10 kasım LPG KABLO

2013 Skoda Citigo 1.0 L Elegance 5 ileri Robotize Şanzıman testi ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 28 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Merhabalar ,

Valideye otomobil araştıralım derken artık piyasadaki aklı başında araçların sonuncusuna geldiğimi düşünüyorum ve son durak Skoda Citigo ;)

Kendi segmentinin en çok satan aracı oldu kısa zamanda ama i10 un performansı gerçek galibi yakında belli eder lakin picanto , fiat panda ve fiat 500 den fazla satıyor son zamanlarda böylece ilgi uyandırdı fuarda incelesemde kullanma fırsatı ancak bugün bulabildim . Dış tasarım olarak yandan arkadan sevimli ve modern şehir aracı görüntüsü var - ön taraftan ise kardeşi vw uptan sevimsiz duruyor ben tam hoşlanmadım ;) Kapı kolları çekim ve kapıyı açma kapama hissi boyutundan beklenmeyecek kadar güzel . Bagaj kapağı zaten ufacık ve çok hafif yanlız bagaj gerçekten biraz kullanışsız . Yani pazar alışverişi yapsanız poşetlere yer bulmak için koltukları yatırmanız gerekebilir .

Skoda burada uyanıklık yapmış fotoğraflardaki poşetleri özellikle kenarlara koymuşlar çünkü o poşetleri kaldırdığınızda metal yüzeyler kabak gibi karşınıza çıkıyor ve benimde kullandığım araç bayii müdürünün hanımı tarafından kullanılıyor olduğundan çizik içerisindeydi , aracı alır almaz bir tür kaplama malzemesi ile o metalleri çiziğe karşı korumalı ama bunu skoda yapmalı idi .

Araç Hyundai i10 dan bagaj olarak hissedilir şekilde küçük tabii ben öm koltuğu ayarladığımda arka koltukta oturmaya kalkınca dizlerimi 2 yana açmak zorunda kaldım seyahat edilemez bir alan oldu ama bir bayan oturduğunda arkasına yine ancak bir bayan idare eder vaziyette seyahat edebilir . Aracın koltukları ise en ilgi çekici detaylardan birini oluşturuyor hem rahat hemde yekpare olması güven duygusu veriyor . Arkadan çarpmalarda bu koltuk yapısı boynu nasıl korur bilemedim ve euro ncap i inceledim ve boynu koruduğu yeşil renkle belirtilmiş olduğunu gördüm ;)

Araç içerisine geçtiğimizde benim en çok beğendiğim minimalist tarzda tasarım oldu işte cafcaflı renkler seçilmemiş , içerideki led lambalar sade , aracın kaportası içeridende görünüyor gibi detaylar bu araca yakışmış . Aslında benim tarzım değil ama minimalist yaklaşıma sahip araçlarda muhakkak olmalı çeşitlilik bakımından diye düşünüyorum . Ben elegance donanıma sahip bir araç içerisindeydim zaten robotize şanzıman ancak yüksek donanım seviyesi ile seçiliyor , yüksek donanım dediğime bakmayın skodanın diğer modellerinde elegance yine hakkını veriyor ama bu araçta biraz lüks bir sıfat olmuş ... İçeride sert plastik malzemeler tercih edilmiş ve riolarda ki gibi plastik bunu belirteyim i20 lerdeki accent blue lardaki gibi değil , sinyal silecek butonlarının hareket hissi klasik güzel ve yumuşak - klima butonları ise biraz daha ilkel ama dacialardaki gibi takır tukurda değil yani . Böyle biraz olumsuz gibi görünen detaylardan bahsettim durdum ama şimdi yiğidin hakkını verme zamanı geldi ;)

Öncelikle donanımlara gelelim , can alıcı bir donanım olarak city safe teknolojisi var nedir bu city safe derseniz şehir içinde 30 km hıza kadar aktif olan ve önünüzdeki objeleri tarayan ve sizin yerinize çarpmamak için frene yapan teknoloji olarak özetleyebilirim . ESC yani elektronic stability control diye tabir ettikleri esp sistemi var , hill hold sistemi varki baya baya hassas çalışıyor en ufak yokuşta devrede , benim rio maşallah dağ tepe olmadan çalışmıyor :) 4 hava yastığı , elektromekanik hidrolik direksiyon , deri direksiyon simidi , klima , yol bilgisayarı , gövde rengi kapı kolları aynalar ve krom kaplı kapı kolları gibi standart donanımları da var . Park sensörü ücretsiz takılıyor aslında , far yağmur sensörleri yok , yan aynalar otomatik katlanmıyor , koltuklarda kol dayama gibi donanımları gözüm aramadı değil :(

Gelelim yürüyen aksama ki Citigonun en sevdiğim kısmı buralar , 3 silindirli 1 litre hacimden 60 hp üreten bu motor 75 kilo sürücü dahil 932 kg lık citigoyu rahatlıkla taşıyor hemde atmosferik olmasına rağmen tabii ki konumuz ekonomiklik üzerine olduğundan performans beklentimizi biraz kısıyoruz ;) Fabrika verisi olarak robotize 5 ileri şanzımanın şehir içinde 5.3 litre gibi bir iddası vardı ama ben çekmeköy taraflarında 7.8 litre yakıt tüketimi yaotım biraz bastığımı itiraf edeyim , gözüm anlık tüketimde olduğundan düz yada hafif eğimde 90 km hız ile gittiğimde 4-5 litre arasında ilerlediğini aslında şehir içinde 6 litre civarında ortalama yakıt tüketimi yapacağına inanıyorum , bu sefer fabrika verisinden uzakta kaldım :D

Robotize şanzımana gelecek olursak klasik bir yarı otomatik gibi davranıyor 1 den 2 ye geçerken sarmıyor pek ama geç vites atıyor aynı şekilde 2 den 3 e atarkende 1,5 saniye kadar bekliyor , hızlanmak istersek kick down butonu ile vites daha seri şekilde düşüyor . Dsg ile tabii alakası olmayan bu teknolojinin ben zaten çok iyisine denk gelmedim sakin kullanıyorsanız aracı konfor katıyor , hyundai nin h matik konforu yok ama ekonomisi ve 5 ileri olması hafif olması gibi de artıları var .

