Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç beyninin sökülüp tekrar takılması performansı etkiler mi?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Yavuz32 tarafından 14 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. Yavuz32

Yavuz32 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yavuz
    Araç Modeli:
    KİA
    Bir ay önce 2011 model Kia Rio 1.5 CRDİ aracımı 60 bin bakımı için servise götürdüm. Bakım dahilinde ki işlemler yapılıp sıra mazot filitresine gelince bu malzemenin önüne denk geldiği için araç beyninin de söküldüğünü gördüm. İlerleyen sürede aracın akü kutup başının takılı olduğunu fark ettim. Elektronik bir parça sökülüp takılırken kutup başının sökülmesi gerekir. Bu durum beni tedirgin etti. İşlemler bittikten sonra aracı teslim aldım.

Yola çıktığımda aracın ivmelenmesinde bir azalma hissettim. Araç yeni çalıştığında turbo ve intercooler soğukken var olan daha hırçın halini tam göstermiyordu.

Bu anlattığım olayın sebebi olarak ben araç beyninin sökülüp takılması olarak tahmin etmekteyim çünkü zamanla ortaya çıkan bir durum değil servis sonrası oluşan bir durum.

Anlattıklarım dışında araçta herhangi bir değişiklik yok bu durumun nedenini anlamak için nasıl bir kontrol yapılabilir.

2. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Merhaba, ECU elektriği kesildiğinde yada yeniden programlandığında bir süre yakıt kalitesini ölçmesi gerekir. Bu durumda performans düşüklüğü normal ancak aracınızda bu maksimum 100km sürer. Opel/Fat grubunda 350-400km'yi buluyor.

Akü sökmeden beyni nasıl söktüler onu anlamadım. Önce hava kazanı, sonra akü, sonrada beyin sökülüyor filtreye ulaşmak için.

3. Yavuz32

Yavuz32 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yavuz
    Araç Modeli:
    KİA
    Yanlış hatırlamıyorsam ECU Hava filtresinin muhafazasına bağlı. Filtre kapağı ayrılınca onla beraber geliyor arkasında da mazot filtresi var.
    Bakımı yapan nasıl olsa basitçe ECU bağlantıları klips şeklinde diyerek kutup başını sökmeden cihazı ayırdı galiba.
    Bakımdan sonra 400 kilometreyi geçkin aracı kullandım fakat haala aynı performansı bulamadım.

4. Serdar

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Pardon, yeni kasa sanıyordum şimdi farkettim 1.5 crdi. Dediğiniz gibi kazana bağlı, yetkili servis ise kutup başını sökmeden yapması çok yanlış.

5. Yavuz32

Yavuz32 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yavuz
    Araç Modeli:
    KİA
    ECU nun çalışmasını bilgisayarla kontrolmü ettirmek lazım, izlenmesi gereken yol nedir acaba.

6. Serdar

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Arıza kaydı almış mı bakılabilir, onun haricinde yapacak bişey yok. Yapılan bakımda takılan filtre v.s. orjinal mi? Bu da çok önemli bir konu.

7. Yavuz32

Yavuz32 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yavuz
    Araç Modeli:
    KİA
    Evet bakımda kullanılan tüm parçalar orjinaldi.

Bu Sayfayı Paylaş