3 gün önce 2006 cerato 1.5 crdi (125 bin) aracımı gül-al kia servisine götürdüm.motor yağı(5.3 litre)+hava filtresi+polen filtresi+yağ filtresi+yağ tapası+silecekler+cam suyu değişti 327 lira aldılar bilgilendirmek istedim fiyat hakkında yorumlarıızı da alabilirim. yağ filtresi 20 lira hava filtresi 20 lira polen filtresi 45 lira yağ tapası 4 lira silecekler 40 lira cam suyu 3 lira mtor yağı 10w 40 5.3 litre 92 lira sarf malzemesi 5 lira işcilik 50 lira kdv falan 327 lira
Yağ kapasitesi 5,8 bana biraz fazla geldi, yanlış hatırlamıyorsam dizellerde 5 litre olması gerekiyor.
her şeyi anlıyorum da bu 50 lira işçilik nedir anlamış değilim..yapılan işten işçi prim alsa anlayacam direk servisin kasaya gidiyo....
Merhaba, 15 gün önce ben de 52.500 km bakımını Ankara Meb Başayar'da yaptırdım. Motor yağını kendim götürdüm (Mobil 5W-40 tam sentetik). Hava, yağ ve polen filitresi değişti. Arka fren balataları değişti. KDV dahil 290 TL (motor yağı hariç) Fiyat bana da fazla geldi. İşçilik için belli bir bedel yazılmışken, ben el freninin ayarlanmasını istemiştim ona da ayrı işçilik yazmışlar (sanırım 16 TL, fatura yanımda olmadığı için net rakam yazamadım). Motor yağını kendim götürdüğüm için başta biraz tartışma oldu, kabul edemeyiz dediler. Ben de, zaten yağ değişimi için geliyorum servise kabul etmiyorsanız bir daha gelmem deyince yumuşadılar bakımı yapmayı kabul ettiler. Ama bakım fiyatını şişirip yağın parasını da çıkartmışlar gibi Ayrıca, arka fren balatalarına 75 TL yazmışlar, parçacılardan sordum 40-45 TL civarı. Büyük ihtimalle çok zorda kalmazsam bir daha servise gitmeyeceğim. Saygılar,