Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2016 cerato vites kücültme

'Cerato Forum - Club' forumunda Aslan120 tarafından 11 Temmuz 2018 tarihinde açılan konu

1. Aslan120

Aslan120 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bumin ozdemir
    Araç Modeli:
    Cerato
    merhaba,

2016 model dizel ceratoda özellikle uzun yolda bir sıkıntı yasıyorum .
    örneğin : sabit 120 km hızla 7. viteste giderken(mod olarak normal seçili) gaza biraz yüklenince araç çok hızlı bir şekilde önce vites küçültüyor(5. vitese kadar) ve 4ooo devir civarina çıkıncı sonra tekrar vitesi büyütmeye çalışıyor(6.vitese) ve bu da araçın hızlanma performansını etkiliyor . yanlış bilmiyorsam 7. viteste 2500-3000 devir aralığında zaten max tork ve beygir güçüne yakın bir değere ulaşabiliyorken vitesi 2 kademe düşürmesi ve geri yükseltmesi normal mi ?
    şuan uzun yolda vites geçişlerini 7. vitese sabitleyerek yol alarak bu sorunu çözmeye çalısıyorum .

teşekkürler

2. ahmet koçak

ahmet koçak Sürücü

Alınan Beğeniler:
    14
    Gerçek Ad-Soyad:
    ahmet koçak
    Araç Modeli:
    kia soul
    Bildiğim kadarıyla gaza belli bir oranda basarsanız araç hızını kaybetmemek için otomatik olarak alt vitese geçiyor ve devir yükseltiyor. Aynı şekilde hız sabitleyicisini açtığınızda yolda yukarı doğru eğim varsa yine vites küçültüyor yokuş bitince eski vitesine dönüyor. Eğim aşağı doğru ise tersini yapıyor. Arabanın kontrolsüz hızlanmaması için vites yükseltmiyor ve siz gaza basmadığınız halde araba hızlanıyorsa vites büyütmüyor ama gaza dokunduğunuz anda vites artırıyor. Konuyla ilgili teknik bilgiye sahip değilim sadece kullanma tecrübem

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Aslan120

Aslan120 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Bumin ozdemir
    Araç Modeli:
    Cerato
    Ahmet bey, dediklerinize katılıyorum ama önce 2 vites küçültüp sonra hemen tekrar 1 vites büyütmesi bana garip geldi. performanı gercekten çok etkiliyor,araba sabit 7. viteste sürünce bile daha iyi bir performans sergiliyor.

Bu Sayfayı Paylaş