10 kasım LPG KABLO

2012 Renault Clio 4 Dizel 90 hp...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 11 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Ufak bir aradan sonra tekrar merhaba , Bu Hafta showroomlarda Opel'in Yeni Mokka'sı ve Astra Sedanını inceleme fırsatım oldu lakin test araçları olmadığından kullanma fırsatı bulamadım , Astra sedan'ı yüksek donanım paketi ile alındığında gerçekten yakışıklı ve insanı içinde iyi hissettiren bir otomobil olduğunu söyleyebilirim lakin Opel araçlarında kesinlikle diet yaptırıp ağırlık azaltmalı ve modern az yakan ve aynı zamanda daha yüksek performans sunan motorlar la donatırsa çok çekici olabilir , Mokka da aynı şekilde güçlü ve güzel görünüyor ama arka kısmını kaba buldum birde Chevrolet ile ortak platformda olması haricinde beğendiğimi söyleyebilirim , 1.6 dizel motor koysalardı efsane olabilecek potansiyele sahip neyse gelelim konu başlığını koyduğumuz otomobile , son 2 gündür Renault bayiisinde Siyah - Kırmızı ve Beyaz olmak üzere Clio ları inceliyordum bu günde test sürüşü yapma fırsatım oldu .

Eski clio ile uzaktan yakından ilgisi olmayan gençlerin kesinlikle çok beğeneceği bir otomobil haline gelmiş yeni Clio , Hem güzel hemde Beğenmediğim yerleri olduğunu belirtmeliyim ama zaten herşeyiyle kusursuz otomobil bulmak zor , insanlar bazı dezavantajları görmezden gelerek bu araçla mutlu olabilirler ;)
    Kşiselleştirme gibi bir avantaj sunması clio için iyi bir ayrıntı en kısa zamanda Kia dan da böyle seçenek sunmasını bekliyorum şahsen ;) Aracın dış tasarımı arka kapının kolunun c stünuna gizlenmesiyle coupe gibi görünmesi sağlanmış ve başarılı olmuş , araca bu 3 renk yakışsa da bu kırmızı versiyonu canlı görmenizi tavsiye ederim çok idaalı bir renk .

Renaultun logosunu beğenmesemde ön taraftaki yeri ve boyutu çok başarılı duruyor , ön ve arka farlar altındaki plastik parçalar , ön panjurdaki led gündüz farları ve arka tampon altındaki parlak difüzör birde arkadaki omuz çizgisi benim başarılı bulduğum detaylar arasında . Mağdem olumlu kısımlardan bahsediyoruz burdan devam edip sevmediğim kısımları en sona bırakayım , öncelikle iç kısımda modern bir tasarım uygulanmış malzeme kalitesi sınıf standartlarında , kırmızı renkli dashboard ve siyah piano kaplamalı direksiyon , kapı kolları ve havalandırma yuvalarıyla kalite hissi arttırılmış . Arka kısımda diz mesafesi Peugeot 208 den hissedilir biçimde geniş ama bir rio değil . Motor sessiz çalışıyor perofrmansı da Rio dizel ile baya benziyor hoş benim chipli ceratodan sonra pek kesmedi ama yakıt tüketimi başarılı görünüyor hemde araç 5 ileri vites olmasına rağmen . Acıbadem - e5 - Göztepe - Acıbadem arasında biraz ekonomik biraz performanslı kullanım ile 5.3 litre ortalam elde ettim , e 5 üzerinde 90 km hızlarda 2.8 litrelerde araç ilerleyebildi . 110 km hız da devir saati 2200 lerde olması viteslerin uzun tutulduğunu gösteriyor aynı hızda Cerato 2700 devir çeviriyor . Fren performansı da bence sınıf standartlarında yol tutuş deseniz o da Rio dan pek farklı değil zaten bu segment oyuncuları arasında ahım şahım farklar olmuyor .

Akın biraderim özellikle dikkatini motor kaputundaki amortisöre çekmeliyim , bu segmentte unutulan özelliklerden biri ve Clio da mevcut hoş birazdansayacağım olumsuzluklara rağmen kaput amortisörü benden artı puan alıyor , bu arada motor güzel görünüyor , kaput açma butonu yeri itibariyle başarılıgörünüyor yani mühendislik bence ilerlemiş .

