Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 sportage 1.6 max. hız kaç km yaptınız

'Sportage Forum - Club' forumunda İbrahim75 tarafından 25 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. İbrahim75

İbrahim75 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Merhaba Arkadaşlar,

3 ay önce 1.6 sportage aldım,geçen ay hız denemesi yaptım,yokuş aşağı giderken 5. viteste ve 6. viteste zorladım 185 km üzerine çıkartamadım.Bu aracın düz yolda normal şartlarda max hızı 178 km görünüyor kitabına göre .Otobanda yokuş aşağı en azından 200-210 km yapar diye tahmin ediyordum,240 kadran koymuşlar boşuna değildir heralde.Sürat 185 km ye kadar hızlı artıyor fakat daha yukarı çıkartamadım.Nissan qasqai benzinli modelleri 200 km hızlara çok rahat çıkıyor,internette araştırdım.Servis hız limitleyicinin olmadığını söyledi.Sizden ricam en fazla yaptığınız hızı paylaşın lütfen.

2. raif1983

raif1983 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    11
    edirne otobanı 185 km bizimkiler olmasaydı 210 görürdüm herhalde. Başım göge erermiydi bilmem ?

sadece kendi aracının son hızlarınımı soruyorsun? yoksa herkesin mi?

3. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    240 kadran aldatmasın, markanın-tüm markalar için geçerli- diğer araçlarında da kullanmak için ürettiği ortak ürünlerden..
    Bir kadran maliyetinden ne olacak denebilir ama bunun maliyeti atıyorum 10 lira ise yılda 100 bin adet araç üreten bir marka için bu maliyet önemli oluyo..

Aracın fabrika üst hızı dediğiniz gibi belli zaten, daha fazla yapması beklenmez.. Esas nissan qq 200 yaptıranlar ateşle oynuyolar, o hızda o araçla intihar gibi bişey..

Bir de hızlanmak çok zor değil, aracı zorlar bir şekilde hızlanabilirsiniz, önemi olan o yüksek hızda gerektiğinde güvenli durabilmeniz, bunu yapabilen araç sayısı çok çok az işte!

Araç değiştirme sürecinde alacağımdan değil sırf meraktan nissan juke test ettim, görevliye 90 la giderken panik fren yapacağımı önceden belirttim-bunu test ettiğim her araçta yaparım, bu testi geçemeyen aracın benim gözümde değeri sıfırdır, çünkü duramayan araba ilerde birisini öldürebilir- fren yaptım ve araba sağa sola çekti, arkasını savurdu falan.. Bu anlamda en beğendiğim araba: audi a4 olmuştu, araba demiryolundaki tren gibi çizgiden sapmadan durdu, spo da çok iyiydi..

4. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Hız;ülkemizde olan kazaların %90'nı aşırı hızdan veya hatalı sollamadan oluyor.220 ve 240 km hız koymuşlar ve siz o hızı yaptınız.Neyi isbat etmiş olacaksınız?Uzun yolda olsa kısa yolda olsa ben hep hız sınırları içersinde olurum.1991 yılında ehliyetimi aldım ve bugüne kadar hiç ceza almadım.Yollarda beni sollayıp geçen araçlar trafik ekiplerinin önünde sıra olurken,trafik polisleride bana iyi yolculuklar dilemişlerdir.

5. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Ali Bey hız konusunda yerden göğe kadar haklısınız da, maliyenin paraya ihtiyacı olduğu ay sonlarında sırf ceza yazıp para toplamak için hiç ummadığınız yerlerde tuzak radarlar oluyo, onlarada mı yakalanmadınız hiç?:confused1:

6. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Boşverin Son Hızı , 200 Yapsa ,300 Yapsa Ne Farkeder.

7. İbrahim75

İbrahim75 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaslar,sürat tabiki iyi bir şey değil,bende hız yapmam özellikle aileme beraberden.Ama su da var insan aracını iyi tanımalı ve limitlerini bilmeli.Yeni sportage 185 km hızı geçemiyorsa gercekten çok yazık,hem kia ya hem verdigim o kadar paraya.Aracim 4500 km de.Motor da açılmıştır herhalde .Spo alan arkadaslar yorumlarınızı merakla bekliyorum.Tsk

8. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Haydaaa Benim Cerato chipli ama son süratinde en ufak oynama olmadı o kadar güç artışına rağmen ama kaç defa 184 km hıza çıktın derseniz 7 senede 6-7 yi geçmemiştir yani . Ben şimdi neden yazıklar olsun Kia ya diyeyim son sürati düşük diye , hem güvenlik açısından da muhakkak mühendislerin bir düşüncesi vardır , hız felakettir ben şahsen böyle düşünmenize anlam veremedim ...

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aramıza hoş geldiniz.Araçların son sürati şanzımandaki son dişli oranı ,aracın ağırlığı,rüzgar sürtünme katsayısı,çevreyi koruma endişeleri,tasarruf hedefleri vb sebeplerle direk alakalıdır.Ancak bunlardan çok daha önemlisi ise aracın yürüyen aksam,motor parçalarının malzeme ısıl,kinetik,dinamik,titreşimsel ve basınç değişimine gösterdiği dayanımla sınırlıdır.Çoğu aracın motor son devri overspeede gidip komple motorun kaybedilmesini ya da yukarıda saydığım girdileri limitler içerisinde tutabilmek ve motorun piston,kol çıkarmasını valf ve krank kırılmalarını önlemek adına limitlenmiştir.Siz istediğiniz kadar gaza basın yokuş aşağı dahi gitseniz viteste belli bir sürati geçmeniz mümkün değildir.

