10 kasım LPG KABLO

2014 Opel Insignia 1.6L Sidi 170 hp Turbo COSMO otomatik testi ;)

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 27 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Efsane geri döndü :p Hem Insignia hemde Akın'ı yakalamışken bu test kaçmaz dedim :) Eski ve Yeni hali ile karşılaştırmalı bir test yazısı yazmaya karar verdim haydi başlıyoruz ..

D segmentinde seçenek çok ama volvo s60 ve Insignia benim için biraz daha heyecan verici araçlar oldular Bmw 3 serisi de öyle de o nun fiyatlar biraz pahalı olduğundan ayırdım , yeni Insignia gelmişken hemen yanına gittik ve showroomda eskisi ile karşılaştık gelir gelmez satılmış ama test aracı Cosmo donanım paketi ile park yerinde olunca rahatladık .

Eski kasa

Yeni kasa .

Fark yokmuş gibi duruyor sanki ilk başta ama yan yana gelince bir çok detay değişti , Farın iç yapısı , radyatör genişledi ve aşağıya uzadı , sis farı yuvaları daha sportif bir hal aldı ve kesinlikle daha dinamik bir görüntü ortaya çıktı .

Eski kasa

Yeni kasa .

Eski Kasa

Yeni kasa .

En güzel değişim arkada yaşanıyor , stop lambalarının formu ve krom çıta aşağıya alınıyor , 3. stop ledi de form değişikliğine uğruyor ve tampon altında ki difüzör de değişimden nasibini alıyor .

Biraderim Uyuyan devi uyandırmak üzere ;)

8 inch'lik ekran dashboardda baya dikkat çekiyor .

6 inch'e yakın bir ekranda dijital olarak kadranı göstermekle görevli ..

245-45-18 ölçülerinde lastikler yine aracımızda vardı ama jantlar çok daha güzel görünüyor bu sefer , lastik hava basınçları sanırım biraz yüksekti bazı kasislerde biraz vuruntu oldu ama amortisörlerin sertlik ayarı ve direksiyonun hissi sportif bir tat veriyor belki bayanlar biraz sert bulabilir direksiyonu belirteyim . Kaymak asfalt dediğimiz yollarda kusursuza yakın ilerliyoruz tabii yollar bozuldukça dar yanaklı lastikler biraz huzursuzluk yaratıyor idi . Akın biraderim direksiyona geçtiğinde performas bazlı sürüş yaptı ve kötü polisi oynadı :D yanlış hatırlamıyorsam 19 litre gibi efsane tüketim değerine ulaştı ;) Ben ise tam tersi iyi polisi oynayıp full kontrol sakin bir karakterde aracı kullandım 9.6 litre yakıt tüketimi elde ettim ve fabrika verisi olan 9.1 litreye yaklaştım tabii ki 15.000 km lerde fabrika verisi rahatlıkla yakalanır aşırı yokuşlu trafikli güzergah olmaz ise . Opel her zaman ki gibi ağır bir araç imal etmiş ,otomatik şanzımanda olunca boş ağırlık 1626 kg 'a çıktı , bizde 3 kişi binince 1910 kg a çıkmış olmalı ;) şöyleki araç üzerindeki motorla ilk 20 km hızdan sonra ağırlığını hissettirmiyor zaten 0-100 hızlanması 10 saniye . Manuel Şanzıman 9.2 saniyelik değer elde ediyor bunuda hatırlatalım . aracın son hızı ise 205 km /h olarak belirlenmiş . Motor 1650-3200 devir arasında 260nm tork üretiyor 6000 devirde ise 170 hp lik gücü üretmiş oluyor . Yüksek devirlerde keyifli bir ses içeri giriyor ama şiddeti çok yüksek değil . 500 litre kadar da bagaj hacmi var tabii ben rio 288 litre cerato 345 litreye alışınca Insignia bagajı dev gibi görünüyor gözüme ;) Akın biraderimin yaptığı fren testinde 245 mm taban genişliğine sahip lastiklerle resmen öne doğru fırladım :D Fren dozu ve gücü harikaydı .

Cosmo otomatik için 79.000 tl fiyat istiyorlar bunun içinde can alıcı özellik olarak , viraj denge kontrolü (csc) , düz hat denge kontrolü (slsc) , dinamik çekiş kontrolü ,thatcam hırsız güvenlik sistemi ,4 yönlü aktif kafalıklar , geliştirilmiş sürüşe duyarlı xenon farlar ,9 farklı aydınlatma modu , uzun far asistanı , far yıkama , ön arka park sensörü , yağmur ve far sensörleri , otomatik katlanır ledli yan aynalar , anahtarsız giriş çalıştırma ,elektronik park freni ,arka kol dayama (bardaklıklı) , 8 yönlü elektrikli sürücü koltuğu 6 yönlü ayarlanır yolcu koltuğu , 4 yönlü elektrikli bel desteği hem şöför hem yolcu için , arka yan cam perdeleri , touch pad (multimedya ekranını bununla kullanıyoruz ;) ) bose ses sistemi 7 hoparlörlü gibi gibi uzuyor ...

Aracı genel anlamda çok beğendiğimi söylemeliyim ama sevmediğim bir kaç şeyde oldu sanırım lastikler biraz daha yumuşak hamurlu bir modelle değişse iyi olurdu , göstergenin grafiksel tasarımını beğenmedim bu tasarıma bence olmamış daha elit hissetiren bir yapıda olabilir , dashboard taki ekran boyutu çok iyi ama alt taraf biraz spor kaçmış sanırım eski kasanın çok butonlu halini aradım , vitesin olduğu kısım komple başarılı buldum ..

Bu araç hakkındaki yorumlarımda şimdilik bu kadar aklınıza takılan şeyler olursa bekleriz ;) Yarın Renault Clio 0.9 litre 90 hp turbo benzinli manuel testinde görüşmek üzere hoşçakalın :D

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Emeğine,eline diline sağlık biraderim.Gerçekten çok güzel anlattın aracı.Araç ta güzel olunca insanın ilgisini daha da bir çekiyor.Ben yeni insignia nın çizgilerini eskisine göre daha başarılı buluyorum.Sevmediğim tek şey yüksek yakıt tüketimi.Fiyat D segmenti bir araç için gerçekten güzel.Ancak bende senin belirttiğin gibi volvo S60 a biraz daha meyilliyim.Ancak fiyat konusunda -sizel gelince fiyatı görüp yorum yapmak daha doğru olur ama-avantaj insignia da

3. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Evet biraderim peki bizim Aslan Optimamız ikinci elde devreye girse Insignia falan görmez gözüm özellikle şu yeni optimalar direkt tercih sebebim ;)

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ahh be biraderim.Optima doğru motorla gelse,5 bin tl fazlaya da satsalar alır pazar payından aslan lokması ama nerdeee.Direk alırım biraderim.Otomatik vitese bile razıyım.Düşün o derece seviyorum.Eski kasa mı,makyajlı mı?Makyajlı çok daha iyi bence.

Bu Sayfayı Paylaş