Benim rio dizel abilerim ben ses almak istiyorum o yüzden açık hava filtresi düşünüyorum ama benzinli araçtaki gibi ses alamam biliyorum alacagım ses beni tatmin edermi ? Bilgisi olan varmı ? Şimdiden teşekkür ederim Sent from my iPhone using Tapatalk
evet turbo için daha farklı açık hava filtreleri var. yani 50-70 tl lik filtre alma derim. diğer türlüde çok tuzlu olucaktır
Bi arkadas video koymustu dizel bir arabaya acik hava filtresi takmis ama guzel bi ses cikmiyordu yinede karar sizin tabi
benzinli atmo gibi ses çıkmaz.turbo araç çalıştırdıgınız anda turbonun pervanesi dönmeye başlar ve boguk bir ses gelir filtreden.başkada öyle ahım şahım bir sesi olmaz turbo dizellerin.birde mesela benim araçta maf hava filtresi üzerinde yani kutuyu iptal edip filtre takma şansım yok gibi.sizin araç nasıl bir bilgim yok ama maf kutu üzerindeyse pek şansınız yok gibi.açık filtreler daha geçirgendir ve yaglıdır.bu yag zamanla maf a ve diger sensörlere yapışabilir,ilerisi için turbo da sıkıntılara yol açabilir.bence sadece ses amaçlı yapılıcak böylebir çalışma çok anlamsız olur.benim araçta dışardan (dedigime bakmayın önü kapalıydı) hava filtresi içine hava tahliye eden hortumu söktüm.yerine daha rahat temiz hava alabilcegini düşündügüm başkabir yere konumlandırdım.filtrem halan orjinal.ama araçta ufakta olsa rahatlama oldu. ama amacım farklı buyuk turbo buyuk cooler ve ara borular düşünüyorum derseniz ona bişey diyemem.
turbo dizel araçlarda kelebek yoktur.bu yuzden blow off un anlamıda olmaz,yani bir getirisi dokunmaz araca.tersine götürüsü olur.basınç ve yag kaçırma gibi.tavsiye edecegim bişey degil yani
direk filtrelerin amacı araca temiz,soguk ve daha rahat hava sevketmektir.soguk hava çekebilicek yere konumlanmış bir filtre hem + performans ,düzgün kullanıldıgındada yakıt ekonomisi saglar.ama kesinlikle 3-5-8hp vermez.
Benim istegim hp vermesi degil zaten sesi ve performansi hosuma gidiyor ama spoya gore bi acik hava filtresi bulamadim
nasıl yani.spo ların filtre kutu şeklini bilmiyorum.ama olması gereken kutu iptal edilir.kelebekle kutu arasındaki borunun ucuna filtre takılır.resim olsaydı belki daha fazla yardımcı olabilirdim.atmo.olan butun araçlarıma direk filtre uyguladım.
Nete yazdigimda net bisey gelmiyor eger memnum kaldiginiz filtrenin linki varsa verirseniz cok sevinirim
BOV(blow off valve) gaz kelebeği kapandığında, yani ayağınızı gazdan çektiğinizde kelebek üstünde oluşan turbo basıncını atar.Dizelde gaz kelebeği olmadığından lüzumsuz. Ötsün diye düşük basınca ayarlarsanız performans kaybı bile yaşayabilirsiniz.
siz aracınıza göre kit.arıyorsunuz anladıgım.bu tür işler biraz el beceresi ister.sizin araca çogu 70lik filtre uyar.yeterki kutu iptalinden sonraki boşluga sıgsın