10 kasım LPG KABLO

2013 Renault Clio 0.9 L 90 hp Touch Turbo Benzinli Manuel Testi ..

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 27 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Merhabalar ,

Bugün bir hayal kırıklığı testi yazısı yazacağım :) Sabah 10 gibi Renault bayiisine gidip 0.9 litre clio yu test etmek için beklemeye başladım malum daha evvel 90 hp lik dizeli kullanmıştım hatta yazısını yazmıştım . Araç kapıya geldi ama leş gibiydi , aracın o şeker gibi görüntüsü kaybolmuş oldu , kapıyı açtım o da ne içeriside berbat sanırım test aracı olarak değil personelin şahsi kullandıkları araç haline gelmiş garibim , e hal böyle olunca içerideki ambiansta hemen söndü . Yani Beyler Bugatii gelse önünüze keyfiniz kaçar ! biraz abartı oldu kabul :p

Araca bindik kemerler takıldı , kart yerleşti ve start butonu ile motor canlandı .. 0.9 litre hacminden turbo şarjör ile 90 hp gibi güç elde ediliyor hemde 3 silindirden zaten kavacık - Beykoz arasındaki yolda ki yaklaşık 10 km kadar aracı kullandım yaklaşık 6.1 litre yakıt tüketmiş ortalama olarak . Aracın motoru dedikleri kadar verimli Hyundai i10 kadar ama bu motor daha fazla güç üretiyor , yine de turbo dizelin koltuğa bastırma hissi yok bunu belirteyim . İçine bindiğimiz araç hor mu kullanıldı nedir anlamadım ama motor rolantide iken 900-800 devir arası sürekli dalgalanıyordu en sevmediğim şeydir devir 800 e düşerken hafif vibrasyon yapıyor . Aracın yol yuyuşu Rio kıvamında dizel versiyonda zaten fena değildi ki kötü durumlarda esp zaten devreye giriyor güvenlikte sıkıntı yok ama üzerinde continentalin ekonomi amaçlı lastiği olmasına rağmen amortisör sistemi bana biraz ilkel geldi , fren pedalı deseniz keza , yarım dan sonra araç durmaya başlıyor :( 80 km hız civarlarında sol kapının üzerinden rüzgar sesi gelmeye başladı , dizel olanda böyle bir sese sanırım rastlamamıştım testte yazmamışım ama bunda var . Vites deseniz oda keyifsiz hafif ilkel geçme hissi var yani Beyler araç dış tasarım olarak kesinlikle çok daha yüksek yürüyen aksam , fren hissi ve daha sarsıntısız motor u hak ediyor .. Malzeme kalitesi ortalamalarda , sert plastik çoğu yerde uygulanmış ama i20 , accent blue daki gibi dokulu değişik bir plastik olduğundan yumuşakmış gibisinden bir hissi var . Navigasyon ekranı koymuşlar ama geri görüş kamerası takamıyoruz , dvd oynatmıyor cd çaları yok maalesef sadece usb den mp3 oynatıyor ve radyo var böyle ce blue accent ve i20 deki navigasyon ses kalitesi görüntü dvd oynatma geri görüş kamerası takma özellikleri ile çok çok başarılı kalıyor .. Böylece tasarıma çok önem veriyorsanız icon olmadı touch donanımda clio öneririm birde yakıt a hassassanız araç verimli ekonomik bir benzinli ama kaliteli malzeme - süspansiyon konforu - multimedya yeteneği - sürüş konforuna önem veriyorsanız clio önermiyorum .. benim nacizane düşüncelerim budur geçmiş olsun bir testin daha sonuna geldik ... ;)

2. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    2008 CERATO COMFORT 1,6 138 HP 320NM
    İ20 ve Accent Blue daki ön-göğüslüğün dokunma hissi nasıl murat biraderim.Sanırım hosuna gitmiş

3. Lynx

Lynx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    Gerçek Ad-Soyad:
    Buğrahan Özyapı
    Araç Modeli:
    2012 Sportage 1.6 GSL+
    geri görüş kamerası şöyle bir imkan ile takılıyor;
    icon modelinde R-nav sistemi mevcut, eğer siz 2000tl daha verirseniz R-link takılıyor ve o multimedia sistem internete giriyor video oynatıyor hatta analizler bile yapıyor , üstüne 600Tl daha eklerseniz R-link aldıktan sonra geri görüş kameranız da geliyor.. ama r-nav üstüne geri görüş kamerası takılmıyor yani 2600Tl masraf etmeniz gerekiyor geri görüşe ihtiyacınız varsa..

4. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    ekstradan 2600 TL

5. D3hs3tt

D3hs3tt Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    242
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    paylaşımın için teşekkürler beni clio ile rio arasında kalmıştım şimdi dogru bi seçenek seçtigim için dahada mutlu oldum..:D

6. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    Rio candır ethem kardeşim :)

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biraderim bilirkişi işi güzel bir çalışma olmuş yine.Bu durmla ben de de hayal kırıklığı yarattı bu araç.O zaman clio benzinliyi senin listeden eleyelim biraderim.;)

8. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    yolcu koltugunda bile bu araba benı almayın diyor

9. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Yakınlarımdan biri siparişini verdi aynısının 0.9 turbo ıcon modelini 2014 te alacak 2014 model olarak.

10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Kazasız belasız kullansın.Hayırlı olsun.

11. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Evet aynen , birbirine yakın kalitedeler ve sert plastikte rio dan bir tık daha iyi benim fikrim ;)

Hiç dönüp arkanıza bakmayın Rio kaliteli araç inanın ;)

Evet teşekkürler detay için , 2600 tl de büyük para karşılığında alınan teknolojiye göre :(

Valla biraderim dışı şeker gibi çok yakışıklı alet ama bir sonraki jenerasyona kadar clio defteri kapalı :(

Full donanım tabii daha keyiflidir ama şimdiden hayırlı olsun , sende bir dene kardeşim yorumların bakalım nasıl olacak ? Bazı araçlarda korkum hızlı laçka olmaları ve sanırım clio lar hızlı laçkalaşıyor :(

D3hs3tt bunu beğendi.
  12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aslında iyi oldu bak bu şekilde araçları tek tek eleyince insanın kafası karışmıyor.;)

13. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    aynen murat abi rionun yerini bence tutamaz hicbir şekilde lacka olsa da bir sene sonra satmak amacıyla aliyor zaten oyak muhabbeti varya o düşünceyle aliyor indirimli geldi baya

14. ubykh

ubykh Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.340
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hüseyin
    Araç Modeli:
    Cee'd 1.6 CRDi Otomatik
    2012 yılının sonunda bu araçlar piyasaya ilk çıktığında hem 0,9 cc olanı hemde dizel olanını test etmiştim. Murat kardeşimin dediği gibi 80 km/h hıza ulaşınca müthiş şekilde rüzgar sesi geldi. sanırım kapı aynalarının tasarımından kaynaklanıyor. ayrıca içi çok dar, 1,78 boy, 78 kğ biri olarak hiç rahat edememiştim. kalite hissi hiç oluşmadı bende. zaten reno ve dacia malzemeden çok çalıyorlar :)

15. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Amanın bana Dacia demeyin :( şu anki kalite mühendislik seviyesi bizim standartlarımızın çok altında ama taktir ettiğim bir konu sanırım bir çok insana 2. el yerine 0 km araç alma imkanı yaratıyor ...

16. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    KİA soft sistem vernik kullanmıyor cunku Hyundai gibi.İ20 lerde on gogusluk ve kapı ic giydirme parcaları soft - touch sistem ile boyanıyor

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. ubykh

ubykh Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.340
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hüseyin
    Araç Modeli:
    Cee'd 1.6 CRDi Otomatik
    Dacia da renonun yan ürünü :) dacia genellikle reno motorları kullanıyor, yanılmıyorsam dacia yı reno satın almıştı,

18. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Sercan biraderim soft touch sistem uygulaması zor yahut pahalı bir teknik mi ?

19. ser.duman

ser.duman F1 Pilotu

Alınan Beğeniler:
    867
    Gerçek Ad-Soyad:
    sercan duman
    Araç Modeli:
    uygulamak kolay sprey tabancasıyla cok rahat uygulanabiliyor.Ancak pahallı 16Kg soft vernik 200-250 euro arası

20. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Çok teşekkürler bu bilgi için ;)

Bu Sayfayı Paylaş