Sevgili KIA gönüllüleri; konuyu ses olunca buraya açabileceğimi düşündüm. Eğer hatalı ise yöneticilerimiz ilgili yere taşırlarsa sevinirim. Yalaşık 1,5 yıldır 2013 SPORTAGE kullanıyorum. Ben AMATÖR TELSİZCİYİM. Aracıma ekte resimleri bulunan telsiz (YAESU ) ve üzerinde tiny track modem olan (MOTOROLA ) APRS cihazı bağlamak istiyorum. Antenleri ise ekteki mıknatıslı dipliği tavana koyarak sabitlemeyi planlıyorum. Tekili servis biz yapamayız dedi; genel müdürlüğü aradım bişey diyemediler hiç mi yok acaba bu araçlara telsiz bağlatanlar. Bu cihazlar yaklaşık 15 ampere kadar güç çekebilirler dayanıklıdır ve içerisinde sigortaları vardır. Direk aküye mi bağlatsam; ya da yedek bir akü koyup bagaja onu da diğer aküden mi beslesem Elektrik ve elektronik konusunda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Hayırlı geceler
Aracınızda start stop sistemi varsa bence direk aküden almayın.Ancak start stop sisteminde şarj sistemi de diğer araçlardan farklı olduğu için bence şarj arızası ya da arıza lambasının yanması gibi sıkıntılar çıkarabilir.15 A çekiyorsa ben çakmaklıktan ya da bagajda vb yerde bulunan güç soketlerinin birinden besleme almanızı tavsiye ederim.Güç soketlerinden yüksek amper çekilebilecek şekilde dizayn edildiklerinden sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Ekstra aküyü de diğer akü üzerinden beslemek şarj sistemi arızasına sebep olabilir. En iyisi güç soketi.Ancak güç soketi kontak kapandığında beslemesi kesilir çoğu arabada.Onu da kontrol etmekte fayda var.