Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2014 Kia Ceed Concept Plus Aracımda Çekme Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda burakguzeler tarafından 27 Temmuz 2024 tarihinde açılan konu

1. burakguzeler

burakguzeler Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Burak Güzeler
    Araç Modeli:
    Kia Ceed Concept Plus 2014
    Merhaba arkadaşlar. 2014 kia ceed concept plus araca sahibim. Aracı 2020 yılında aldım fakat 4 senedir çözümünü bulamadığım ve beni çılgına çeviren bir sorunum var. Öncelikle sorunun hikayesini uzun uzun anlatacağım. Yorduysam affola :) Aracı aldığımda sadece sağ arka çamurluk lokal boyalıydı. Aracın geçmişi biliniyor. Çünkü tanıdık birinden alındı. Herhangi bir ağır kazası kesinlikle yok. Experde de dediği dışında bir şey çıkmadı. Aracı lastikleri bitmeye yakın şekildeyken (orjinal lastik takılıydı 6 sene kullanılmış) lastik fiyatını düşüp aldım. Orjinal lastikleriyle herhangi bir sorunu yoktu. Pirelli marka lastikle aracı yeniledim. Araç lastiği taktıktan sonra ciddi şekilde sağa çekmeye başladı. Önce rot ayarı için iyi bir rotçuya götürdüm. Yaklaşık 2 saat araçla uğraştık. Lastikleri sağ-sol, ön-arka, iç-dış şeklinde değiştirerek yola çıkıp denedik. Çekmede azalma vardı fakat yine de tamamen gitmedi ve bariz belliydi. En sonunda usta direksiyon kalibrasyonunda problem olduğunu ve yetkili serviste bunu yapmanın faydalı olacağını söyledi. Yetkili serviste kalibrasyonunu yaptırdım. Oradaki ustalar kalibrasyon kaybının olduğunu söylediler ve düzelttiklerini ilettiler. Aracı aldığımda tekrar rotçuya gittim. Son kontrollerini yaptırdım bir sorun yoktu. Aracı 1 ay kadar bu şekilde kullandım. Sonrasında araç yeniden sağa çekmeye başladı. Kasım ayı gibi aracıma kış lastiklerini taktırdım (Lassa). Lastikleri taktırdıktan sonra tekrar rot-balans ayarını yaptırdım. Jantları tornada düzelttirdim. Fakat kışlık lastikte de aynı sorunu yaşamaya devam ettim. Yazlık lastikten şüphelenirken onda olmadığını anladım. Kalibrasyonu bozan bir şey olduğunun farkındayım ancak ne olduğunu bulamadım. İyi bir ustaya alt takımları tamamen ciddi şekilde kontrol ettirdim. Hiç bir şey bulamadılar. Son 2 yıldır farklı farklı ustalar ve farklı farklı rotçularla sorunu gidermeye çalıştım fakat kimse sorunu çözemedi ya da bulamadı. Direksiyon kutusundan şüpheleniyorum. Son olarak tekrar bilgi vereyim aracın kesinlikle ciddi bir kazası yok. Şase'de hiç bir sorun göremediler. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2. ozgutozkan

ozgutozkan Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Özgür Özkan
    Araç Modeli:
    Accent era 1.4 team lpg
    Normalde ben tavsiye vermem usta soranlara çünkü benim memnun olduğumdan başkası memnun olmayabilir. Profil sayfana baktım İzmirli isen rotçu tavsiye edebilirim. Çünkü gerçektende iyi anlıyor. Aracın kazası varsa bile söylüyor. Balçova sanayi sitesinde bir rotçu bu istersen adını özelden atabilirim.

Ben her gittiğimde yok bu tekeri çarpmışsın yok bu lastik üzerinde şu kadar gitmişsin vesaire. Ben söylemeden bana söylerdi. Ustalığı iyidir. Sorunu çözemezsen gitmeni tavsiye ederim.

Dikilideyim o nedenle 5 senedir buradakilere gittiğim için onun dükkâna uğrayamıyorum.

Bu Sayfayı Paylaş