Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 KIA Rio Kronik Sorunlar ve Çözümleri Paylaşım

'Rio Forum - Club' forumunda persmash tarafından 28 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. persmash

persmash Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Alper
    Araç Modeli:
    2012
    Merhaba arkadaşlar,

2012 model KIA Rio araç için bazı kronik sorunlardan bahsediliyor. Bunlardan bazıları benim de başıma geldi, bazıları gelmedi. Deneyim ve çözümlerimizi bu başlık altında paylaşalım istedim.
    Herkese iyi sürüşler.

1. Klima alt taraf üflememe sorunu-Çözüm alt kapakçıkların değiştirilmesi. Garanti kapsamında yapılıyor. Benim de başıma geldi değiştirdiler.
    2. Torpido'dan ses gelmesi. Bu benim başıma gelmedi ya da beni çok rahatsız etmiyor bilmiyorum fakat KIA bunun önlenmesi için rehber göndermiş, torpido sökülüp gerekli yerlere yalıtım yapıyorlar.
    3. Arka bagaj amortisörleri - Benim başıma geldi. Garantiden yaptırmaya çalışıyorum. Sorun şu sıfır araçta bagajı açın hiç kuvvet uygulamayın sonuna kadar açılıyor, bu modelde yarıda kalıyor, sonrasını elle ittirerek açıyorsunuz.
    4. Vites topuzu erken soyulma - Vites topuzu deri olduğundan soyulması normal fakat bunun 100.000 km üstünde olmasını beklerken 30.000 km'de aracın vites topuzu paramparça olmuş oluyor, aynı şey direksiyon için de geçerli.

Benim şu an 3 ve 4. sorunum var aracımda, dediğim gibi 2ye çok dikkat etmiyorum ama dikkatlice bir bakacağım. Bu sorunların hepsini garantiden yaptırmaya çalışacağım Çelik Motor'dan. Genelde olumsuz olarak söylüyorlar fakat yapmak zorundalar, çünkü bunlar kullanıcı hatası değil, fabrikasyon hatası.

2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Forum kurallarını okuyup kendinizi tanışma konusunda tanıtabilir misiniz.
    Ayrıca bunlarla ilgili konular ayrı ayrı mevcut.
    Konu Kapatılmış ve bir müddet sonra silinecektir.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş