Merhaba, 2006 model, 136.000 km 2.5 otomatik sorento aldım, 4*4 high ve 4*4 low modu aktif olmuyor ve gösterge panelinde 4hi ve 4Low ışığı yanmıyor sürekli 4x2 kullanıyorum, acaba transfer kutusu çalışmıyor olabilir mi, ya da şanzıman yağı durum çubuğuna baktığımda üst seviyenin biraz daha üzerinde yağ gösteriyor, yağ fazla olduğundan dolayı basınç yapıyor olabilirmi yağı ve filtresi değiştirmemmi gerekir yardımcı olabilirmisiniz
transfer sisteminde (vakum pompasi sistemi haric) arıza olduğununda surekli 4x yanip sönüyor diye biliyorum. sizde 4x hiç yanmiyor bile. 4x ayar düğmesi bozuk olabilir mi?
Gösterge panelinde 4x4 hi ya da 4x4 low ile ilgili hiçbir sinyal ışığı yanmıyor, birde geri vitese (R) konumuna getirdiğimde çıt sesi geliyor (D) konumunda ses yok,expertiz ön tekerlerin çalışmadığını şanzımanla ilgili sorun olabileceğini söylemiş, yüksek maliyet çıkabilir demişler,servisine henüz götürmedim ama aracı da yeni aldığım için moralim çok bozuldu, sorentoların şanzımanlarının çok iyi olduğunu biliyorum
At sahibine göre kişner. siz ekspertiz yaptırdığınız halde bu şekilde aracı almışsınız. araç bakımsız olduktan sonra marka farketmez. problem oluşma riski hep vardır. cihaz taraması yapılması lazım. ses. görüntü. yol kontrolü lazım. aracı bu şekilde aldınıza göre piyasa fiyatının 7-9.000 altında olması gerekli
Valla Uğur Bey öncelikle çok geçmiş olsun umuyorum en kısa ve az ücret ödeyerek sorunu halledersiniz lakin expertiz raporunu neden ciddiye almadınız bende bu kısma takıldım açıkçası
Ben almadan önce expertiz yaptırmamıştım, takas için bir başka araba için alıcak olan arkadaş götürmüştü ona söylemişler, hafta içi servisten randevu aldım inşallah korktuğum gibi değildir, tüm arkadaşlara teşekkür ederim, herkese selamlar.