Arkadaş öncelikle herkeze selamın aleyküm. Yeni kiaclubtr üyesi olarak sizlerden yardım almak istiyorum. Benim aracım 2015 rio şuan 15.000 km de benzin ile kullanmaktayım. Yılda ortalama 13.000 ila 15.000 km yapmaktayım. Aracıma lpg takmayı düşünüyorum. kafamda taktırıp taktırmamak ile ilgili soru işaretleri var. Lpg bin aracıma zararı olurmu, çekiş gücü,çalışmasında değişiklik,rolantide bozukluk,normal şartlar altında ve soğuk havada marş problemi,klima aktif haldeyken yığılma gibi. Marka konusunda fikrim yok aracımın garantisi olduğu için yetkili servis takıyorsa yetkili serviste taktırmayı düşünüyorum. Kısacası lpg takmam benim için avantaj mı dezavantajmı olur bilemiyorum. Siz değerli kia kullanıcılarından bu hususta bana yardımcı olmanızı diliyorum. Şimdiden teşekkürler.
yakıt tasarrufunuz %50 olacaktır. %100 performans ile vakit kaybetmeden lpg dönüşümü yaptırmanızda fayda var detaylı bilgi için sizinle görüşmek isterim
Aracınız çok yeni daha km yapmamışsınız yıllık olarak pek bir km yapmıyorsanız bence lpg taktırmayın benzin herzaman iyidir aracınızın km biraz yükselirse ozaman taktırmayı düşünün lovato veya brc marka öneririm çekiş gücü illaki düşecektir rolantıda bir problem olmaz fakat klima çalışırken aracınızın motor gücüne bağlı olarak yığılma olacaktır.
benim rioya 22 binde 1400 tl'ye atiker gold taktırdım istanbul ş.içi 24 kuruş yakıyor. Benzin de ise 10 litrenin altına düşmüyordu. Var sen hesapla.
araçta maksimum verim alınabilir. klima acıldığında yığılma olmasını istemiyorsanız gittiğiniz bayinizde ustanızla görüşüp regülatör basıncını atiker markadan bahsediyorum 1,15 1,20 civarına getirdiğinizde vede enjektör tipini doğru olarak seçtiğinizde bu sorunlar ve cekis sorunları ortadan kalkacaktır..
Tabiki usta olarak siz daha iyi bilirsiniz fakat araçtan maksimum verimi aldığımızda o araç benzine yaklaşık bir oranda yakar diye düşünüyorum lpgde amaç yakıtı azaltmak bilgisayar üzerinde yakıtı açtığımızda benim aracım normal benzinde 300 kuruş yakarken lpgde performans istedigimde 260 kuruş civarı yakıtı fazlalaşıyor bu yüzden maksimum verim lpgde saçma olur diye düşüyorum 260 kuruş yakacağına benzinde binerim daha iyi olur diye düşündüm fakat usta sizsiniz daha iyi bilirsiniz bu işleri bizim araçlara lpg takilırken bukadar ince ayrınti vermedikleri için ustalarımız, bazı konularda eksiğiz ve bikaç birsey duyduğumuzda pişman oluyoruz mesela klimanın etkileyeceğini herkes biliyor fakat regültr basıncını ilkkez duyuyoruz verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Kia Cerato 1.6 Ex Comfort Hatay/Dörtyol RU800 Sinek Garaj(Gaziantep)