hepinize merabalar iyi günler adım mert.. 2006 cerato 1.5 crdi ile bende foruma katılmış bulunmaktayım. kia otomobilden memnun olduğum gibi forumu inceledim forumdan da aynı memnuniyeti taşıyorum. sizinle maruzatımı paylaşmak isterim.. araba son zamanlarda tabiri caizse eşşek gibi oldu eski gidişi büyük ölçüde azaldı özellikle bu çekiş problemi yokuşta daha bariz hissedilir derecede gaza sonuna kadar bastığım halde sanki taksit taksit hızı artıyor servise gittiğimde aracın kendi kendi vites değişimi sırasında gaz verdiğinden ötürü gds cihazında da debriyaj switch i problemi denerek switch değişti ama giderinde pek bi fark yok. ben araştırmalarım sonucu egr akışmetre carbon clean turbo hortumları dememe rağmen servisteki usta onlardan kaynaklı değil dedi bence sıkıntı yok dedi ama malınız biliyorsunuz nerde ne kadar tepki vereceğinizi bildiğiniz için durumun değişikliği canınızı sıkıyor ve direskiyonda eski hazdan eser kalmıyor ayrıca takıntılı biriyim cuma günü büyük ihtimalle yine gidecem servise önerilerinizi bekliyor olacağım o güne kadar.. araç 102000 de. şunları da belirtim babamla ortak kullanıyoruz ve araba konusunda kafa yoran peşine düşen benim daha çok. geçende bakım süresini yaklaşık 1000 2000 km filan geçmişti benim de vizelerim olduğu için babama söyledim bakım olayını o da uğraşmak istemediği için yakınımızdaki petrol ofisinden bakımını yaptırmış filtreler motor yağı filan petrol ofisinin. geçenki gidişimde kia servisi bu hava filtresi benzinlinin dediği için petrol ofisine olayı anlattım ve sipariş üzerine yenisini getirttirdi. usta bu seferki dizelin dimi deyince ya zaten fark etmiyor ben senin araca hyundai ninkini takmışım dedi ama kia servisine farkı sorduğumda dizel motorun daha çok havaya ihtiyaç olduğunu o yüzden filtrenin kanallarının daha az sıklıkta oldğunu söyledi o gün arabayı filtreyi söküp denedi ama yine gidiğinde pek fark olmadı. ayrıca yakıtı %95 shellden alırız arada istisna olur petrol ofisinden alınır mecburiyetten shellden de genelde fuel save dizel alınır arada da v power. durumu elimden geldiği kadarıyla aktarmak istedim yardımlarınızı bekliyorum yazı biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. iyi forumlar
merhabalar KCTR ye hoşgeldiniz. ilk olarak mazot filtrenizi değişirin derim ve fuel save yerine her zaman nitroyu tercih edin yakıt olarak
hoşbuldum. mazot filtresi değişecek evet ama ustaya onu söyledğimde de tıkalı ise çalışmasına izin vermez dedi aracın yani demek istediğim mazot filtresine de yeşil ışık yakmadı dediğiniz gibi yapacağım alacağım yakıt konusunda da
Mazot filitresi tıkalı yada pislik kaçmış oldugunda araç baygın çalışabilir filitreden değilsede diğer yakıt sistemei elemanlarına bakılabilir.
dediklerinizi dikkate alırım sercan hocam mesela yokuşta sonuna kadar basınca gaza atıyorum 50 den 60 a çıkması normalde 3 sn ise şu anda 5 sn de anca çıkıyor motor resmen acele etmene gerek yok sakin sakin çıkıyoruz turbom yokmuş gibi davran diyor sollamaya düşsem nalları dikerim herhalde bilmem anlatabildim mi
eyvallah hocam bakalım cumaya kadar araştırmaya devam kayda değer bişey bulursam serviste üzerinde duracağım
Hoşgeldiniz. Yakıt filtresi bence bu tür durumlarda ilk bakılması gereken eleman. Geçmiş olsun. tapatalk
Yokuşta araç daha çok yüke bindiği için sarf edeceği güçte artıyor ve gücü toplayamadığı içinde bayılıyor. Intercolier hortumlarına baktıra bilirsiniz, turbo emişi azalacağı için basınç kaybından bu tür bir durum oluşuyorda olabilir iPhone5 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Bugün babamin ankaraya gidişi esnasında check lambasi sonucu kia servisine gitmiş turbo hortumuna 30 tl lik bedel odemesi sonucunda araba normale dönmüş hepinize yorumlarınız icin teşekkür ediyorum eksik olmayın