10 kasım LPG KABLO

2012 kia sportage ses

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda aycanka tarafından 12 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. aycanka

aycanka Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar öncelikle mrb. Aracımı alalı 1 hafta oldu. kullanırken arka tarafdan sanki rüzgar sesi gibi ugultu geliyor. Aracıma yeni alışıyorum henüz 132 km de şu an şehir içinde kullanıyorum . Yakıt olarakda 10,5 gibi şu an hem ses ile ilgili hemde kullanım olarak önerileriniz olursa sevinirim.

birde arkadaşlar yokuşlarda 2 vitesi bile araç yadırgıyor mecburen vites düşmem gerekiyor. 2 ile yokuş çıkamıyorum.

2. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Aracınız hayırlı olsun.

Eğer üzerindeki lastikler hankook ise arkadan bir uğultu sesi gelir, lastiğin biraz gürültülü ilelemesinden kaynaklanıyor. Yakıtı için henüz çok erken, ayrıca İstanbul ş içinde dur kalk derken zaten yüksek olması kaçınılmaz.

Aslında 135 bg gibi iyi bir gücü var, gaza basınca yanıt alırsınız, sanırım alışma döneminden dolayı bu sorunlar :)

Önceki aracınız neydi?

3. silverhawk07

silverhawk07 Servis-Satış Yetkilisi Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1.106
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa
    Araç Modeli:
    RIO 1.5 CRDI 2009 COMF.
    rüzgar sesinin sunroofdan gelme ihtimali olabilir. bazen sunroof camı tam yerine oturmadığı için uğultu sesi verebiliyor. şikayetinizi servisinize iletirseniz yardımcı olurlar.

4. aycanka

aycanka Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    önceki aracım renault megandı. gazlı bir araçtı ama 2 vitesde araç rahat çıkıyordu. belki bu aracı biraz daha dikkatli kullanıyorum tam alışamadıgım için olabilir diye düşünüyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 12 Ekim 2012
  5. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Markalar arasındaki yazılım farkından dolayıdır, bazı araçların bg az da olsa vitesler arasında serilik ve gaza cevap verme sürelerinde farklar olabiliyor. 2-3 yıl önce laguna (110 bg di sanırım) benzinliyi test etmiştim, oldukça seri gelmişti bana, megandaki de aynı motor olmalı.

Bir ekleme yapayım: lastik sesi konusunda spoların üzerinde gelen hankooklar evet biraz gürültülü çünkü sert hamurlu ama dayanıklı lastikler, ben spoda 13-14 bin km kullandım, ne yıpranma ne erime görmedim. Eğer yol güzergahınız bozuksa o lastikler size uygun, yoksa benim şimdiki arabada michellin primacy var, konfor çok iyi, sessiz falan ama asfaltın dışına gelmiyo, henüz 9400 km deyim önler dağılmaya başladı bile, çok sakin kullandığım halde, açıkçası michellin kış lastiklerindeki memnuniyetim primacyde yok, bunlar eskiyince alacağım yazlık lastik michellin olmayacak ..

6. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    Spo. biz tasarruflu oldugundan çok dık yokuslarde 2yle yemıyor az gaz ıle 1 le devam edılerbılır yada bıraz performanslı surmek gerekebılır.Yakıtı 8-8,5Kitrelere dusecektır sakın kullanımda

7. Marmara 34

Marmara 34 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 model Kia Sportage kullanıyordum sonra ki senelerde de bu modeli bir kaç kez aldım sattım genelde tercihim Dizel arabalardan yana kullanıyorum. Şuanda da 2008 Kia Cerato 1.6 Crdi EX araç kullanmaktayım. Sportage kullanımı çok keyifli bir araç fakat dizel bir jeep için yakıt tüketimi çok fazla eş değer gelmez belki ama aynı dönemde Land Rover Discovery aracım da vardı ve o daha büyük motor ve daha ağır bir araç olmasına rağmen daha az yakıt tüketmekteydi. Ayrıca sportageların hepsinde gaza bastığınızda yakıtın akış sesi gelmekte bu da uzun yolculuklarda rahatsız edici olabiliyor.

8. Sunay Can

Sunay Can Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    9 4000 km çok az . Benim eski aracımda Primacy vardı. 1 ay önce sattığımda araç 4 yıllık , lastikler ise 80 000 deydi. 5-6 ay önce servise 75 bin bakıma gittiğimde biraz daha gider dediler nitekim bir hafta sonra muayeneden rahat geçti araç. Sizin lastiklerde belki üretimde hata vardır. Primacy iyi bir lastik, ben çok memnun kalmıştım.

9. maminci

maminci Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    10
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Beni şaşırtan da bu oldu zaten, primacy kaliteli bir lastik olarak biliniyor, sanırım biz üretimden kaynaklanan bir şanssızlığa denk geldik:(

Mehmet Bey yeni kasa sportajlarda konfor çok iyi, yakıt akış sesi vb yok.

Eski kasa 2,0 lt dizellerin 12-13 lt yaktığını duymuştum, bildiğim kadarıyla yeniler daha ekonomik.

10. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Mehmet Bey aramıza hoş geldiniz.Kendinizi tanışma bölümünde tanıtabilir misiniz?

11. ERBEK SEMİH

ERBEK SEMİH

Alınan Beğeniler:
    0
    ARACIN YETERLİ BG GÜCÜNE SAHİP AMA TORKU KUVVETSİZ BUDA DÜŞÜK DEVİRLERDE ÇEKİŞİ ETKİLİYOR NORMAL

12. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Bende spo kullanıyorum ama ses olayından şikayetçi değilim. şahsen ses duymuyorum ama motoru devirli kullandığımda ses tabiki geliyor. Sakin kullanımda rahat, birde 6.vites rahatlatıyor arabayı.alt tarafa ses koruması yapılabilir istege bağlı.

Bu Sayfayı Paylaş