Slm arkadaslar. Cuma gunu arabama kavusuyorum kismetse 2. El 12.500km'de aldim. Cumartesi gunu ekspertiz yaptircam detayli olarak. Sizce nelere dikkat etmeliyim? İstanbul Ataşehir/Ümraniye civarında önereceğiniz ekspertiz firmaları var mi? Son olarak 15 bin km bakimini İstanbul'da en uygun hangi servis yapiyor?
Expertiz için otorapor var tarafsız. Biryer benim bildiğim bunun dışında yetkili servisler olabilir SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı olsun şimdiden ben ikinci el araç alacak olsaydım kesinlikle kendim bir yetkili servis seçerdim orada yaptırırdım. Şuda var eksper yapan firmalar vardır. Fakat onlar hakkında yorum yapamayacağım. Aracı alırken zatrn dikkat edilmesi gereken noktaları servis bütün herşeyi ile size anlatıyor boyaşı boyasız veya değişenli olan yerleri veya bir parçada sorun var ise size aktarıyorlar vs. Ama satıcı ile iyi anlaşın derim eksper raporundan sonra beklenmedik birşeyle karşılaşmanın önlemini aranızda alın. Bakım için ben bütün yetkili servislerini ararım fiyat alırım ve aracım şuan 50.000 km de 3 kere bakıma girdim bu 3 bakımdada en uygun fiyatı veren ulukar otomotiv hemde bana yakın olduğu için tercih ettim. Sizde bakıma yanlaşınca bütün servisleri arayın aradaki fiyat farkını ve size yakınlığını değerlendirin.
Bende 2. el araç alırken 2 tane yetkili servisi aradım. yanlış hatırlamıyorsam Tek-kar motora bakarız kaportaya bakmayız mı ne demişti. Bir tanesi de bakarız fakat yazılı kağıt vermeyiz demişti. Riske girmek mi istemiyorlar anlamadım. Ben de bostancı otorapor a gitmiştim. bir dosya içinde 10 a yakın yazılı belge mevcut idi. Gayet iyi bakmışlardı o zaman.
Kozmetik takıntınız çok fazla yoksa, ufak tefek boyalar çizikler vs varsa takılmayın derim. Motor ve yürüyende kaza vs varmı önemli olan durum o bunun dışında 12500kmlik araç zaten sıfırdan çok farklı olcağını sanmam. Hayırlı olsun şimdiden.
Tepe üstüne bir bak oralarda shell karşısında exper yapan yerler var çok detayı mı bilmiyorum yalnız SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkese tekrardan merhaba, aracı aldık kullanıyoruz, şuan icin memnunum, ilk dizel arabam biraz sürüşe alışmam lazım sanırım Devirli mi kullanmıyorum çok mu agresif sürüyorum anlamadım ama sanki biraz şehir içinde içiyor gibi... İzmir İstanbul yaptım 450km ortalama hız 88 giderken tek kişi ve bagajsiz 5.2 lt. gelirken 2 kişi ve araç full eşya dolu 5.6 lt. yaktı. İstanbul'un dur kalk lanet trafiğinde ise 6-6,5 arasında değişen değerler yakaladım. Sınır oluyorum gözüm sürekli yol bilgisayarına gidiyor! Araç seri ama ağır olduğu icin bence rakiplerine göre 100 km'de 1 lt fazla yakıyor. Neyse. 15bin km bakimi geliyor. İstanbul anadolu yakasında en uygun hangi serviste yaptırabilirim? Önerisi olan? Bir de su ozel servislere ne diyorsunuz? Servisin yari fiyatını veriyorlar neredeyse?