10 kasım LPG KABLO

2013 Citroen C4 e-hdi 115 hp sürüş izlenimi

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 1 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Merhabalar , uzuuuun zamandır yeni bir otomobil kullanmamıştım , dün akşam itibari ile kuzenim citroen ds3 vti ını satarak yine Citroenden yana tercihini kullanıp bu sefer c4 115 hp e-hdi exclusive donanımında Kahverengi renkte aracı satın aldı .
    Kendisine bir türlü kia aldıramamış olmama mı yanayım yoksa ds3 ten az biraz ağzı yanmasına rağmen yine citroen almasına mı yanayım diye yolda hayıflanırken karşılaştığım araç karşısında önyargılarım değişti diyebilirim ;) Araç renk ve donanım bütünlüğüyle şimdilik Türkiye'de tek miş , exclusive modellerden farklı olarak Türkçe navigasyon ve panoramik cam tavana sahip ayrıca masaj özelliği olan koltukları var .Koltukta masaj özelliği var ama öne geri kaydırma ve sırt ayarı manuel o ilginç olmuş hem masaj demişken beklentinizi yüksek tutmayın ;) belinize ileri geri basınç yapan bir düzenek var bastırıyor bırakıyor hoş ilk defa karşılaştığımdan yine de hoşuma gitti bu donanım :)

Malzeme kalitesi olarak citroen markası fransız grupta her zaman daha iyisini sunuyor , kapıda genelde sert plastikler kullanılsa da yarı deri kumaş koltuklar ve dashboard ta kullanılan malzemeler güzel bir his veriyor .

Açık konuşmak gerekirse dış tasarım olarak 10 üzeri 6 puan veriyorum bu araca benim çok ilgimi çeken bir model değil ama iç tasarım ve sunulan donanım olarak keyif verir hale geliyor . Dashboard da biraz tuş karmaşası var , navigasyon ekranının büyüklüğü iyi ama dokunmatik özelliği yok , vites kolu tasarımı ve kolun hareket ederken ki hissi çok güzel zaten direksiyondan da vites atılabiliyor otomatik modda olsanız bile . Vitesten konu açılmışken 6 ileri yarı otomatik bir şanzıman var . Vites atarken sarsıntı pek yok konfor odaklı ayarlanmış ama vitesler arası süre fazla . Motorun çekiş gücü hiç fena değil - tüketim olarak ta şehir içinde sakin kullandığımda 5 litre gibi bir ortalama yakaladım , yarı otomatiğinde bu avantajı var istenildiğinde ekonomik değerler elde edebiliyorsunuz .

Aracın kabinine gelirsek öncelikle dizel motor sıcakken bile biraz sesli çalışıyor nedense citroen de bu problemi çözemediler gibi , lastik ve yol sesi içeri sızmıyor diyebilirim , araç daha 80 km de idi ama kapıdan ve dashboarddan ufak tıkırtılar geliyordu umarım zamanla geçer .

Gelelim aracın ilginç donanım özelliklerine ;) öncelikle kol dayama kısmının içerisinde 12 volt 120 watt enerji sağlayan priz var , vitesin önünde derinlemesine soğutuculu içecek ve saklama yuvası bulunuyor , gösterge paneli 2 kat olarak 8 kademe renk değiştirebiliyor , kör nokta uyarı sistemi de başarılı bir donanımmış tavsiye ederim ;) ,

Aracın yol tutuşu ve fren sistemi güven veriyordu ama rodaj dolayısıyla fazla yüklenmedim yakın zamanda agresif sürüş yapma fırsatı bulurum ;) 225-45-17 jant lastiklerle keyif vereceğini şimdiden düşünüyorum . Hafif darbeleri amortisörler güzel emiyor , uzun yolda güzel asfaltta sürüş hissi çok iyi , şehir içine geldiğimizde malum yollarımızın durumu araç vuruntu yapıyor :( ds3 e benzer bir amortisör sesi geliyor sanıyorum citroen de bu geleneksel bir durum olsa gerek .

Son söz olarak aracı bu donanımlarıyla 61.000 tl ye gelmiş , üzerindeki donanımları ve iç tasarımıyla keyifli olduğunu düşünüyorum dış tasarım ise orta şekerli tabii bu sadece benim fikrim ;) Alana neden aldın da demeyeceğim bir model bakalım ömrü uzun olacak mı ;)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Mayıs 2013
  2. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Murat Bey yeni citroenlerin en çok eleştirilen yanı 1. ve 2. vites arası kararsızlık ve ilk 3 viteste geçişin sarsıntılı olması. Siz bunları yaşamamışsınız , belki de bu durum iyileştirildi.

Yeni c4 için en çok duyduğum şikayetlerden birisi de arka süspansiyonun sertliği, bu durum ds4 için de geçerli, kasiste çukurda çok dikkatli geçmezseniz arka amortisörler yok sanabiliyorsunuz.

Yeni c4 ün diğer sorunu da zamanla içeride tıkırtı vb sesler oluyormuş, çok şükür ds4 te yok henüz.

