Arkadaşlar merhaba. Aracı alalı yaklaşık 1.5 ay oldu. Uzun yolda ilerlerken (özellikle 120 km üzeri hissediliyor) frenlemelerde aracım sağa çekiyor. Aracı Kia Tekkar Servisine götürdüm. İncelediler anlam veremediler ve sonunda ABS ünitesinde sorun var dediler. Sipariş verilip gelecekmiş. Değişimi gelicinde 2-3 günü bulur dediler. Bayram sonrasına kaldı yani. Bir de aracımın direksiyonunda soyulma vardı ( 2700km de araç) ancak soyulma özür kaynaklı belli yani imalat hatalı, direksiyon simidimi değiştiler ancak yamuk taktılar onu da bayram sonrası rota sokup düzelteceklerini söylediler. Gelişmeleri tekrar buraya aktarırım. Şimdiden iyi bayramlar dilerim.
İyi bayramlar diilerim şimdiden , evet ilginç bir problem olmuş sanırım fren pedalına tam güç bile basmasanız sağa gidiyor aracınız . 2012 rio fancy aracımızın fren disk ve balatalarını değiştirdik , 100 km hızlarda dip fren yaptığımızda sola hafif çekiyor ama daha yavaş basmalarda stabil duruyor . Bu arabanın karakterimi yoksa bizim araç 65.000 km de yaşlanıyor diyemi bilemiyorum . Direksiyonu değiştirmeleri güzel olmuş ama şu kaliteli deri işini çözemediler gitti bu yeni direksiyonda illa soyulur gibi hissediyorum ..
Bana da soyulur gibi geliyo, napalım garantideyken değişsinler en azından. Frene hafif basınca sorun yok yüklenmelerde oluyor bu, dediğiniz gibi hafif basmalarda stabil duruyor. Ani frenlemeden kasıt tabi araç abs devreye girmeyecek şekilde ani frenlerde.
ben direksiyonu ve vitas topuzunu değiştirdim epey oldu sayılır şimdilik iyi gidiyor sanki daha kaliteli bi derisi ve işçiliği var önceki deri direksiyondan !
İyi bayramlar geçmiş olsun.Abs ünitesi gelince değişimin 3-4 gün sürmesi sanırım işleri yoğun o yüzden.Yoksa toplam değişimi 1 saat sürüyor.Hava alma cihazını bağlayıp hidroliği değiştirmek te en fazla 2 saat ve toplam 3 saatte aracınızı size teslim ederler.Ben kendim değiştirim oradan biliyorum.
Arkadaşlar tekrar merhaba, biraz geç oldu dönüşüm ama en azından konuya netlik kazandırayım. Aracı servise bıraktım 2 gün boyunca araçta test sürüşleri ve parça değişimleri sonucu kusurlu parça değişti ve artık aracım yüksek hızlarda frene basınca sağa çekmiyor. Garanti kapsamında abs beyni değişti sorun kaynağı bu parça imiş. Kafama takılan ustayla konuştuğumda abs beyni değişti demesi servis çıkış kağıdında ise fren diskleri vb ekstra parçalar da değişti görünüyor, servise tekrar gittiğimde soracam neden bu liste böyle diye. Yalnız şunu fark ettim, test aracını da kullandım onda da öyle. Bizim araçlarda virajlarda frene basıldığında aracın arkası geziyor. Arka torsiyon olmasından kaynaklı, aracın yapısıyla ilgili. Ben çok denedim (boş yolda) virajlarda fene yüklendiğinizde sanki aracın arkası yanınıza gelecek gibi oluyor.