyim elde etmiş olucam...bir hafta sonra çok daha sağlıklı cevaplar verebilirim şahsen...

12. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    abim şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim Allahın izniyle sağ salim gidip gelmek nasip olur inşallah.Dönüşünde o değerli düşüncelerini almak isterim yakıt olsun ,sollamalar olsun. Senden haber bekliyor olucam

emmare bunu beğendi.
  13. D3hs3tt

D3hs3tt Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    242
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    1.25 alacaksanız motor olarak bence güzel özellikle yük altımda olmadı full bile olsa belli bi sewiyenin altına düşmüyor.yakıt olarak yol bilgisayarı 6.3\100 kmh olarak gösteriyor.rüzgar sesi problemi yaşamadım.yol sesi alıyor tabi aşırı değil.müstakil yollar hariç rahatsız etmez.trim sesi sınıfı gereği illa olacaktır ama çok rahstsız edici düzeylere bende hiç çıkmatı.kusurlarında hep bende olduğunu farkettim zamanla ve usta önerisi ile.araba ferah ve tok hissettiriyor.ses sistemi ortalama sınıfı için iyi multimedia hariç donanım kusuru yok.süspansiyon sert ama ben bayılıyorum ben buradayım diyor araba.ben 32. Bin kmh yaptım en iyi yanu keşke demedim.bunun 1.25 böyle ise 1.4 crdi si nasıldır diye düşündüm :)

14. sarıyer adem

sarıyer adem Sürücü

Alınan Beğeniler:
    56
    Gerçek Ad-Soyad:
    adem çaglar
    Araç Modeli:
    2012 kia rio 1.4
    bende rio görüp begenenlerden yeni bir üyeyim evet asfalt sesini ve amartisör seslerinin dışında gayet güzel hoşuma gitti :) ama hakkınızda hayırlısı olsun ne alırsanız alın kafanıza yatanı alın

15. Emre Akçay

Emre Akçay Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    356
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Ben Rio'nun 1.4 dizel motorundan başka motor düşünmezdim şahsen.

16. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Fikirleriniz için cok tesekkur ederim aklıma bitek Rio yatıyor

17. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    A
    Abi ne alayım diye düşünmekten kafayı yicek hale geldim, ama şu kadar söyleyebilirim ki Renault clio için üye olduğum sitede insanlar sağolsunlar baya yardımcı oldular ama kimisi özelden mesaj attı kardesim alma diye uzun uzun anlatmış, kronik sorunu cok olan bir araçmış o yüzden vazgeçer gibi oldum beni clio nun şekli şemali hoşuma gitti, i20 de güzel hoş ama yeni araç korkuyorum açıkçası ondan ilerleyen dönemde nasıl olur sorun cıkar mı diye

18. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Bütçem maalesef dizele yetmiyor, niye böyle dediniz acaba?

19. erdem yavuz

erdem yavuz Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    17
    Gerçek Ad-Soyad:
    erdem yavuz
    Araç Modeli:
    Kia rio 1.25 comfort 2015
    merhaba berkcan, ben kia rio 1,25 cvvt comfort almadan önce bir çok firmanın arabasının test sürüşünü yaptım,hem dizeli hem benzilisi.fiyat donanım konusunda kesinlikle kia bir adım daha önde. Daha önce kia cerato dizel vardı 1,5 yılda ancak 15.000 km yaptım,dizel araba yılda 20.000-25.000 km yol yapacaksın ki sana tassarruf ettirsin. ayrıca dizel araçların bakım maliyetleri benzinlilere oranla biraz daha tuzlu. 11 gün önce kia rio 1,25 comfort modelini aldım ben fazlasıyla memnunum. rüzgar sesini ben açıkça duymadım,süspansiyonlar evet sert fakat zamanla onlar yumuşayacaktır sadece arabanın fabrika çıkışı hankook lastikleri var onlar biraz ses yapıyorlar sert hamurlu oldukları için, ben ses yapsada değiştirmeyi düşünmüyorum. motor sesini içeri alma konusunda segmentleri arasında en az olan araçtır,bazen sesi duymuyorum devir saatine bakıyorum çalışıyormu diye :) arka diz ve baş mesafesi oldukça iyi,ayrıca şaft tüneli olmayışı arkada 3. kişinin rahatlıkla seyhat etmesine olanak sağlıyor. benim düşüncelerim bunlar.

20. cil_berkcan

cil_berkcan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    15
    Gerçek Ad-Soyad:
    Berkcan ÇİL
    Araç Modeli:
    yok
    Teşekkür ederim yorumunuz için, içimde korku yaratmayan bitek Rio oldu, test sürüşü talebinde bulundum huyundai ile Renault a ama aldığım cevaplar komik bir durum sergiledi bana o yüzden test edemeden burdan bilgi almaya çalıştım sizlerden cok saolsun, kia bayisi düzce de yok maalesef

erdem yavuz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş