10 kasım LPG KABLO

2013 Seat Leon 1.2 tsi 105 hp DSG s&s Style ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 12 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Merhabalar , Cumartesi günü Barış biraderimle Ümraniye'de ki Kayadibi Seat Bayiisine gidip Seat Leon'u test etme fırsatı bulup ibiza dan sonra 2. Seatı kullandım .
    Vw grubunun Sportif ayağı olan Seat , Leon modelinde Golfe yakın kalitede ama çok daha makul fiyata müşteri arıyor .

Daha önce Erya adlı bayii ye gitmiştim bırakın test aracını satış danışmanlarının ilgisiz tavrı beni seattan tam soğutacak derken Kayadibi bayiisinde bizi ilgi ve güleryüzle karşıladılar . Leon da referance adlı giriş donanım paketi , style adlı yüksek donanım paketi ve sportif görünümlü Fr donanım paketli araçlar showroomda yerlerini almıştı , tabiiki biz direkt Full ledfarlı Fr da gazımızı aldık :) akabinde style a geçtik test aracını beklerken ve referance modele de bakıp biraz suratımızı ekşittik ;) reference gerçekten kötü malzeme kalitesi ve zevksiz bir kabine sahip ama style öyle değil .

Test aracımız 1.2 litre 105 (4500-5500 devirde) hp gücünde , 175 nm tork (1400-4000 devir ) değerine sahip . 1400 devirden itibaren en yüksek torkunu üreten motor atak bir yapıya sahip dsg şanzımanla hem konforlu hemde seri sürüşe imkan veriyor , ayağınıza hakim olabilirseniz 1160 kg ağırlık ile ekonomik sürüşede imkan veriyor . Bu yeni geliştirilen mqb platformu ile segmentinin en hafif araçlarından biri , 0-100 hızlanması 10 saniye son sürat ise 191 km / saat .
    Yol bilgisayarını kurcalamaya fazla vaktim olmadı ortalama tüketimi sıfırlayamadım ama araca bindiğimde 10.4 litre yazan değeri araçtan indiğimde 10 litreye indirdim artık kim nasıl bastı bilemiyorum :) anlık tüketimde otobana çıktığımda 90 km hızla ilerlerken 5.3 litrelerde rahatlıkla tutabildim daha da düşebilir cruise control ile , sanırım şehir içinde de 7-8 litrelerde ilerleyebiliyor araç ama uzun kullanmak lazım yanıltmayayım .

Güncel araçlardan geçen hafta kuzenimin citroen c4 ile yol konforunu kıyaslarsak kaymak asfaltta her iki araçta çok başarılı olduğunu söylemeliyim ama iş çukurlara gelince Seat 55 yanak michelin energy saver lastikleriyle daha konforlu olduğunu hissettiriyor tabii amortisör vuruntu seside daha az c4e göre . Direksiyon sistemi de yumuşak ve hiç boşluk yokmuş gibi direkt çalışıyor . Yol tutuş için limitleri pek zorlamadık , frenler ise dozu olsun hissi olsun başarılı izlenim veriyor . Vitese yorum yapamıyorum zaten roket gibi hızlı geçiyor hiç hissetmiyorsunuz , ayağınızı gazdan çektiğinize yüksek vitesleri tercih ettiğinden öne yığılmıyorsunuz ve yakıt tüketiminiz hemen 0 litre gösteriyor . Start stop otomatiğide hızlı devreye giriyor .

Arabaya ilk bindiğimizde dışarıdan hafif motor sesi geliyordu ama içeride bize eşlik eden beyle konuşurken aracın çalıştığını unutup bir daha marşa basıyordum az daha ;) içeriye rolantideyken hiç motor sesi gelmiyor ,motora çok yüklensenizde hafif sportif bir ses giriyor ama az . Aracın kapı kolları açma hissi ve kapıları kapama hissi çok başarılı , aynışey bagaj kapağı içinde geçerli , koltuklar oturuş pozisyonu direksiyonun derisi dashboard da kullanılan plastikler güneşliklerin malzemesi kapılarda kullanılan plastiğin kalitesi ve işçilik hoşumuza gitti ama klima kontrol butonları çevirme hissi , göstergelerin biraz klasik oluşu , klima teyp kontrol kısmının pek modern görünmemesi , torpido ve kapı içi eşya saklama gözlerinin golf gibi kadife gibi malzemelerle kaplanmamış olması , vitesin direksiyondan değil klasik vitesten manuel değiştirilmesi gibi hoşumuza gitmeyen detaylarda var ama aradaki fiyat farkı bunu unutturur .

