Herkese merhaba, bir süredir foruma uzak kalmıştım belkide bir çok şey kaçırdım. Bu uzak kaldığım süre içerisinde hayatımda "evlilik, şehir değiştirme, iş değişikliği" gibi önemli gelişmeler oldu ve bugün tekrar aranızdayım Aranızdayım ama aracımda bir süredir önemsemediğim fakat artık sanırım önemsemem gereken bir problemle karşı karşıyayım. Konu Airbag ışığının yanması... Arıza tespit cihazları konusunda bilgi sahibi olduğumdan kendim daha önce aracımı cihaza bağlamıştım. Airbag ışığı yanmadığı halde airbag beynine girdiğimde hata mesajı görüyordum ve koltuğu çok fazla ileri geri yapmaktan kaynaklandığını düşündüğümden arızayı siliyordum. Tabi arızayı silmek çözüm olmuyordu bir sonraki airbag beynine bağlandığımda aynı arızayı yine görüyordum ve yine siliyordum. Fakat bu hata mesajları belirttiğim gibi hiç bir zaman airbag ışığının yanmasına sebep olmuyordu. Dün akşam itibariyle aracımda airbag ışığı yanmaya başladı. Uzun süre yanıyor sonra 2-3 saniye sönüyor tekrar uzun süre yanıyor ve bu böyle devam ediyor. Bu sabah araca bindiğimde de durum değişmemişti aynı şekilde yanıp sönmeye devam ediyordu. Yoğunluktan dün akşam arıza tespit cihazıyla bakamadım. İnşallah bir aksilik olmaz ise bugün bakacağım ve çıkan mesajın görselinide buraya koyacağım. Belki 2. bir hata mesajı daha eklendi veya farklı bir arıza belirdi henüz bilmiyorum ama forumda ve internette yaptığım araştırmalarla şunları önceden söyleyebilirim. Aracımı yakın zamanda yıkmacıya vermedim, kontak açıkken veya araç çalışırken koltukları ileri-geri oynatmak kesinlikle yapmadığım şey. İnternette araştırdığımda aracı hala garanti kapsamında olan birinin şikayetvar da mesajını okudum ve servisin garanti dışında bıraktığını gördüm. Açıkçası 2 yıl 60 bin km ile 5 yıl 150 bin km arasındaki süreçte bu durum da garantiye girmiyorsa garantiye ne girecek merak ediyorum. Değerli görüşlerinize ve önerilerinize ihtiyaç duyuyorum ve şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Konuya fazla hakim değilim açıkçası ama aklıma gelen hatalardan hiçbirini yapmamışsınız zaten Ama sorun beyinde gibi duruyor, umarım garanti kapsamında hallolur, yoksa masraf çıkarırlar gibi geliyor.
Airbag ışığı direksiyonu çevirince mi yanıyor ve ya sönüyor.Eğer öyle ise airbag zembereği sıkıntılıdır.
Aynı Durumu ben yaşadım , aracımı 2.el aldım ve aldığımın öbürsü günü ışık yanmaya başladı airbag ışığının yanması demek Allah korusun kaza anında airbaglerin açılmaması demek ki siz hatayı silip tekrar etmişse sorun direksiyonda ki airbag zembereğinde . ben Ümraniye Kia Gül-al servisine gittim aracım Çelik Motor resmi disbiratör aracı olduğunu söyledi bende aracı alalı 2 gün oldu dedim çelik motor'a fax çektirip zembereği garanti kapsamına sokturduk . ve 10 gün parçanın gelmesini bekledim ve zembereği değiştirdim sorun ortadan kalktı
Son birkaç günde benim de başıma geldi benzer durum. Durduk yere airbag ışığı yanıp sönmeye başlıyor hareket halindeyken. Emniyet kemeri takmamış gibi de ses çıkıyor. Emniyet kemerini çıkarıp takıyorum yine aynı, 15 sn sonra falan susuyor düzeliyor. Soğuklarla alakası var sanırım. Geçen sene yapmamıştı bu sene böyle bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
hiç ihmal edilecek bir durum degil.bu konuda kötü deneyimlere sahibim. hata kia da ise telafi ederler düşüncesindeyim
Emniyet kemeri ikazı veriyorsa emniyet kemeri içerindeki süvice de bakmak lazım.Emniyet kemeri takılı/takılı değil sinyali veren süviç.
Gösterge panelinde yanmıyor ama havayastığı ışıklarında yanıp sönüyor ve ses çıkıyor. 10-15 saniye sonra duruyor. Her zaman da yapmıyor.
Arkadaşlar yeniden merhaba, yukarıda belirttiğim konu sonrasında 3 Aralık Cumartesi günü Özdemirlere götürdüm aracı. Cihazla beyine bağlandıktan sonra sorunun zemberekte olduğunu, hemen Çelik Motora mail attıklarını sonucun pazartesi çıkacağını belirttiler ve dedikleri gibi de ayın 5'i pazartesi günü dönüş yapıp işlemin garantiden yapılacağını ve parçanın da geldiğini söylediler. 9'unda da işlemi yaptırdım. Kısacası bu problemi yaşayan arkadaşlar araç garanti kapsamındaysa gecikmeden bir an evvel servise gitmeliler. Yorum gönderen ve yardımcı olan herkese çooooook teşekkür ediyorum. Sevgiler, saygılar.