10 kasım LPG KABLO

2013 Hyundai i20 1.25 cvvt benzinli manuel Sense donanım testi ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 27 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Merhabalar ,

Validem için araç bakımına devam ederken i10 denemiştik birde istemeye istemeye i20 yede bakayım dedim aslında iyiki de bakmışım genel itibari ile olumlu bir araçla karşılaştım . Rio ile akraba olan i20 iç ve dış tasarım olarak bence geride ama özellikleri fiyatı bakımından Opel Corsa yerine tercih edeceğim araç olurdu ama yinede Clio - Rio - Polo - c3 gibi yakışıklı gelmedi . Aracın üzerinde 185-60-15 çapında lastikler vardı ve kore malı değildi ;) şimdi markayı fena unuttum ne desem yalan ama kumho hankook olmadığından mıdır nedir konforu gerçekten iyiydi . Tasarımdan girmişken Hyundai aksesuar konusunda azda olsa seçenek sunuyor mesela 80 tl karşılığında krom yan cam çıtaları , 300 tl ücretle arkaya spoiler, 110 tl ye bagaj havuzu (bu pahalıydı ) , 200 tl ye geri görüş kamerası (süper ;) ) , 120 tl gibi de ön tampon altı ve sis farlarının altına krom çerçeveler eklenerek biraz daha değerli görünebiliyor .

Hyundai i20 nin içinde en önemli kısım dvd ve navigasyon işini üstlenen multimedia ekranı idi , mp3 cd okuyup usb bellek takabiliyorsunuz , sd kart desteği var ve geri görüş kamerasını çalıştırabiliyorsunuz , alet dokunmatik ve ses kalitesi hiç fena değildi özellikle baslarda . Direksiyon üzerindeki kontroller iyi direksiyonda şık fena değildi lakin yol bilgisayarı fonksiyon değiştirme butonu yeri baya kötü seçilmiş hoş alışınca sorun yok , 4 lü flaşörün soluna konumlandırılmış bu arada belirteyim . Fotoğrafını çekmeyi unuttuğumdan sahibinden den bulduğum fotoğrafı yükledim ama araç otomatik değildi benim sürdüğüm 5 ileri manuel di . Aracın koltuk döşemeleri güzel di rengide güzeldi parlak siyah hoş durmuş , dashboardda sert plastik kullanılmış ama çok güzel bir dokusu vardı sanki yumuşak plastik hissi veriyordu , rio da da sert kısımlar keşke bu malzemeden olsaydı dedirtti . Hyundai biliyorsunuz kırmızı yerine mavi aydınlatma seviyor bu araçta abartı mavi ışık yoktu yani güzel durmuş . Direksiyon sistemide net ve yumuşaklığı başarılı idi , kontra çevirmelerde sertleşmedi hoşuma gitti , debriyaj da başarılıydı ve vitesle çok uyumluydu çok yumuşak kalkışlar yapabiliyorsunuz . Birazda hoşuma gitmeyenlerden bahsedeyim mesela el freni çekiş hissi çok kötüydü yada çok mu fazla çekmişler nedir laçka idi , frenler başarılı ama fren pedalı biraz ilkel hissettirdi rio nun fren pedalı hemen devreye giriyor ve sertliği daha iyi , vites geçişleri sorunsuz ama biraz hafif hissetiriyor ben şahsen biraz daha ağır geçen vites severim .

Gaz pedalı hızlı tepki veriyor motor canlı ve diri idi . 1.25 litre 86 hp idi sanırım motor , 1045 kiloyu kaldırmakta zorlanmıyor zaten 0-100 12.7 saniye ile yeterli . Ataşehirde yokuşlarda 2. viteste rahat rahat çıkıyordu 1 e atmaya hiç gerek duymadım . Yakıt tüketimine gelirsek Yokuşlarda gezdik ve bir düzlükte satış danışmanının abi bas bas gücüde test et demesine dayanamayıp 400 metre kadar yüklendim , aracı park ettiğimde 7.6 litre gösterdi ama gözüm anlık tüketimde iken sürekli 4.5 - 5.5 litrelerde gezdi yani aşırı trafik harici bu araç bence 6 litrelerde gezer diye düşünüyorum ben motoru ve tüketimi beğendim .

Donanım listesine girmiyorum esp hill holder perde hava yastıkları hariç baya donanım var zaten multimedya park sensörü geri görüş kamerası otomatik far ve silecek , led gündüz farları , yol bilgisayarı , hız sabitleyici ve sınırlayıcı gibi oyuncaklar unutulmamış . Hyundai'nin ciddi satışlara imza atan aracı olduğundan ikinci elde de rahatlıkla alıcı bulur diye düşünüyorum . Bir testin daha sonuna geldik :D

2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biraderim seni alkışlıyorum.Bir araba bu kadar iyi anlatılır.:alkiseg6::alkiseg6::alkiseg6:

Arabaya binmeden sanki binmiş ve kullanmış kadar oldum.Teşekkürler.Bu arada bu multimedya olayını gerçekten tuttum.Sonradan eklenebilen aksesuar olayını da tuttum.Böyle iştahlı anlatırsan bizi de i20 sahibi yaparsın.
    Teşekkürler.

3. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :D Çok teşekkür ederim Hakan biraderim teveccühünüz :p Yazarken bir daha yaşıyorum hadiseyi sanki :D ufak ufak delirmeye başladım sanırım :p

4. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    Kalemine sağlık Murat,önyargısız ve herhangi markaya angaje olmadan yaptığın tanıtımları zevkle ve merakla takip ediyoruz gerçekten:thumbup1:Yalnız konu başlığında 1.4 motor ,açıklamalarda ise 1.25 demişsin.Benim bildiğim bu araçlarda 1.4 veya 1.2 litrelik motorlar var,sen arayı mı buldun ne :D

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Sen alırsın bu aracı bence;)

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Teşekkür ediyorum beğenmenize seviniyorum tabii bunlar tamamen benim düşüncelerim ve hissettiklerim ve dediğiniz gibi önyargısız olmak işin püf noktası ;) Bu arada uyardığınız için teşekkürler hemen değiştirdim başlığı ;)

:D Ah şu dış tasarım biraz daha modern olsa corsaya benzemese kandıracaktı beni ;)

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Gerçekten çoğu zaman ilk bakışta ben de corsa ile karıştırıyorum.:D

Bu Sayfayı Paylaş