Aracın dış tasarımı içine göre daha fazla heyecan uyandırıyor özellikle full led far paketi içeren style plus paket ile araç çok yakışıklı görünüyor , 17 jant için 1000 tl metalik boya için 850 tl , sunroof için 1900 tl isteniyor .

Leon da 1.2 litre harici 1.4 litre 140hp tsimotor ve 1.6 litre 105 hp Dizelmotorda bulunuyor , özellikle 1.4 litre tsi motor uzun yolda gaz pedalına yüklenmediğinizde 4 silindirden 2 silindiri otomatik kapatıp daha ekonomik sürüşler yapmamızı sağlıyormuş . Leondan sonra keşke Ceedlerde daha hafif olsa , dct şanzıman dizellere de gelse diye hayıflanmadık değil . Şu da varki Ceed daha fazla güç donanımı daha mantıklı fiyat ile birleştiriyor bence . Bir başka araç testinde daha görüşmek dileğiyle ;)

2. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Murat abi emeğine sağlık çok güzel araştırmalarından biri :)
    Ancak seat da vw gibi bu işin tadını kaçırdı.Her özelliğe deli para istiyorlar.Sitesinde baktım ona para buna para 50bın tl lık araba 70 bin oluyor nerdeyse git ceed premıumu sıkı pazarlıkla 60bın tl ye almak daha mantıklı geldi bana.Leonu çok severim ama herşeyede para istenmezkı :bored:

3. cLippeRship

cLippeRship Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    7
    Gerçek Ad-Soyad:
    Uğur Öztaşkın
    Araç Modeli:
    Hyundai Accent 1.5 GLS
    Ayrıca eski gösterişli spor görüntüsünü kaybetmiş daha keskin hatlarla aile otomobili imajı verilmeye çalışılmış :)

4. 2berk

2berk Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim de çok beğendiğim bir araç. Test sürüşünde ben de keyif almıştım. Yobilgisayarını sıfırlayarak yaptığım test sonucunda ise 6.3 lt/100 km tüketimle aracı park etmiştim. 140 hp 1.4 tsi motorda Golf ACT de olan silindir kapama yoktu. Yeni mi gelmiş yoksa satış temsilcisi yanlış bilgi mi verdi merak ettim?

5. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    :thumbup1:

Ekli dosyalar:

6. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus

Ekli dosyalar:

7. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Teşekkürler kardeşim ;) Sitedeki donanımların çoğu yok aslında , metalik renk - suntoof - style plus paketi dediğimiz paket var birde 17 inch jant seçebiliyoruz şimdilik bu donanımların hepsini aldığımızda 58-59 gibi bir fiyat çıkıyor ki Golf ten çok mantıklı ama Ceed den mantıklı değil :D Dönüp dolaşıp Kia ya gidiyoruz yine huzur buluyoruz :D

8. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Teşekkürler test için.
    Ne bilim şu seatı bir türlü sevemedim. Kötü vs demiyorum ama bir araç alacağım zaman düşüneceğim bir marka değil :) bana hitap etmiyor :)

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben stoplarını beğendim.Ama işin içinde para ile donanım satma olunca ve mesela ceed ayarına gelmek için 70 binlere ulaşmak gerekince buz gibi soğuyorum bu tip arabalardan.

10. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Ceed Premiuma yaklaşıyor ama geçemiyor donanım bazında ;) Çok şık yan aynaları var namussuzun , her modelin kendine has güzel artıları var ;)

11. maviateş

maviateş Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F.Y.
    Araç Modeli:
    Ceed 2013 - 1.6 CRDI Otomatik
    genç dinamik hatlara sahip önceki nesilde ön kısmı hiç sevmiyordum. golf alacaklara ideal

12. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:

13. maviateş

maviateş Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    44
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F.Y.
    Araç Modeli:
    Ceed 2013 - 1.6 CRDI Otomatik
    full led farlar yeni bir çağ açıyor

14. kaya_01

kaya_01 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bu konuya bakmadan önce peter schrayer in çizimlerine bakıyordum, daha sonra leonu görünce çok basit geldi, araç güzel, zaten vw motora sahip ancak; kasasını sevemedim, test sürüşüne de çıkma fırsatım oldu, vw grubunun diğer araçlarına nazaran (vw, audi ) ses yalıtımını da başarılı bulamadım. benim görüşlerime göre bu kasa yalnızca ibiza'nın yeni jenereasyonu olabilir, golf 7 ile karşılaştıramıyorum.

15. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    8 sene leon kullandım. Ilk kasa ve ikinci kasa makyajlı olmak üzere...ilk kasayı çok sevdim. 2001 model leonumda pistonlu ön kaput,bagajda çakmaklık,mükemmel ses sistemi, mikrosüviçli makyaj aynaları, anahtarlı torpido gözü, kapalı motor koruması,ses yalıtımı,anahtardan kumandalı cam açma/kapama, hareket sensörü ve şimdi aklıma gelmeyen birçok şey vardı o leonda, kesinlikle çok konforlu idi. şu anda hala bunların çoğu yok c segment araçlarında. Ikinci leonunda makyajlısını aldım. Bunların çoğu yoktu, malzeme kalitesi orta derecede, konfordan çalınmış bir araç ama fazladan verecek 10 bin liranız varsa golf alınır ama yoksa leon ideal.
    Performans gayet ideal, başta ağır kalsada sonradan açılıyordu. Gelelim son kasaya...kesinlikle güzel değil, ibizanın sadece gelişmiş versiyonu diyebiliriz. Uzaktan ayırt etmek zor, insanların kafasındaki leon severliği biraz bitirmiş gibi...mesela ben. Ben bir leon severim, yolda görsem kesinlikle tebessüm eder ve bazende arkasından bakarım. Ama son kasa istenileni vermedi bana ve bu yüzden spo aldım. şimdide gayet memnunum spomdan. Yeni leonu test etmedim, fakat dediğiniz gibi donanımlı bir leon biraz tuzlu oluyor. Ama aynı donanımlı golf daha da tuzlu...babama 53 bine ceed dizel oto plus modelini aldık, aynı zamanda makyajlı kasa leon fr bixenon ve cupa 45 bin idi. Kimse yanlış anlamasın ama ben leonu tercih ederdim. Tabiki bu şahsi düşüncem. O da fr olmasından dolayı :) benim paylaşacaklarım bunlar. şu anda yeni kasayla ceed i kıyaslarsak aynı donanım ile ceed derim... ama ben yinede 60 bine c segmenti bir araç almam...saygılarımla

16. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Tercih meselesi sonuçta bende bu yeni Leonu Full led li 17 inch lastikli fr donanımını tamam direkt kia ceed ile olmasa bile bir çok otomobil yerine tercih edebilirdim , canlı görün kullanın fena makine değil ;)

17. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Autoshow a sırf yeni leon için gittim. ısınamadım ama dediğiniz gibi full led, 17lik jantlar, fr ve şimdilik yok ama aerodinamik kitlerle çok can yakar..kısmetse kısa bir süre sonra test edicem.

18. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    İlk görüşte bizde hayal kırıklığı olarak eleştirdik sonra sonra ısınıyor insan ;) Yada otomobil seviyoruz diye bir şekilde mı ısınılıyor bilemiyorum ;)

19. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    olabilir :)

20. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Önceki kadar olmasa da -önceki daha özgündü- yenisi de şık bir araç ama tüm vw grubunun ortak hastalığı olan birbirine benzeme durumundan dolayı ibizadan farkı ne dedirtiyor adama. Arkadan evet ama önden daha özgün olabilirdi, şu gündüz ledleri aslında çoğu araca hiç yakışmıyor, birisi de leon.:thumbdown:

Spor bir tasarımı var, modifiye meraklılarına uyar:thumbup:

Bu Sayfayı Paylaş