Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 Rio farklı lastik seçimi

'Rio Forum - Club' forumunda riomert tarafından 15 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba dostlar,

Yeni Rio bildiğiniz gibi Kumho lastiklerle beraber geliyor.
    Bu lastikler oldukça sert. Konfor ve ses açısından oldukça kötü bir lastik seçimi.
    Yapılabilecek şey lastikleri değiştirmek. Lastikçilerle konuşmam sırasında
    Michelin Energysaver lastikleri önerildi, daha az ömzürlü ancak çok konforlu ve sessiz olduğu söylendi. Ne düşünüyorsunuz.
    Bi de şöyle bir durum var;
    Aracım Fancy donanımlı ve lastik ebatları 195-55-16.
    195 lastiklerin fiyatları daha az talep gördüğünden dolayı, 205 lastiklerden çok daha pahalı.
    Şöyleki yaklaşık 800tl ye 4adet 205 alırken, 195 almak istediğinizde bu fiyat 1000 tl ye çıkıyor.
    Hem görünüm, konfor ve fiyat açısından 205 doğru seçim gibi.
    Ancak araca uygunluğu nekadar iyi onu bilemeyeceğim
    Bir merak ettiğim nokta da yetkili servisin herhangi bir problem yaşandığında lastiklerin farklı olmasından dolayı aracı garanti kapsamı dışında tutup tutmayacağı.
    Daha önce bu tarz şikayetleri, veya tecrübesi olan varmı?
    Fikirlerinizi almak isterim.
    Saygılar..

2. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Merhabalar ,

Aynı aracın dizel olanını kardeşim ve eşi kullanıyor onlarınkide orta donanım yani Fancy modeli ve kumho kh 17 ler takılı , aynı lastiğin 215-45-17 olanı da benim Cerato'da bulunuyor . Öncelikle benim aracımdaki model 45 yanak olduğundan kış aylarında havanında tek haneli rakamlara inmesiyle sert ve düşük konfor sunuyor ama bahar ve yaz aylarında kötü hissettirmiyor özellikle asfalt kalitesi arttıkça başarı oranı artıyor . Rio da bulunan 55 yanaklı kumhoların konfor seviyesi daha iyi yani bence oldukça kötü değil de yeterli diyebilirim tabii ki piyasada daha konforlu lastikler mevcut . Öncelikle Kia Rio için 3 adet ebat öneriyor bunlar
    185 / 65 R15
    195 / 55 R16
    205 / 45 R17
    böyle sıralanıyor , siz jantınızı 17 inch e çıkarmak istemediğinizi varsayarsak 205-55-16 olanı tercih ettiğinizde kumho ya göre çap 11 mm artacak buda size azda olsa çekiş gücünde kayıp , yan rüzgarlardan biraz daha etkilenme , yol tutuşunda bi parça zaafiyet olarak geri dönecek . 205-50-16 seçersenizde çap bu sefer 10 mm küçülecek yanak yüksekliğiniz 10.73 mm den 10.25 mm e düşecek yani yumuşak hamurlu lastiklerin verdiği konfor avantajı tam hissedilemeyecek .

3. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Michellinler daha az ömürlü değil tam tersi km ömrü en fazla olan marka, konforu da üst düzeyde, iyi bir tercih..

195/55/16 nın eşdeğerlerini ve bu değişimlerde aracın yaşayacağı çap hız vb değişimlerini şu tablodan bulabilirsiniz:
    http://www.lastik24.com/Calculation.aspx

Kumhonun hangi modeli üzerindekiler?

Garanti konusunda sorun olmaz ben de orjinali 225/60/17 olmasına rağmen kışlık takım olarak 235/55/17 kullanıyorum..

4. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Kumho kh 17 ler var üzerinde .

5. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    beyler saolun fikirleriniz için.
    şimdi sanırım yapmam gereken servislerle konuşup garanti konusunda bilgi almak, ters bişeyler söylenirse, yaptırmaya değmez gibi geliyor bana.
    buarada bildiğiniz lastikçi varmı?

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Anadolu yakasında oturmama rağmen lastiklerimizi yıllardır aksaray tarafındaki lastikçilerden temin ediyoruz , jant ve lastik takımları piyasadan daha makul oluyor genelde ama biraz pazarlık biraz araştırma geekebilir her firma aynı fiyatı vermiyor ;)

7. formalist

formalist Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0

Bende lastik almayı düşünüyordum fakat bu konforsuzluğun lastik le alakalı oldugu kadar amortisörler lede çok ilgisi var. 15" e düşülse bile konforun istenilen seviyeye gelemeyeceği kanaatindeyim, haliyle bende vazgeçtim.

Rene hocam senden alıntı yapmamın nedeni ise ;

"205-55-16 olanı tercih ettiğinizde kumho ya göre çap 11 mm artacak" demişsiniz fakat çap neden artıyor burada.. Ben çapta bir artış göremiyorum..

Çekiş gücünde kayıp olur dediğiniz gibi ama yanal rüzgarlarda olumsuzluk ve yol tututuşunda zaafiyet neden ortaya çıksın, aksine her ikiside olumlu yönde etkilenmez mi ? Şimdiye kadar yanlış mı öğrendik..

"205-50-16 seçersenizde çap bu sefer 10 mm küçülecek yanak yüksekliğiniz 10.73 mm den 10.25 mm e düşecek yani yumuşak hamurlu lastiklerin verdiği konfor avantajı tam hissedilemeyecek"

Demişsiniz fakat burda çap değişiyor ve hem km saati doğru göstermeyecek hemde aracın tavsiye edilenden daha farklı bir çap kullanmış oluruz. Bu tüm araçlar için önerilmez..

Bu arada GÜL-AL da deneme sürüşü olan sporty dizel rio da kumho lastik yok markayı hatırlayamadım, ama 17" olduğundan dolayı farklı marka lastik kullanmışlar diye düşünmüştüm ben, meğer öyle değilmiş sizdeki araçta da kumho varmış.

Son bir görüşüm daha var kumho lastiklerimiz le ilgili, lastikler yere iyi tutunamıyor, panik frende ABS çok kolay devreye giriyor ve fren mesafesi beni bu akşam ki panik frenimde çok korkuttu, uzadı gitti ABS yle birlikte :) Şimdi daha temkinli kullanacağım. :)

Teşekkürler..

Edit : İmla

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Kasım 2012
  8. Ercan

Ercan Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Sporty donanımında piyasa fiyatı 450 lira olan Continental Sport Contact lastik bulunuyor. Yanak genişliği 45 olmasına rağmen kostebek yuvasını aratmayan İstanbul yollarında herhangi bir sorun yaşamadım ayrıca yol tutuşu mükemmel. Ama malesef bu ebatlarda kaliteli lastikler çok pahalı hele ki kış lastikleri.

9. formalist

formalist Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bu lastik vardi hatirladim siz yazinca.

10. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13

Aracınızın lastıklerını baska bır ebatla değiştirdiğinizde garantiyle ılgılı bır sorun olmaz dıye bılyorum ama tanıdık bır bayıden tekrar teyıt ettırınız

11. Alicanım

Alicanım

Alınan Beğeniler:
    14
    Lastikler bir araç için çok önemli.Kaliteli malın fiyatı tabiki yüksek olur.Verilen lastik isimleri içersinde Michelin ismi hem kalite açısından hem de fiyat açısından diğerlerinden bir adım önde.Arkadaşların lastik ebatları ile ilgili söyledikleri doğru değişim isteyen ve bu konuda ısrsr eden arkadaşlar bence hata ediyorlar.Arabalar yapılırken bu alanda uzman olmuş mühendisler bunların hesaplarını en ince noktasına kadar hesaplamışlardır.Onlar bilmiyorlar mı ki hangi araça hangi çapta veya ebatta lastik kullanacağını bizler biliyoruz ve değiştirmek istiyoruz.Sonra ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan dolayıda başkalarını suçluyoruz.

12. SoWaLYe

SoWaLYe Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tayfun Çetin
    Araç Modeli:
    Kia Rio 2011 - 1.5CRDi
    lastik ebatları jantları değiştirme gibi durumda garanti etkilenmez

13. harunsahin

harunsahin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    benim eski aracta 185-65- r 15 kışlık lastikler vardi.1 sene kullandım simdi rio fancy aldım

rioda 195-55 r 16 lastik takılı.

eski kıs lastiklerini aracta kullanmak istiyorum.bunun için cıkma jant almaya niyetim var ama bijon aralıklarını bilmediğimden ne alacagıma karar veremedim.

bijon aralıklarını bilen varsa cevap verirse sevinirim

14. formalist

formalist Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    selam, 4x100 olmasi gerek..

15. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.Jant aralığı 4x100

16. harunsahin

harunsahin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    tesekkurler
    cıkma jant alıp kıslık lastikleri taktırdım
    sorunu hallettim :)

4*100

17. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlı olsun.Kazasız sürüşler dilerim.

18. formalist

formalist Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, 15" janta dşünce konforda hissedilir bir iyileşme oldumu acaba, yorumlayabilir misiniz ?

19. harunsahin

harunsahin Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    elimde eski aractan kalma 5 jantlık 4 kışlık lastik vardı
    mecburen kışlık lastikleri kullanabilmem için 5 jant taktım

konforda hissedilir derecede iyileşme var
    ama kışlık lastikler her zaman daha yumusak oldugu için onun etkisi vardır
    yazlık lastiklerle denemek lazım senin istedigin durumu anlamak için

Bu Sayfayı Paylaş