Ayrıca aracınıza takılan lastiğin müsade ettiği hız sınırını bilip o sınırı zorlamamak lastiğin yol tutuşunda eksiklik yaratmaz.Aksi halde uzun süre lastiğinizin maksimum hız kısıtlamasının üstünde seyrettiğinizde bazen yollarda kamyonlarda gördüğümüz kaplama lastik parçalarının koparak yola yayılması gibi lastiğimiz parçalanabilir ve Allah Korusun ölümlü kazaya yol açabilir.

Buyrun kodlara buradan bakabilirsiniz;
    http://www.lastikcim.com.tr/-Hiz-Kodlari,DP-16.html

Sürat yapacaksak uygun lastiği seçmeliyiz.Üretici firma aracın son süratine uygun kodlu lastiği takmıştır sanırım.Spo gibi ağır bir aracın o sürati yapması bence gayet başarılı.Sonuçta aile için dizayn edilmiş.Binek tipi;)

10. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    İbrahim bey yanlış anlamayın lütfen ama sanırım siz hiç kaza yapmadınız-umarım asla yapmazsınız:)- 180 km hızdan bahsediyoruz, daha ne olsun, bu hızda olacak bir aksilikte araca zerre kadar müdahale edemezsiniz, daha fazlasını siz düşünün.:thumbdown:

11. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    aslında ibrahim bey'e katılıyorum hız tabiki kötü birşey fakat araç sahıbı aracının min ve max. hızlarını gormelı ona göre aracını değerlendirebilmeli.

12. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Hayır yakalanmadım.Hız yapmadığım için trafik ekipleri hangi gerekçeyle beni durdursunlar.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Mayıs 2012
  13. mmcctt77

mmcctt77 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    18
    Gerçek Ad-Soyad:
    Cenk
    Araç Modeli:
    SPORTAGE
    Ben geçen hafta 160 yaptım.
    Tırstım.. yüksek araç alttan havayı alıyor başlıyor yükselmeye...
    90-100 arası en güvenli hız bence fazlası zarar.

14. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Hızlı kullanan sürücü beni tedirgin eder, yavaş git demekten çekinmem,
    3 kaza yaptım , hepsinde de hızım az olduğundan o kazalardan olabilecek en hafif şekliyle, atlattım..

'kötümser deneyimli iyimserdir!'

15. hurricane_07

hurricane_07 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    hız tabıkı ıyı bır sey degıldır felakettır ama Ibrahım Bey e surada katılacagım, bende sahsen o aracın son hızının daha yuksek olmasını beklerdım, benm dızel cerato bıle 180 km ustune cıkıyor her ne kadar segmentlerı farklı da olsa benzınlı o aracın son hızı bıraz daha fazla olabılırdı.Tamam belkı bu hızlarda hıc kullanmıyoruz ama (ben aldıgımdan berı sadece 3-4 kere o hızlara cıktım) bırde bu olayın pskılolojık boyutu war bastıgım zaman 200 yu gorebılıyorum demek ıstıyor olabılır kullanıcı haklı olarak, burdan cıkarak bıraz haksızlık etmıs olsanız da (yazıklar olsun gıbı :) ) ben sıze hak werıyorum saygılar :)

16. JumyrKylysh

JumyrKylysh Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence kaç km yaptığı önemli değil.. Fiat palioyla 140 yapınca salgıladığınız adrenalinle BMW 3.30 CI ile yaptığınız 280 km'de salgıladığınız adrenalin miktarı aynıdır hemen hemen :D:D:cool:

17. mustafa avcı

mustafa avcı Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    32
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Avcı
    Araç Modeli:
    Vw Golf
    anlamak güç... otoban hızlarında kullanmak için zaten uygun değil aracınız daha ne gibi bir beklentiniz olabilir ki? ben buna bu kadar para saydım diye 300ile mi gitmeli?

sonuçta araç 1500 + kg yakıtıyla tam dolu ağırlığı ile.hem yerden yüksek hem kendisi yüksek. 1.6 motor hava sürtünmesinin + bu ağırlık ile motor anca götürebiliyor daha fazla hızlandıramıyor demekki. bence bu araç için daha fazla hız tehlikeli.

18. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    kontrolsüz güç güç değildir ama gücünün farkında olmakta önemlidir diye düşünüyorum

19. İbrahim75

İbrahim75 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Teşekkürler değerli yorumlarınız için,herkezin düşüncesine saygı duyuyorum.Bu araç 1380 kg,rüzgar sürtünme katsayısı olarak ve ağırlık olarak 1600 cc diğer binek araçlardan farkı yok aksine gücü ve torku daha yüksek.Teknik olarak bu benim aklımda soru işareti olarak kaldığı için sizle paylaşmak istedim.Sürekli yüksek süratlerde zaten kullanmıyorum fakat merak etmekten de kendimi alamıyorum.Kia sportage 1.6 SAHİPLERİNİN yaptığı en fazla süratleri tekrar paylaşmalarını rica ediyorum.Teşekkürler

20. İbrahim75

İbrahim75 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2

Bu Sayfayı Paylaş