Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2015 Concept geri vites sorunu!

'Rio Forum - Club' forumunda spawn025 tarafından 13 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. spawn025

spawn025 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    64
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer AYDIN
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.4 CRDİ Concept
    Arkadaşlar merhaba. Geri vites geçişlerinde hep sorun yaşıyorum. Sürekli takılıyor geçmiyor. Her seferinde debriyajı kaldırıp tekrar tekrar köklemek zorunda kalıyorum ancak öyle geçiyor. Sebebi ne olabilir? Bu sorunu başka yaşayan varmı? Garanti kapsamına girer diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir?
    Şimdiden teşekkürler.

2. karabuyu

karabuyu Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ünal
    Araç Modeli:
    2014 Kia Rio 1.4crdi Hatchback Fancy
    Merhaba,

Kendi aracımda da (2014 Kia Rio 1.4 Crdi Fancy ) benzer sorunla ara ara karşılaşıyorum. Bir başka vitese geçiş yapıp sonra tekrar geri vitesi deneyerek sorunu çözümlüyorum. Kendi şahsi görüşüm eğer servis tarafında bir sorun olarak görülüyorsa ücretsiz durumun giderileceği yönündedir. (2 ay kadar sonra 30 bin km bakımları için servise gitmeyi planlıyorum. Unutmaz isem bu sorunu servise iletirim.) Aynı durumu bende yaşadığım için forumda araştırmış ve şu linke http://www.kiaclubtr.com/threads/vİtese-geÇme-sorunu.10973/ ulaşmıştım. Sanıyorum sana da faydası olacaktır.

3. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Forum kurallarını okuyup kendinizi tanışma konusunda tanıtabilir misiniz. Teşekkürler

4. karabuyu

karabuyu Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ünal
    Araç Modeli:
    2014 Kia Rio 1.4crdi Hatchback Fancy
    Merhaba,

Yukarıdaki geri ve 1. vitese geçmeme konusunda Kia Rio 2014-2015 model araçların kullanım klavuzunda aşağıdaki bir bilgi mevcut.

Sayfa 266
    "Aracınız tamamen durduysa ve vitesi 1. veya R (Geri) konumuna almakta zorlanıyorsanız, vites kolunu N (Boş) konumuna getiriniz ve ayağınızı debriyaj pedalından çekiniz. Tekrar debriyaj pedalına basınız ve ardından vites kolunu 1. veya R (Geri) konumuna getiriniz. "

Kia Rio 2014-2015 kullanım klavuzu

5. xgitarist

xgitarist Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    5
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yaşar Çelik
    Araç Modeli:
    Kia Rio
    Benim aracımda da öyle bir sıkıntı vardı. Servis ile görüştüm kronik bir sorun dedi. Sonrasında havalar soğudukça daha da fazla kendini hissettirdi. Bende ustama gittim. Böyle böyle dedim. Meğer sorun debriyajdaymış. Baskı balata komple değişti. 500 TL civarı bir rakam verdim. Araba şimdi tıkır tıkır. Vitesler yağ gibi.

6. Ali34CaN

Ali34CaN Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    327
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali Can
    Araç Modeli:
    Old Sportage 2015
    Garantiden değiştirirler servise başvurun

7. abaykara

abaykara Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçek Ad-Soyad:
    ABDULLAH BAYKARA
    Araç Modeli:
    SORENTO
    Arkadaşlar merhaba, 2006 model otomatik sorentom var. Sadece geri vitese aldığımda küt diye vurma sesi var. Diğer viteslerde ve giderken sıkıntı yok. Bunu neden yapar bilgisi olan var mı. ?

8. Saseba

Saseba Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    6
    Gerçek Ad-Soyad:
    Selim Baydar
    Araç Modeli:
    2015 Kia Rio Concept
    Merhaba,
    Aynı sorunu ben de 2015 riomda yaşıyorum. 1. vitese zor geçiyor, geri vitese de bazen geçmiyor yarıda kalıyor gibi oluyor tekrar boşa alıp zorlayınca düzeliyor. Ama çok can sıkıcı bir durum. Yetkili servise de kendi ustama da söyledim, bu riolarda o kronik sorun dediler. Şimdi ben de debriyaj setinin değişmesini bekliyorum, 82bindeyim yakında değiştirmeyi düşünüyorum, bakalım düzelecek mi..

Bu Sayfayı Paylaş