Piano kaplamalar dediğim gibi kabini güzelleştirmiş ama şimdi gelelim Clio'nun garip taraflarına , Öncelikle test aracının lastik hava basınçları sanırım yüksek olduğundan bazı tırtıklı asfaltta debriyaj pedalına hafif titreşim yayıyordu , 120 km hızlardan sonra kabinde yol sesi artıyor hoş b segmentinde genel rastlanan bir durum , Direksiyona fonksiyonel adını vermişler ama sadece cruise control sistemi kontrol edilebiliyor bu gerçekten yanlış , el freni sol koltuğa değil sağ koltuğa yakın biraz alışkanlık gerektiriyor , orta konsoldaki havalandırma kanalı kontrol butonlarını hiç beğenmedim yönlendirmesi garip ve kırılgan bir havası var , ekran boyutu iyi ama yanındaki usb soketler falan biraz dandikleştiriyor havayı , arka camlar şaka gibi ama manuel - içinde bulunduğum araba en donanımlı model ve 44.000 tl fiyata satılacak ama arka camlar manuel , 2 hafta içerisinde üretilecek modellerde elektrikli arka camlar olacak ve 17 inch jant seçilebilecekmiş lakin sunroof opsiyonel donanımlarda bile yok , araç içerisindeki kapı cepleri ve kol dayama ufak hatta kol dayamanın içindeki göze ancak mendil falan koyarsınız , yan aynalar şimdilik manuel katlanıyor ama yakında o da otomatik bir yapıya bürünecekmiş , cruise kontrol butonu açma kapama yeri vitesin arkasında - hız ayar butonu ise direksiyonda bu garip birde eco butonuda vites arkasında onunda yerini beğenmedim . Bu aracın Ülkemizde üretiliyor oluşu hoşuma gidiyor ama bu yukarıda saydığım zayıflıkları düzeltirlerse çok daha iyi olacak Clio için ama dediğim gibi tasarımından hoşlanan kişiler bu zaafiyetleri görmezden gelebileceklerdir ... Araç hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa bilgim doğrultusunda cevaplandırabilirim , sağlıcakla kalın ...

2. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Hacı rahat duramadın dimi :)

3. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Kırmızı beni çağırdı Hacı yaaa :D

Ahmet'in sözü var 130 hp lik gt line Megane kullanacağız daha :D

4. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıtı cok ilgimi cekiyor murat biraderim ben o değerleri hayatta göremem ve tasarımı cok etkileyici geldi bana ama ceratodan inip clioya binermiyim bilmiyorum bu hafta gidip bide ben test edicem kısmetse ....

5. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Sadece gençleri değil bayanları da çok çeker bu araç, 'ortaya karışık' bir şey olmuş :)

6. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Hyundai kianin kaputu bakim disinda acilmadigi icin ust segmentler haric gerek yok :)

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    ama yakıta ne diyorsun ersin biraderim ben ne kadar sıkarsam sıkıyım kendimi o rakamlara inmem imkansız benzin olmus 5 lira arabamı cok seviyorum rahatca binemiyorum uzaktan bakıyorum sadece :):thumbdown:

ve sunuda söylemeden gecemeyeceğim kırmızısı harika :)

8. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Ersin değişik yerden vurdun bu sefer :D tebrik etmem lazım hak veriyorum acaba çok sık açılacağından mı amortisör koydular :D . Bu arada bu clio fabrika verilerine yakın tüketim sağlıyor ki ben test ederken eco butonuna basmadım , eco ya basınca gaz tepkileri biraz daha azaldı iyice zevksiz oldu ama cep dostu oldu ;)

9. ERSİN

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Yakıta Bişey Diyemem :)
    2500CC Besliyoruz :)