Bunların dışında tarzı farklı, özgün tasarımlı araçlar. Yakıt ekonomisi evet, çok ekonomik araçlar, komik yakıtları var. Ne zaman yakıt aldığını unutuyor insan :)

Bugüne kadar dikkatimi çeken artı ve eksileri:

+yakıt ekonomisi
    +özgün tasarım

-elektronik donanım bolluğu: iyi bir şey gibi görünebilir ama aracın beyninde karmaşaya sebep olabiliyor bazen,
    -kapılardaki ve ön konsolun bir kısmındaki plastik farklı bir malzemeden, kiri emiyor, kolay temizlenmiyor,
    -o kadar donanım koymuşlar ama bir gözlük saklama yeri yok:mad:

3. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    Ekonomisi insanı cezbediyor bunların. Gerçekten ş.içi 5 küsür litrelerde tüketimi var.

4. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Citroen ve diğer fransızlar konusunda elektronik dendimi direk aklıma arıza geliyor.Kimden duyduysam hepside elektronik arıza çok çıkarıyor diye söyledi. :thumbdown:

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 2 Mayıs 2013
  5. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    dış tasarım olarak beğendiğim tek şey jantları.
    cidden jantlar çok hoş duruyor. ön tamponu daha spor bir görünüm yapabilirlermiş.
    arka camın çıtasız olmasını beğendim. kopmle cam güzel durmuş.
    orta konsol sade ve güzel duruyor. navi sistemi her ne kadar cam tavanda parlama yapabilecek şekilde konumlandırılsada sürücünün kontrolüne yakın olması
    güzel bir görünüm sergilemiş.
    direksiyondaki kontrolleri beğendim açıkçası ama bende üç kollu direksiyonlar takıntı olduğu için bu tarzı beğenmedim.
    göstergeler kesinlikle çok hoş durmuş. dijital gösterge herzaman benim hoşuma gitmiştir.ceed premiumlar dada öyle bildiğim kadarıyla.
    koltuklara bayıldım açıkçası. spor bir görünüm vermiş. oturduğunda kendini sarması insanı hıza tahrik edecekmiş gibi duruyor.
    cam tavan kesinlikle artık moda oldu. umarım güvenlik yönünden bir sorun yaratmamıştır.
    220 volt çıkış olması cidden çok güzel bir uygulama. bence her arabada muhakkak kol dayamanın/bagajın olduğu yere konulmalı diye düşünüyorum
    benden bu kadar...dıştan 5, içten 8 puan benden :)

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :thumbup1: Citroen zaten yürüyen aksamı Kia'dan Hyundai'den falan alsa kimse tutamaz samimi söylüyorum ;)

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Paylaşım için teşekkür ederim biraderim.

8. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Rica ederim benim içinde büyük keyif oluyor bu tip testler ;)

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    ;)

Kia nın kıymetini daha mı iyi anlıyorsun biraderim o zaman:D

10. turkeril

turkeril Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    92
    Gerçek Ad-Soyad:
    İlker TÜRKER
    Araç Modeli:
    Pg.308
    Ford grubuna motor satıyorlar, yakında da opel'e şasi satacaklar.

Sorunsuzluğu başarsalar çok can yakarlar.

11. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    2010 c5 ve suan 2007 407ye bınıyorum fransızlar konfor işini geyet iyi yapıyorlar motor ve elektronık aksam biraz kötü diyebilirim

12. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup1:

13. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :D iç tasarım detayları konusunda citroenleri hep kıskanıyorum ne yalan söyliyeyim özellikle o ds 5 nedir aklım yerinden oynuyor :p amaa satın almaya gelince Kia bir çok noktada avantajını konuşturuyor ;)

14. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Ben ilk kez citroen kullanıyorum, eskileri değil ama yeni kasalar kesinlikle iyi arabalar, zaten yollardaki yeni c4 sayısından tutulduğu da belli. Tek dertleri, her tarafı elektronik donanım, alışmak zaman istiyor ve bu fazla elektronik donanım bazen aracın kafasını karıştırabiliyor.

En önemlisi de ekonomik yakıtları. Bunların yakıtını gören alışan birisi daha sonra asla benzinli araba almaz.

15. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Dizel mi Benzin mi ? hahahhaaaa şaka şaka valla şaka yaptım :p

16. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    2011 Hyundai ix35 R Style Plus 4x4 (Dizel)
    şimdi söyle başlarsak........ :D :D :D

17. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    :eek:leyqv5::eek:leyqv5::eek:leyqv5:

18. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    Murat abi SpeküLasyon Yapma Karışacak yine ortalık :eek:hops5:

19. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Phuahahahahaa sakinleşmemiz lazım hemen :D

20. Engin

Engin Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    51
    Yeni c4 leri bende çok beğeniyorum valla. Dış görünüm de hoşuma gidiyo.. Aracın dışıyla çok güzel oynanabilir :thumbup1: İçi zaten beni de bitiriyo sizinde dediğiniz gibi fonksiyon çok ve tasarım da çok başarılı :thumbup1:
    yakıt konusunu pek bilmiyorum çok kullanmışlığım yok yakıt hesaplıycak kadar...
    Bi abimin aracını kullanma fırsatım oldu yeni c4 gri dizel.. araçta hiçbişey yoktu jant kapaklı falan :D kullandım o haliyle çok hoşuma gitti şimdiyse araba yeniden doğdu sanki eline aldı baya bi değiştirdi aracı şimdi çok daha sevdim :D Dediğim gibi çok güzel oynanabiliyor c4 le bizzat şahit oldum ;)

Bu Sayfayı Paylaş