Araç üzerinde 175-65-14 ebatlarında continental marka lastiklerle donatıldığından da olsa gerek çok konforlu bir sürüş yaptığımı itiraf edeyim , rogar kapaklarından ve tümseklerden geçerken i10 a göre hem daha yumuşak geçiş yapıyorsunuz hemde amortisör sesi daha tok ve kaliteli olduğunu hissettiriyor , direksiyon hissi i10 gibiydi ama genel sürüş hissi bu lastik amortisör uyumuyla daha modern duruyor .

Toparlayacak olursam , a segmentinde şimdiye kadar denediğim araçlar içerisinde en konforlu sürüşü citigo ile yaptığımı söylemeliyim , otomatik şanzıman istiyorsanız da segmenti içerisinde ekonomik olmayı başarıyor , kendine özgü tasarım dili yani bir tarzı olması da beğenimi kazandı , esp city safe gibi teknolojilerde bu aracı farklı kılıyor , her ne kadar kızsakta beğenmesekte vw teknolojisinin bazı yararlı faydaları bu araç üzerinde var .

34.000 tl civarı satış fiyatı konulduğunda insan ister istemez biraz daha donanım biraz daha fazla arka iç hacim ve bagaj hacmi olsa ideal kombinasyon yakalanır diye düşünüyorum ;) Saygılarla ...

2. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    Kardeşim yorumların ve incelemelerin için cok teşekkür ediyorum..Bahsettiğin fiyat bence bu araba için fazla
    İ10 her türlü daha iyi

3. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Ben teşekkür ederim Sercan biraderim , valla evet i10 fiyatına göre daha fazla araba ! olduğunu hissettiriyor , bununda yürüyeni biraz daha kaliteli ve konforlu hissettiriyor ama aradaki 6000 tl ibreyi i10 a çeviriyor birde sanırım Hyundai a segmentinde hareket getirecek gibi hissediyorum ileride bu aracı satmak citigoyu satmaktan kolay olmalı bilemem mantıklı mı düşünüyorum ?

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biraderim beni mest ettin yine.Araba alacağımda senden rica edeceğim önce test et diye;)

Emeğine sağlık kardeşim.Fiyat donanım konusuna katılıyorum.34 bin TL bence daha fazla donanımın fiyatı olmalı.7,8 lt yakıtta bana fazla geldi açıkçası.

5. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Yok Biraderim estafurullah bizim seninle tarzlarımız uymuş aynı renk aynı model araba almışız zamanında :D Gördüğün üzre bende sana danışıyorum :D

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Olay budur biraderim:alkiseg6::alkiseg6:

7. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    citigo alıcak olan olursa yardımcı olayım dicem ama Bayiler citigodan maksimum bin tl kazanıyor :) Oda onlara kalsın :)

8. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Zaten araçta pek yok , renk seçimide zora giriyor durum böyle olunca Beyaz a mahkum oluyorsun ;)

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Yine de tüm ihtimalleri değerlendirmekte fayda var Murat.

10. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Geely emgrand suzuki splash gibi modeller varda ilgi uyandırmayan ve biraz ilkel modeller kaldı ;) Aklınıza gelen şuna da bakılmalı dediğiniz bir şey çıkarsa beklerim ;)

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Mazda ve ya nissan da bakılabilecek modelleri yok mu biraderim?

12. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Valla ben bu araca para vermem ama alana da neden aldın demem.
    Paylaşım için teşekkürler biraderim

13. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Hakan biraderim Nissan'a note için gittim tabii merak için gittim bizim istediğimiz aralığın bir hayli dışında - micra 36.900 den başlıyor ve içerisi vasat ilkel hissiyat veriyor :( Mazda 2 ben severim hafif ve az tercih edilmesi benim için avantajdır ama 40.600 den başlıyor fiyatı şaka gibi :( japonlara yaklaşamıyoruz bizim ekonomi mantığımızın baya dışındalar :)

14. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Benim var abi ama şimdi değil özellikle bu iki modele bakmanı isticem senden :)
    >>> Proton Exora 2014 te 7 kişilik gelecek diye biliyorum.

>>> Proton Preve 2014 getirtebilirse ulumotor buda gelcek diye biliyorum.

15. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Valideye bakacağımızdan bu iki modelde ona uymuyor kardeşim birde protonzede algısı hala geçmediğinden bu araçları satmak çok zor olacaktır lakin araçların tipi çinlilerden iyi olduğunu söylemeliyim , geldiğinde incelemek isterim o ayrı ama satın alma kararı almak için çok daha fazlası gerekiyor ;)

16. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Uçmuş bunlar desene biraderim:)

17. kiario63

kiario63

Alınan Beğeniler:
    315
    Nereye varacak bu araç fiyatları merak ediyorum.

tapatalk

18. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Uzaya doğru gidecek galiba:D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Aralık 2013
  19. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Yaa uçmuşlar sanırım :D Şimdi yavaş yavaş araçları uzatıyorlar yakınca b segmenti compacta kayacak malum fiyatlarda eski compact fiyatları oldu ;) a segmentinide i10 gibi b segmentine çaktırmadan kaydıracaklar :)

20. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biz bir üst segment gelir gurubuna ne zaman kayarız biraderim?:D

Bu Sayfayı Paylaş