10. kindhearted

kindhearted Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar bu gün itibari ile ben de yeni clio yu test etme imkanı buldum. test ettiğim araç 3 silindirli tubo benzinli bir araçtı.yanımda bayide çalışan arkadaş oturuyordu ve bana 3. viteste gazı köklememi söyledi ve inanılmaz turbo gerçekten kendini gösteriyor 4. viteste 165-170 yaptım motor hiçte 900cc gibi durmuyor.120 km geleince ancak 3000 devire geliyor ve arabada lastik sesi diye bir şey yok ama 110/120 km ye gelince rüzgar sesi kendini hissettirmeye başlıyo.benim araçta taşlı asfaltta lastik sesi insanın beynini yiyor ama yeni clioda buna rastlamadım.navigasyon ve müzik güzel start stop ise harika kırmızıda durdum tık araba stop ediyor ve debriyaja basınca aktif hale geliyor yakıt tasarrufu için güzel gördüğüm en eksi yönü ise rene arkadaşında söz ettiği gibi arka camların manuel olması en üst sınıfı benzinlisi 38000 dizeli ise 44000 bin ama arka cam manuel.benim izlemim bu kadar. birde bir bilgi vereyim takasa girecektim arabama ne kadar verdiler dersiniz 28000 tl inanırmısınız kianı kendi bayisi bu fiyatı zor verdi ikinci el olarak kimse almak istemiyoranlıyacağınız elimizde patladı gitti

11. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    O zaman benim kullandığım dizel clio nun lastik hava basınçları fazla olmalı , biraz tekerlek birazda yoldaki tıkırtılar pedallara yansıyordu ;) 1- 2 aya kalmaz clio da donanımlar artar ;)

12. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    oldukça başarılı bir araç olmuş önceden gözumde fıloların kıraladıgı uçan tenekeydı sımdı bınılebılır bır araç sevıyesıne yukselmıs hatta c segmentı araçlar sevıyesıne baya baya yaklaşmıs gögus kısmı bıraz bos kalmıs ama b segmentı ıcın ıdealdır

13. Touch

Touch Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    dış tasarım çok iyi. iç konsol tasarımı ise çok sade kalmış. piano black olmasa berbat ötesi olurmuş ,biraz şıklık katmış.

14. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    reno!! aman uzakdursun.. sene olmuş 2013 bu aracın hala arka camlar manuel parası dersen 40 küsür. araçta güzel olan şu kırmızı renk :) güvenlik hala sıfır. parçaları ateş pahası, eski aracım megane dı çok çektim.

15. BLUEICE

BLUEICE Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlaş reno mu asla,al kia bin doya doya

16. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Doğru söylüyorsunuz ama hala çok satıyor ve ikinci elinde sorun yaşanmıyor. Ben binmem ve binenleride anlamıyorum... olsun kişisel tercih meselesi. Saygı duymak gerekir...

17. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Yapmayın arkadaşlar..

Reno kötü marka değil..

2 Reno muz oldu şimdiye kadar..

Biri 11 gts bir gün sorun çıkarmadı.. bakımdan bakıma gitti sanayiye..

Diğeri 21 Concorde, zamanının en klas arabalarındandı.. yok yoktu..

O da sorunsuz bir arabaydı..

Clio yu da alır binerim.. güzel araba olmuş bence..

PICANTO 1.25 85 ps 31.990 TL

Yeni Clio Joy 1.2 16v 75 bg 29.990 TL

Bence körükörüne karşı olmamak lazım..

Kia markasına karşı önyargılı olanlara kızarken aynı şeyi yapmayalım bence..

18. ERSİN

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    28.000 Tl Ye Cruise Kontrolüne Kadar Olan Bir İ20 De Alabiliyorsun Ama :)

19. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    O da olabilir Ersin..

i20 çok güzel bir araba.. :)

Benim demek istediğim reno alınmaz demek yerine şu model alınmaz dense daha doğru olur..

Ben i30 aldım bayılarak mesela ama accent e 5 lira vermem...

Bir de şu led gündüz farı işini reno beceremedi.. mercedes te beceremedi.. Audi favorim...:) kia ve hyundai de süper..

i40

Audi

Mercedes

Renault

20. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    2011 Hyundai ix35 R Style Plus 4x4 (Dizel)
    Gündüz fari konusunda bende kesinlikle audi tarafındayim :D

Bu Sayfayı Paylaş