tanışma bölümünde de yazdığım gibi 2012 model kia venga almayı düşünüyorum ama kararsız kaldığım nokta 2012 standart tavan venga mı yada 2011 cam tavan modelimi cam tavan modeli güzel ama sıkıntısı olanlar cok okudum forumlarda. almayı düşündüğüm araç 1.4 90 Hp 55000 km de manuel dizel bir araç yapı itibariyle ix20 lerin aynısı iş yerimde kullanan var oldukca memlun ama kafamda soru işaretleri var sorun yaşatırmı diye tavsiyelerinizi almak isterim... Düşündüğüm ARAÇ...
araçı uzun uğraşlar sonunda dün aldık. citroen c3 den sonra cok farklı geldi istanbul iş cıkışı trafiğinden cok fazla test edemedim hatta 4. vitesin üstüne cıkamadım ama genel olarak güzel. direksiyon sanki biraz sert c3 e göre birde araçtan farklı bi ses gelio sanırım tiriger ile alakalı o servis te bakılacak araçın içi ferah geniş torpido vs. hepsi kullanışlı alışmamız biraz zaman alacak 6 vites oluşuna alışmamız hiç kolay olmayacak hayırlısı olur inşallah.
Araçı alırken cok araştırdım ama fazla bişey bulamadım ben burdan yazayım belki başkalarına faydam olur. Araç güzel kullanışlı güven veren bi araç bu hissi c3 den sonra kesinlikle verdi koltuk ayarını yüksek konumlandırdık dün uzun sayılabilecek 300km lik bi yola cıktık trafik sıkışıklığında yanımızda duran araçlara tepeden bakma şansımız oldu cok fazla bilinen araç olmadığı için araça baktıklarını görebiliosunuz. 1 vites olmasa da olurmuş dedik cünkü genellikle 2 vites bütün işi cözüyor dışardan cok ses aldığı söylenemez bu araçtan kaynaklı olduğu da söylenebilir cam tavan modelini almadık onlarda dış ses olduğunu okudum bi kac forumda standart tavanda ses az benzinli araç kıvamında diyebilirim ki bi ara calıştığını bile fark etmedim (sanırım c3 cok gürültülüydü) ses sistemi güzel cok bangır bangır deil ama araç için ideal yakıt tüketimi anlıkta şuan için korkutucu rakamlarda 11 litre gördüm ama zamanla oturacaktır biz alışamadığımız için oldu sanırım. deposu 150 lira yakıt aldı istanbul edirne yapacak biraz da istanbul içinde dolaştım. artık n kadar yaktı ona bakıcaz yakıt olarak daha öncesinden de shell den almıştık bunda da geleneği bozmadık aynı istasyondan almaya devam. kısaca araç gercekten güzel düşünenlere de tavsiye edebilirim küçük ama geniş kullanışlı bir araç
Öncelikle hayırlı olsun. Aynı aracın 90 beygirlik 2011 modelini kullanmıştım. Şu anda da elimde yine bir başka 128 beygirlik Venga var. Vengalar gerçekten güzel araçlar. Çelik Motor neden bir daha bu araçtan getirmiyor anlamak zor. Uzaktan bakılınca ufak gibi görünen ama yanına gidildiğinde ya da yanına başka bir araç yanaştığında gerçekten büyük olduğu görülen, tasarım ödüllü bir araç. Geniş, yüksek, güven veren, sağlam bir araç. Diz mesafesi bir çok araca göre önemli ölçüde büyük. Gerek iç mekan genişliğinin oldukça büyük ve ferah olması, gerekse iki katlı arka bagajın gayet yeterli büyüklükte olması onu tam bir mini aile arabası yapıyor. Hyundai iX20 için ise söyleyebileceğim şey ise, gerçekten de Vengaların ikiz kardeşi oluyorlar ancak iç donanım olarak çok daha dolu oluyorlar. Kullanmadığım için farklarını çok iyi bilemiyorum ama aynı fabrikadan çıktıklarını biliyorum .
Ayrıca yakıt tüketimi için ekleme yapmalıyım; Gerçi bunları bir çok sürücü zaten biliyor ama yeni yeni araç kullanmaya başlayan arkadaşlar da görebilir ihtimali ile faydası dokunabilir diyerek yazayım. Bu araçlar sakin kullanımda gayet az tüketiyor. Ama ben çabuk hızlanır, çabuk yavaşlarım, yokuş yukarı da sollar basarım, ışıkları uzaktan gördüğümde kırmızı dahi yansa yanına gidene kadar basarım yaklaşınca fren kullanırım diyorsan, hiç bir araçta az yakıt tüketemezsin. Ancak, freni, camları, elektronik aksamları sadece gerektiğinde, az ve dengeli kullanırım, ışıkları kırmızı gördüğüm anda gazdan ayağımı çekerim, ani hızlanma ve ani yavaşlama gerekmedikçe yapmam, lastik basınçlarına, filtre temizliklerine ve motor yağına dikkat ederim dersen gayette yakıttan tasarruf edersin. Ben şehir içinde Venganın 90 beygirinde 5.5 L / 100 km ve 128 beygirinde de 5.8 L / 100 km tüketim değerlerini yakaladım. Hemde öyle performansı düşürerek sürekli 80 - 90 ile giderek değil. Ortalama sürüşle. Siz anlık tüketimde 11 litreleri görmüş olabilirsiniz ama bu yokuş çıkarken ya da biraz fazla basıyorken de olabilir. O yüzden aracı durdurduğunuzda bir de ortalama tüketimi tıklayıp bakın derim.
Merhaba; Kia venga 1.6 d. panoroma kullanıcısı olarak ferah güzel bir araç yakıt olarak ta fazla yakmıyor. -Bagaj katmanlı olarak epey geniş bir yapıya sahip genel olarak ufak araç kullanmaktan vazgeçeceksiniz. -Bebek arabası tatil derseniz tam sizlik - Partikül lü araçtır yağ ücreti diğer araçlara göre 60-70 tl yerine 110 ile 180 tl lik yağ tercihi yapıcaksınız -Partikül temizletmesi yerine yenisini almak daha mantıklı 200 bini geçerse -Şuan şöför kapı kilidim ve sunroof perdem arızalı ,kilit için sanayi gittim bulamadım yetkili satıcıya gönderiyorlar çıkmasını da Kartal Seda otomotivde buldum 250tl -Sunroof perdeside 1400tl sadece kendisi işçilik dahil 2400tl mal oluyor . -Mazot filitresi zor yere koymuşlar hava filitresi ve akü sökülmeden değişmiyor 25tl mazot filitresini 50tl işçilikle değiştirttim -Sigortasını 1168tl yaptırdım Axa Şimdilik memnunum zamanında bakımları suyunu yağını vitesini devirli kullan trafik kurallarına tümseklerde ayağın frenden çek senden iyisi bu arabadan daha iyisini bulmana bile gerek kalmaz düşüncelerimi zamanla yazmaya çalışıcam NOT: Panoroma ve Panoroma PLUS arasındaki fark dijital klima ve direksiyon üstündeki alt koldaki yes no tuşları servisin bana dediği alırken dikkat edilecek hususlar yok ben full+ full aldım demeyin saygılar
Hayırlı olsun arkadasım Allah kaza bela vermesin dikkatimi çeken şey 2010 - 2011 modelleri TÜRKİYE'de mevcut 2012 model türkiyede yok biliyorum
Teşekkür ederim. Allah razı olsun 2012 model olarak var ancak kullanıcılar satmak için sebebi olması gerekli piyasada 3 yıllık mazisi olduğu için fazla olmaya bilir